Kompānija BitTorrent rada principiāli jaunu web pārlūku Maelstrom

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kompānija BitTorrent rada principiāli jaunu web pārlūku Maelstrom

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160378
    samurajs
    Participant

    Kā mēs zinām, lai internetā kaut ko apmeklētu anonīmi, daudzi lieto proxy serverus vai Tor tīklu. Kalifornijas kompānija Bittorrent, kura nodarbojas ar peer-to-peer (P2P) tehnoloģiju izstrādi, un kurai pieder populārais torentu klients uTorrent, piedāvā testēšanai savu pirmo interneta pārlūku Maelstrom, kurā lietots vienādranga jeb decentralizēta tīkla princips.

    “Normālais” interneta pārlūks savienojas ar serveri, un no tā ielādē web lapu, ko savukārt parāda pārlūka logā. Maelstrom darbojas citādi: tas meklē lietotājus, kuri vēl interesējas par konkrēto lapu, savāc no viņiem koda fragmentus (un apgādā citus ar šiem fragmentiem) un saliek visu kopā vienā veselā. Lapu ielādes ātrums šeit nav atkarīgs no servera noslodzes, bet tikai no P2P lietotāju skaita tīklā. Vēl nav pilnībā atrisinātas visas problēmas, piem. kā web saturs nokļūs Maelstrom tīklā. Bittorrent kopā ar partneriem sola drīz atrisināt šo jautājumu.

    Pagaidām Maelstrom ir alfa stadijā. Testētājus aicina pieteikties mājaslapā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_bittorrent_project_maelstrom_1.jpg[/img]

    #312892
    usins
    Participant

    Bet vienmēr jābūt kādam pirmajam, kurš ielādēs visu lapu… un tad jābūt nākamajiem 10-20 kuri dabūs ielādēt lapu un tad sāksies efektivitāte. tas nozīmē, ka vajadzēs lietot tor vārteju, kura kešos webu pāris serveriem un tad tie dos tālāk jau jūrai ar pieprasītajām lapām. jo tagad reāli anonīmi varēs apmeklēt 9gag facebook un citus populāros saitus. bet reālos nelikumīgos utt. nevarēs, jo vienmēr būs kāds pirmais, un tad ķēdīti var izsekot. Jo pat tagad velkot, dalot torrentu var redzēt studentus no kojām, no datucentriem “gudros čaļus ar vpn”… kur nu vēl NSA

    Viņi tak vienkārši laiž cauri visu internetu caur saviem filtriem, viņiem ir pieejami visi sertiikāti no dzelziskajiem kripteriem, viņiem nav problēmu atšifrēt SSL. ne velti pfsese pievienoja klāt savu softisko algoritmu, lai nojauktu pēdas kaut nedaudz.

    Anonīmo internetu esam nokavējuši kādus gadus 10-20

    Lielākos vīrusus un draudus rada pati valdība (ne mūsējā, bet vispār valdība)

    #312893
    Y
    Participant

    Vai tad Piratebay to pašu jau kādu laiku netaisa?

    #312894
    RicoPico
    Participant

    Par uTorrent runājot- zatrahaļi viņi ar savām reklāmām visās malās!!! Ir kāds cits- viegls un tikpat jauks torrentu klients, kā uTorrent- tikai pirms reklāmu invāzijas?

    #312895
    shady
    Participant

    Es visus pēdējos gadus lietoju Transmission klientu un neredzu problēmu.

    #312896
    usins
    Participant

    old versions

    es lietoju kaut kādu 3.0.x bez lieka spama, bet uz win8.1 nestrādā

    #312897
    ruukjis
    Participant

    Quote:

    …viņiem nav problēmu atšifrēt SSL.


    Šªja, ūja, nu jau braucam auzās. Out-of-the-box sistēmai jā, droši vien, ka var tā vienkārši nospert sertifikātus un pēc tam dekriptēt trafiku, bet bez sertifikātiem un, ja vēl adminam ir paranoja, tad arī bez RSA… tur arī valdībai vajadzēs sasprindzināt dibenu, lai kaut ko dabūtu. Vienkāršāk būs aizbruakt uz aizdomīgo kantori un piedraudēt adminam ar mājdzīvnieka nāvi, ja nedos vajadzīgo info.

    #312898
    Aldis
    Participant

    Lietoju arī kkādu pavecāku versiju, bet citiem esmu licis šo: https://deluge-torrent.org/

    Atgādina to pašu utorrent tikai bez reklāmām!

    #312899
    Jaunzems
    Participant

    qBittorent ir ok

    #312900
    shady
    Participant

    Es nesaprotu, kāda starpība? Ko jūs tur ņematies un čīkstat? Es n-tos gadus varu lietot parastu integrēto torrentu klientu (kā jau minēju – Transmission) un viss ir čikiniekā. Ko var cepties par to utorrent? Kas viņš no zelta ir? Kas tās pa super puper fīčām, ka citi vienkāršāki neder?

    Pie tam tam pašam transmission ir arī windows versijas (tiesa, neesmu nekad mēģinājis, varētu kāds patestēt un padalīties pieredzē), bet neredzu pamatotu jēgu cepienam. Nu, ja jau tas utorrent ir pielikts ar reklāmām, nu tad paņemat citu. Kur problēma?

    #312901
    RicoPico
    Participant

    Parāvu vaļā Advanced uzstādījumus, pamainīju dažas vērtības uz “false”, un reklāmas pazuda (konkrēti – upsell un offers vērtības)

    Bet paldies par ieteikumiem anyway!

    #312902
    RicoPico
    Participant

    Pieraduma spēks, vecīt. Lietoju uTorrent kopš brīža, kad šams vēl bija pirmās betas stadijā! Gluži kā ar winamp. Un, kā zināms, Latvietis ir kūtra un konservatīva cūka. 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā