Tests: Sony Ericsson Xperia X10 mini

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Sony Ericsson Xperia X10 mini

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152016
    shady
    Participant

    Noteikti jau lasījāt iepriekšējo telefona testu par „Xperia X10”, tad jau pēc modeļu nosaukuma varat noprast, ka šis „Xperia X10 mini” ir viņa mazais brālis. Kādēļ gan vajadzīgas šādas „mini” versijas? Atbilde ir ļoti vienkārša – ir cilvēki, kuri vēlas sev ko kompaktāku un vienlaicīgi arī lētāku. Ja ir iepaticies iepriekš aprakstītais tālrunis (X10), bet tā cena bija tomēr pārāk augsta, tad šis modelis būs zelta vidusceļš.

    Tā kā tālruņi ir ļoti līdzīgi un savā ziņā saistīti, tad iesaku izlasīt veidoto apskatu par Xperia X10 tiem, kuri nav to lasījuši: Tests – Xperia X10

    Tad nu ķeramies klāt!

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_prieksa__xperia_x10_mini_1.jpg[/img][img]https://notepad.lv/userpix/29_aizmugure__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Kā redzat, tad tālrunis ir diezgan maziņš, bet diemžēl to nevarētu teikt par tā biezumu (16mm), toties garuma un platuma parametri ir pietiekoši mazi: 83.0 x 50.0 mm. Nav arī brīnums, ja to dēvē par mazāko tālruni ar Android.

    Interesants dizaina elements ir maināmie aizmugurējie vāciņi, kuri pieejami daudzās krāsās. Interesanti ir tas, ka vāciņā jau integrētas sānu pogas: skaļums +/- un kameras poga.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_krasas__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Atšķirībā no sava lielā brāļa, kuram ir 4 collu ekrāns, šai mini versijai ir tikai 2,55 collas. Ekrānam pielietota tā pati kapacitātes tehnoloģija un ekrāns darbojas uz 240 x 320 px izšķirtspējas. Uz mazā ekrāna rēķina ir arī samazināts procesos, bet to nejūt – strādā pietiekoši ātri un neatpaliek no X10.

    Paņemot rokās tālruni, visu laiku ir vēlme to atbīdīt, bet X10 mini versija nav atbīdāma, atšķirībā no X10 mini pro versijas (jā, vēl viens brālītis, tik ar qwerty klaviatūru).

    Tagad pastāstīšu mazliet par programmatūras atšķirībām.

    Lai gan abi tālruņi bāzēti uz Android 1,6 versiju, tomēr X10 mini versija ir apgraizīta salīdzinājumā ar X10, tas arī ir pilnīgi loģiski, jo to var nodēvēt par X10 budžeta versiju.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_desktop__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Ja uz X10 darba virsmas (desktop) varēja izvietot vairākus logrīkus/ikonas, cik ekrāna lielums atļāva, tad uz X10 mini var novietot tikai vienu programmu (var teikt – pa visu ekrānu).

    To mazliet kompensē stūros izvietotās ikonas (4 stūri – 4 programmas), kuras var definēt pats (izvēloties no izvēlnes). Piezīmēšu vienu mīnusu, tā kā šīs saīsnes (shortcuts) ir novietotas pašos stūros – gadās, ka nejauši ar pirkstu tām pieduras.

    Nākamā atšķirība ir tieši par darba virsmām (desktop). Uz X10 bija 3 darba virsmas, šeit mēs varam pievienot tik darba virsmu, cik vien vajag (uz apli neiet – ritinām pa labi vai kreisi). Lai gan to īsti nevar uzskatīt par darba virsmu, jo tā ir papildus programma jeb logrīks. Piemērs: uz vienas darba virsmas man ir pulkstenis, bet izveidoju otru darba virsmu uz kuras ir kalendārs, utt.

    Arī opciju izvēlne programmām ir nabadzīgāka salīdzinājumā ar X10. Iespējams, ka mini versija tiks papildināta pēc Android atjauninājuma, kuru gaida arī X10, bet noteikti neko diži, jo jāsaglabā tīri komerciāli savas klases statuss.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_izvelne__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Izvēlni var izsaukt ar vidējo pogu vai pa ekrānu nobraucot no lejas uz augšu. Izvēlne tiek sadalīta pa daļām, uz katras izvēlnes pozīcijas ir iespējams novietot 9 programmas. Kad posms ir pilns, tad izveidojas jauns izvēlnes posms, kuru var ritināt tāpat kā darba virsmas (pa labi vai kreisi).

    Iekš X10 ir tāda lieta kā MediasCape, ko aprakstīju X10 apskatās, diemžēl šis multimediju kontroles centrs šeit (X10 mini) nav, bet viss ir atrodams atsevišķi – mūzikas atskaņotājs, albums utt.

    Toties ir saglabāts TimesCape, lai gan iespējamo notikumu žurnāls arī ir apgraizīts. Pieejams ir Twitter, faceBook, ziņas un neatbildētie zvani.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_timescape__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Kamera

    Atšķirībā no X10, kuram bija veseli 8,1 Mpx, šai mini versijai ir tikai 5 mpx, lai gan tas arī nav maz. Toties kamerai ir zibspuldze (X10 diemžēl nebija – bija tikai LED apgaismojums, kuru ar bija ļoti neērti ieslēgt, jo tas bija jāmeklē iestatījumos. Toties šeit var vienkārši uz ekrāna nospiest un aktivizēt zibspuldzi). Filmēšanas režīmam ir LED apgaismojums.

    Kamerai ir ari dažādi uzstādījumi:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kamera_config_1.jpg[/img]

    Visā visumā bildes sanāk kvalitatīvas, varat salīdzināt X10 bildes ar X10 mini. Š eit dažas mini versijas testa bildes:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_test_kamera__xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls ir pieejams šeit: < spied te >

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_kamera__xperia_x10_minijpg_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls ir pieejams šeit: < spied te >

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_diena_xperia_x10_mini_1.jpg[/img]

    Nesamazināts attēls ir pieejams šeit: < spied te >

    Kā arī piedāvāju novērtēt pašiem uzņemtu video testa materiālu no X10 mini kameras:

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BWFrcPNwEXY[/youtube]

    Patīkami pārsteidza, ka ir iebūvēts arī FM radio, lai gan tā ir elementāra funkcija daudzos telefonos, lielais brālis X10 pārsteidza tieši ar radio neesamību, bet vismaz mini versijas lietotāji to var baudīt bez problēmām.

    Lai labāk saprastu tā izmērus, tad vizuāli parādīšu X10 un X10 mini viens otram blakus:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_x10_un_x10mini_1.jpg[/img]

    Secinājums:

    Ja iegādājaties tālruni, lai ik dienu ar to aktīvi sekotu līdzi interneta dzīvei –lasītu portālus, rakstus, tad ieteiktu pameklēt sev citu alternatīvu, jo ekrāns tik tiešām ir mazs un tā būs tikai savu acu spīdzināšana.

    Toties, ja vēlaties sev mazu, kompaktu ierīci, kura ir pietiekoši ātra, atbilst visiem mūsdienīgajiem standartiem un tiek galā ar jebkuru uzdevumu, ko var uzticēt tālrunim – tad varat droši apsvērt domu, par šīs iekārtas iegādi. Š o telefoniņu varētu salīdzināt ar mazu mp3 atskaņotāju no kura var arī pazvanīt, ielīst internetā, lai ko izčekotu vai veikt kādas citas nepieciešamas darbības, ko piedāvā telefons. Internets strādā labi (ir pat 3g un wi-fi atbalsts), kā arī tur vairākus tabus bez bremzes uz MiniOperu – cepuri nost!

    Kā jau minēju raksta sākumā, tad šis ir budžeta brālis lielajam X10, kurš tāpat piedāvā plašas iespējas par saprātīgāku cenu – ap 170 Ls (uz doto brīdi cena ņemta no salidzini.lv).

    + kompakts

    + ātrs

    + 3G un Wi-Fi atbalsts

    – biezs

    – mazs ekrāns

    Papildus specifikāciju varat aplūkot šeit: Sony Ericsson Xperia X10 mini

    #245949
    Ralfie
    Participant

    Nezinu, kā citiem, bet man gribētos reālos skrīnšotus no testējamajiem telefoniem.. :lala:

    Reku pamācība skrīnšotu dabūšanai nerūtotajiem Androīdiem.. 🙂 links

    #245950
    shady
    Participant

    Kāda atšķirība no reāla skrīnšota vai reāla foto uzņēmuma? (ok, bik kvalitāte)

    No vienas puses tev piekrītu, bet pagaidām pieturēšos jau pie ierastās metodes.

    #245951
    zinkarigais
    Participant

    Pirms pāris dienām iegādājos Xperia min Pro. Pirmie iespaidi ļoti labi. Android OS griežas uz urrā.

    #245952
    RicoPico
    Participant

    Video ieraksta kvalitāte šim aparātam ir apbrīnojami laba! [img]https://skype.valsts.lv/index_files/emoticon-0148-yes.gif[/img]

    Taču, dīvainā kārtā, bilžu kvalitāte slikta. Moš uzstādījumos vaina?

    #245953
    shady
    Participant

    RicoPico – Š…ēmu “auto” uzstādījumus, jo parasti ar telefonu tiek fiksēti momenti nevis apzināti kadri, kur pielieto jau normālu foto tehniku, tāpēc neviens telefonā nerakājas vēl pa kameras uzstādījumiem.

    Pārējie uzstādītie parametri bija uzlikti uz labāko kvalitāti.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā