SonyEricsson X8 lietotāja acīm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti SonyEricsson X8 lietotāja acīm

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152531
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_pa296829_1.jpg[/imgl]Nesen Notepad publicēja jaunā viedtālruņa SonyEricsson Xperia X8 testu1. Modelis tirgū parādījās š.g. 8. oktobrī, un man kā SonyEricsson cienītājam bija tas gods kļūt par vienu no pirmajiem tā pircējiem. Ar ko tieši Xperia X8 pievilka no liela bara līdzīgu viedtālruņu? Vispirms ar to, ka par cenu 135 Ls (lētākā cena Latvijā) tas ir neparasti bagātīgi aprīkots, t.i. attiecība price/performance ir visaugstākajā līmenī. Otrkārt, dizainiski modelis ir unikāls, nav līdzīgs nevienam citam (šai ziņā visvairāk grēko Nokia, kam daudzi modeļi līdzīgi kā ūdens piles).

    Tad nu sāku rakties dziļāk jaunajā SE X8. Līdz galam vēl neesmu izracies, bet ir jau pietiekami daudz informācijas, lai padalītos ar Notepad auditoriju. Aprakstīšu visu sistemātiski un maksimāli pārskatāmi, materiāls uzskatāms kā papildinājums testam.

    Noformējums

    Kā jau sākumā minēju – dizains ir oriģināls, arī rokā telefons ieguļas lieliski. Zināmas nepilnības tomēr ir. Uzraksti uz paneļa iestrādāti ļoti prasti, kas zināmā mērā rada lēti-plastmasīgu iespaidu. Ja logo “Sony Ericsson” būtu izveidots ar hromētiem burtiem kā pogas – varētu būt daudz jaukāks paskats. Plastmasa ir kvalitatīva, netīrumi tai nepielīp. Parasti noņemamie vāciņi ļurkājas, bet šinī atlietas stingrības ribas, tā kā problēmu nav. Pakratot kaut kas iekšā nedaudz klab. Izrādās, baterijai pa horizontāli ir ap 1 mm brīvgājiens. Pielīmējot mīkstas gumijas strēmelīti, to var novērst bez problēmām.

    Iekšpusē var redzēt, ka radiokanāls ieslēgts masīvā metāla ekrānā, kas vienlaicīgi izpilda arī radiatora lomu.

    Zvanu funkcija

    Ja es būtu “dižpļāpis”, tad noteikti spļaudītos un lādētu visu pasauli. Bet tā kā runāju maz, un man tas nav galvenais, es pārāk nepārdzīvoju. Pats pretīgākais, ka austiņa skan tā, itkā sarunas biedrs atrastos tukšā mucā – skaņa ir stipra, bet izteikti dobja, bez augšām. Telpās tas ir pieciešami, bet jārēķinās, ka uz skaļas ielas var būt problēmas ar partnera sadzirdēšanu. Arī uz brīvroku sistēmas tas pats, balss apslāpēta.

    Diezgan pastulbi izstrādāta zvana atbildēšana – parādās slēdzis ar sarkanu un zaļu klausuli, kuru pārbīdot var pieņemt vai atteikt zvanu. Tātad redzes kontakts ir obligāts, pēc taustes nospiest vajadzīgo pogu un atbildēt nav iespējams. Zvanu beidzot, obligāti jāspiež sarkanā poga (arī, ja partneris jau nolicis). Pretējā gadījumā “pī-pī-pī” skanēs vēl ilgi pat pēc ekrāna bloķēšanas.

    Nav padomāts par “ātrajiem zvaniem” ar 1 pogas palīdzību, kas ļoti atvieglo zvanīšanu bieži lietotiem numuriem. Par to telefongrāmata ir teicami pārdomāta: ar vienu pirkstu var gan šķirstīt vārdus, gan alfabēta burtus. Rezultātā atrast vajadzīgo numuru var ļoti ātri.

    SMS funkcija

    SMS sūtīšana un saņemšana ir nestandarta, tā pieskaņota Timescape. Tātad nav tradicionālās mapes Inbox, Sent, Draft, bet katram korespondentam tiek izveidots pavediens, kurā čata izskatā parādās SMS sarakste. Var nodzēst pa 1 SMS, gan uzreiz visu pavedienu.

    Ja kādu neapmierina šāds attēlojums, Androidmarket repozitorijā var dabūt programmas, kas izveido klasiskās mapes. SMS funkciju ļoti atvieglina programma SMS Notifier 1.3, kura īslaicīgi izvada pienākošās SMS uz ekrāna pop-up loga veidā. Rezultātā nevajag spaidīt pogas.

    Klasiskās piegādes atskaites nav, tā tiek aizstāta ar ķeksi pie nosūtītajām SMS.

    Audio

    Iebūvētais skaļrunis skan ļoti sulīgi, patīkami, tam nemaz nav pīkstošs tembrs, kā daudziem citiem tālruņiem. Arī skaļuma ziņā tas atbilst SE Walkman sērijai. Pievienojot līdzdotās austiņas, sākumā padomāju, ka tās ir kompānijas “Husquarn” ražojums. Bet nē – rakstīts SonyEricsson! 🙂 Lai nu kas, bet tembrs kā motorzāģim, metālisks, absolūti bez basiem. Pieslēdzot brīvroku sistēmu no SE W595, uzreiz parādījās ir basi, ir patīkama skaņa. Skaidrs, kaut kādi kreisie piegādātāji nohaltūrējuši…

    Sistēmā ietilpstošais audio pleijeris savu darbu dara labi, bet īpašu uzticību neizraisīja pieticīgo funkciju dēļ. Tāpēc tika uzinstalēts MixZing 2.7.1 ar 10-joslu ekvalaizeri u.c. papildiespējām.

    Radio ar RDS darbojas kvalitatīvi, bet ir ārkārtīgi neparocīgs. Nevar sastādīt radioprogrammu sarakstu, lai pēc tam tās ieslēgtu ar 1 klikšķi bez meklēšanas. Tā vietā jāritina skala un jāatceras frekvences.

    Video

    Video funkcija darbojas lieliski ar Youtube programmu un H.264 video failiem. Kvalitāte – visaugstākā, nekādas bildes klučošanās. Tas, ka neņem pretī standarta DivX, gan uzskatāms par mīnusu. Pie tam, ja gadās mēģināt atvērt kādu neatbalstītu video failu – paziņojuma par nesaderību vietā sistēma uzkaras.

    Kamera

    3,2 MPix kamera pēc savas kvalitātes tieši tāda pat kā SE W595. Krāsas normālas, bet iebūvētā tokšņu samazināšanas sistēma izkropļo smalkus attēla elementus. Piemēram, attālo koku lapas saplūst vienā monolītā masā. Paredzēti režīmi “nakts”, “jūrmala/sniegs”, “sports”, bet īpaša jēga no tiem nav. Fotografējot dienasgaismā – bildes sanāk pieklājīgas (priekš mobilā, protams). Ekstremālos gaismas apstākļos šo kameru lietot ir bezjēdzīgi.

    Videofilmēšanas kvalitāte (VGA, 30 fps) ir apmierinoša. Būtisks mīnuss ir jebkādu iestatījumu trūkums, piem. 16:9 kadra formāta izvēle.

    Komunikācija un internets

    Ierīcei ir visi komunikācijas veidi – 3G, Wi-Fi, Bluetooth. Mobilie sakari (3G, GPRS, EDGE) darbojas bez vainas, toties Wi-Fi modulis prasa diezgan stipru signālu, vismaz 40%. Pie 30% lejupielādes mēdz pārtrūkt, pie zemāka līmeņa Wi-Fi vispār nav lietojams.

    Bluetooth modulis patreizējā formā nav lietojams. Iespējams, ka to varēs lietot pēc Android atjaunināšanas uz 2.1. Pēc Bluetooth ieslēgšanas tas atpazīst citas ierīces, ļauj tās sapārot. Un ar to arī viss beidzas, failus pārsūtīt nevar. Arī instrukcijā minēta tikai bezvadu austiņu pieslēgšana.

    Interneta pārlūkošana: iebūvētais WebKit pārlūks darbojas labi, bet nav diezko praktisks. Nevar pārlūkot wap lapas. Dolphin pārlūks lago – ir vai nu ļoti mazi burti, vai ārkārtīgi lieli. Normālu, lasāmu fontu nevar uzlikt. Atliek klasiskā vērtība “Opera Mini for Android“, kuru Opera Software nostrādājis uz goda. Kopš šodienas pieejama versija 5.1. Katrā ziņā webu var pārlūkot bez problēmām, un navigācija lapā ir pietiekami ērta. Tiek atbalstītas arī wap (WML) lapas.

    Gatavot rakstus Notepadam ar X8 varbūt nav diez ko ērti virtuālās klaviatūras dēļ, bet postēt nav nekādu problēmu.

    Dzelži un sistēma

    Dzelžu līmenī SonyEricsson X8 var pārmest vismazāk – procesors ir patiesi augstvērtīgs. Tālrunis burtiski lido. Nemana nekur nekādu bremzēšanu arī pie vairākām atvērtām programmām. Lai arī OS ir novecojusi, ar ātrdarbību tam nav nekāda sakara. Ražotājs nav uzinstalējis nevienu failu pārlūku, kas rada sajūtu “kā bez rokām”. Tāpēc pirmais darbs bija uzinstalēt File Manager 2.1 un Task Manager 2.2. Pēdējais pēc zināma laika (to var iestatīt) kopš ekrāna bloķēšanas bez žēlastības nokauj visus lietotāja procesus, līdz ar to atslogojot procesoru, un taupot bateriju.

    GPS

    Par abām iebūvētajām GPS sistēmām nevaru izteikt neko kritisku. Viss darbojas, vietas noteikšanas precizitāte ir ļoti augsta, maršruta nospraušana gājējiem un braucējiem arī darbojās pareizi.

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_pa296827_1.jpg[/imgr]Baterija

    1200 mAh Li-Pol akumulators nepieder pie tiem, kas pēc pāris stundām jau ir izlādējušies. Biežāk kā reizi 2 dienās tālruni lādēt vēl nav bijis vajadzības. Visvairāk enerģiju patērē sērfošana 3G internetā (intensīvās raidītāja darbības dēļ) un GPS lietošana. Video skatīšanās X8 gadījumā nav izteikti energorijīga, mūzikas klausīšanās ne tik. Var prognozēt, ka lietojot tālruni tikai zvaniem – baterija vilktu dienas 4-5.

    Secinājumi

    SonyEricsson Xperia X8 ir budžeta klases viedtālrunis par ļoti saprātīgu cenu, un tāpēc no tā arī nevar gaidīt pilnīgi visu to, ko no divreiz dārgākā HTC Desire. Ļoti daudzas nepilnības var atrisināt ar pareizi izvēlētas programmatūras palīdzību, un jācer, ka pēc Android versijas atjaunināšanās vēl daudzi trūkumi pazudīs paši. Nekādā gadījumā neieteiktu X8 iegādāties cilvēkam bez priekšzināšanām IT sfērā, jo bez individuālas konfigurācijas un papildus programmatūras no ierīces jēga būs maza.

    (1) https://notepad.lv/7858/tests-sony-ericsson-xperia-x8/

    #251520
    akms47
    Participant

    Ja būtu jēdzīga kamera, tad paņemtu. Cena, protams laba.

    Tiko nopirku muterei Samsunga Wave. Ar labs par savu cenu.

    Vienīgais nesanāca pievienoties mājas bezvadu tīklam.

    Telefons rāda, ka pievienojies, bet i-nets neiet.

    Lūdzu uzrakstiet PM, ja kādam ir info par šo problēmu.

    #251521
    Creep
    Participant

    Bildes pats nepaskatījos, bet shady jau teica tieši otrādi, ka kamera esot laba (vienīgi zibspuldzes nav).

    #251522
    Foxsk8
    Participant

    Š is nav priekš manis, esmu nokia fans, un tāds arī būšu, par to, ka ja zvana, ir jāskatās uz telefonu, un tad jāspiež poga, nokia labi izdomāts, ka var to taustiņu nospiest un viss notiekas, arī nospiežot to pašu taustiņu, hops uzreiz parādās nesenie zvanītie numuri. Arī ir ērts bloķēšanas taustiņš sānos, un nekas iekšā negrab.

    Divx var atrisināt vienkārši, pārkonvērtējot uz Quicktime formātu, izmantojot kaut kādus gatavos softus. Filmu skatīšanās uz šāda veida telefoniem, nemaz nav tik slikta, skaņa laba, utt.. Xe, nedaudz aizrāvos ar samuraja telefona nomelnošanu, bet nu sorry, es tādu neņemtu, sony erikson man nekad nav paticis, neēarta navigācija, un viss pārējais liekas tāds nepārdomāts, etc. Vot tieši tas ka, nokijas jaunie modeļi pēc skata ir vienkārši un īpaši neatšķirās, ļauj nokia lietotājiem veiksmīgi pārslēgties no vecāka modeļa uz jaunāku un telefonu var lietot pat bez manuāļu lasīšanas, 5 min pačeko, kas tur, kas tā un viss. Vienīgais izteiktais mīnus manam Nokia 5230 aparātam ir tāds, ka nav WIFI.

    Nākošais mans modelis maksā gandrīz divreiz lētāk nekā samuraja iepirktais – lētākais modelis pēc salidzini.lv datiem ir 85 Ls.

    https://www.salidzini.lv/search.php?q=Nokia+5230&offset=54

    Tā lūk. 😀

    #251523
    samurajs
    Participant

    Par bildēm: vislabāk kvalitāti novērtēt pašiem! Fox, un šitais prasa nevis Quicktime, bet gan MPEG-4 (AVC H.264). Pārkodēt jau gan nav problēma, tik laika patēriņš.

    [img]https://www.bildites.lv/images/8pzi3hc42ynwzsus5g_thumb.jpg[/img]

    [img]https://www.bildites.lv/images/azvlpqkpub8bjt6ixgmq_thumb.jpg[/img]

    #251524
    Foxsk8
    Participant

    Samuraj: Par video runājot, vismaz uz veco nokiju, sanāca Divx mobile softu uzlikt, kas ņema pretī AVI formātu, un divx visas lietas, bet uz jauno kaut kā nesanāca, droši programmas var atrast, lai nebūtu ķēpa.

    #251525
    akms47
    Participant

    Creep wrote:

    Bildes pats nepaskatījos, bet shady jau teica tieši otrādi, ka kamera esot laba (vienīgi zibspuldzes nav).

    Nu nekā laba, parastai 10×15 pietiek.

    Par filmēšnu var aizmirst. Un telpās vai tumšā laikā bez xenona zibenes…

    #251526
    Creep
    Participant

    Ko tad tu gribēji, lai tev ziepju trauka līmenī telefons fotogrāfē?

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā