Iznākusi pirmā Ubuntu 11.10 beta versija

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznākusi pirmā Ubuntu 11.10 beta versija

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154858
    samurajs
    Participant

    Vēl mēnesis atlicis līdz jaunā Ubuntu laidiena 11.10 (Oneiric Ocelot) iznākšanai, kas ieplānota 13. oktobrī. Canonical jau iepriecinājis testētājus ar pirmo beta versiju, kuru var lejuplādēt šeit.

    Jāatzīst, ka programmatūras centrā un darbvirsmas elementos jūtama aizvien lielāka Mac ietekme. Ubuntu 11.10 darbosies ar Linux kodolu 3.0.3, tam būs mehānisms Multiarch, kas ļaus ar 64-bit versiju piekļūt visām i386 programmu pakām.

    Uzlabota “firmas” grafiskā vide Unity, padomāts arī par vājākiem datoriem, kas varēs lietot atviegloto Unity 2D. Sistēmā integrēta GNOME 3.1.5. Pilnu izmaiņu sarakstu studējam šeit. Plašāku aprakstu ar ilustrācijām varam izlasīt DesktopLinux.com.

    Ubuntu joprojām ir populārākais no Linux distributīviem – pēc dudalibre.com to lieto ap 60 procentu Linux cienītāju.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ubuntu_111software_1.jpg[/img]

    #275176
    Jaunzems
    Participant

    Gan Gnome 3, gan Unity ir rubbish. Mint ar Gnome2 FTW!

    #275177
    Wuu
    Participant

    Nesen pamēģināju 10 Ubuntu, ļoti, ļoti patika. Kāds tur sakars ar Mac OSi, gan nav jausmas.

    #275178
    Nikkys
    Participant

    Ubuntu izmantoju jau kopš versijas 4.X , kad neko daudz no Linux pasaules vēl nezināju, un sāku mācīties “svešā lauciņā”. Uz vienas darbstacijas to esmu turējis visu laiku, jo internetam, epastam, un multimedia izklaidei vienmēr pieticis, protams, apgreidojoties uz jaunākām versijām, vai tās pārinstalējot (kad pārgāju uz x64).

    Bet versija 11.04 bija krimināli resursus ēdošs brīnums – uz identiska dzelža Win7 darbojās ātrāk. (Laptopi – CPU – Intel Dual Core 1.73 Ghz, RAM 4 GB).

    Tas taču nebija riktīgi. Cerams, ka šo ātrdarbības jautājumu iekš 11.10 būs atrisinājuši….

    Un jā – nopietnām lietām nevienam neiesaku izvēlēties Ubuntu. Izklaidei – neko labāku nevar vēlēties.

    #275179
    klinter
    Participant

    Man tāds jautājums – ir pieejamas AMD64 un i386 versijas. AMD64 domāts AMD 64 bitu procesoriem, bet i386 – Intel 32 bitu procesoriem? Kuru versiju ir jāliek uz Intel 64 bitu procesora?

    #275180
    Wuu
    Participant

    64 bitu

    #275181
    Evers
    Participant

    Ja gribi 64bitu ubuntu, tad jāņem tā pati AMD64, viņi nezkapēc vienkārši vēl aizvien lieto no sendienām gūtu apzīmējumu. Vienkārši AMD bija pirmie ar 64bit pročiem.

    #275182
    nevertell
    Participant

    Ja tev ir superkruts itanium procis, jāņem IA64.

    Bet parastajiem mirstīgajiem intel pročiem ļoti labi der amd64 kerneļi.

    #275183
    jonjs
    Participant

    Lai cik man patiktu Ubuntu un viņu filozofija, tomēr neesmu mēģinājis jauno Unity. Sēžu uz 10.04 ar Gnome2 un Kubuntu 10.04. Kubuntu dodu priekšroku vismaz pagaidām. Toties strādā stabili un ilgi, un esmu aizmirsis Win XP laikus, kad visādi trojāni, backdori un spēļu kraki brucināja nost OS. Nekad nesaki, nekad. Man pašreiz nepatīk Ubuntu vizuālais interfeiss, bet varbūt, ka kādreiz, tas kļūs par manu favorītu 🙂

    #275184
    nevertell
    Participant

    A jūs gnome 3 mēģinājāt ?

    Jūnitīj varbūt ir mēsls, bet gnome3 vairs NEKAD negribu lietot. Tik nelietojamu interfeisu iedomāties nevaru.

    #275185
    jonjs
    Participant

    Tu neesi vienīgais 🙂 Pat Linux tēvs Linus Torvalds pateica tieši to pašu ko pateici tu. Starp citu viņš arī pieminēja faktu, ka viņš lieto to Linux distributīvu, kas ir viegli instalējams un lietojams. Cik zinu viņš lietojis ikdienā Fedora, tad kādu laiciņu Ubuntu. Tagad sēžot uz Linux MINT. Tieši dēļ vieglās instalēšanas u.t.t.

    Nekad neesmu sapratis to mozahismu, kad tev vāji vizualizētā interfeisā ir jāinstalē sava OS. Priekš kam mocīties, ja visu var izdarīt vienkārši un parocīgi. Tādēļ man arī patīk Ubuntu filozofija. Tagad gan uz Kubuntu, jo Unity un Gnome 3 mazbiku ir pāršāvuši pār strīpu vizuāli, Slackware, Debian u.t.t. nez kādēļ negrib veidot parocīgāku to instalēšanas procesu.

    Kamdēļ mocīties, ja var nemocīties un spīdēt ar intelektu tur, kur to nevajag nav vērts (protams parastam lietotājam). Linux serveru adminiem protams tā ikdiena, kad tu nezini, kas ir parocīgs vizuālais interfeiss, bet tas jau ir cits stāsts.

    #275186
    nevertell
    Participant

    Interesanti, kas iekš debiāņa instalācijas ir neparocīgi ?

    Varbūt tā nenotiek uz X servera un tāpēc nav tik smuka, bet tā ir absolūti elementāra. Grūtākais, kas tur ir, ir hostneima ievadīšana, jo to varbūt ne visi zinās, kas tas tāds ir.

    Īsteni grūti instalējamas distras ir Arch un Gentoo, varbūt slack’s ar, bet to neesmu mēģinājis.

    Visforšākais installētājs man šķiet ir Fedorai, ar next-next var elementāri dabūt LVM’u.

    Bet gnoumtrīs supports čerez žopu.

    A tas ir tā domāts, ka iekš gnouma nav nekādu settingu priekš logu uzvedības un izskata ?

    #275187
    Wuu
    Participant

    Ja tev jādara piecas, sešas lietas uz datora unity, rullē. It īpaši uz plaša ekrāna.

    #275188
    nevertell
    Participant

    Tiešām ? Pamēģināšu.

    #275189
    Eudoxus
    Participant

    Man tikai nav skaidrs, kādā ziņā ir vainojams XP, ja tavu dzīvi maitā draza, kuru pats uz kompja saliec? (es domāju tos spēļu krekus un visu pārējo).

    #275190
    Eudoxus
    Participant

    Jā, gribēju jautāt tieši to pašu. Kas vainas Debian instalācijai? Vai tik nebūsi lasījis to paveco interviju ar Torvaldu, kur viņš starp grūti instalējamajām distribūcijām minēja arī Debian, kas tad izraisīja visnotaļ pamatotu Debian lietotāju jautājumu – kad Torvalds pēdējo reizi ir instalējis Debian. Es pēdējo reizi to darīju kādus gadus trīs atpakaļ un jau tad tas bija īzī pīzi. Uz to brīdi tur nebija nekā sarežģītāka par Ubuntu instalāciju.

    #275191
    grisha
    Participant

    Nesen Bubuntu it kaa atteicaas no Gnomes, tagad ir atpakalj, nenopietni razhotaaji. Nekad tas drankjis nav paticis un nepatiks, kauns Linux laucinjaa.

    #275192
    jonjs
    Participant

    Nu piemēram kaut vai video kartes ražotāja draiveru uzstādīšana, flash player instalēšana, tāda lieta kā restricted extras un dažs labs cits.

    Pati Debian instalēšana protams nav nekas sarežģīts, bet lai to debianu pēc tam (kā krievi saka)”… довести до ума …” nākas pačakarēties.

    #275193
    Wuu
    Participant

    Nīdēji, nīdīs. Nebūtu bubuntu, joprojām linuxi lietotu tu un vel divi geeki.

    #275194
    Viestartss
    Participant

    Nu tas gan – ja ne Ubuntu, tad Linuxa lietotāju pulks būtu krietni retāks.

    Es pats pārgāju pirms gandrīz 2 gadiem, kad iznāca Kubuntu 9.10, tagad arī vecāku dators un draudzenes portatīvais arī sadzīvo ar Ubuntu.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā