Tests: Samsung Galaxy Note (GT-N7000) – planšete vai telefons?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Samsung Galaxy Note (GT-N7000) – planšete vai telefons?

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155550
    shady
    Participant

    Š oreiz apskatīsim ko interesantu – hibrīdu! Tieši tā to varētu nosaukt, jo Samsung Galaxy Note jeb GT-N7000 nav ne īsti planšete, ne viedtelefons. Kā jau esmu teicis iepriekš, masu medijos ir uzsākta plaša reklāmas kampaņa par planšetdatoru ēru un Galaxy Note nav malā stāvētājs. Ne cik sen Samsung izspēlēja lielisku akciju, kad Note ienākot tirgū daži desmiti eksemplāru tika pārdoti par pus cenu, bet ar to pietika, lai satracinātu pūli un radītu interesi apkārtējos un Galaxy Note īpašnieku paziņu lokā.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_prieksa_15.jpg[/img]

    Kā jau rakstīju iepriekšējā testā par planšetēm, tad planšetdatoru vairāk var pielīdzināt dārgam viedtelefonam nevis portatīvajam datoram. Lai arī tiku devis ieskatu par to, kam tad tādas planšetes der, bet noteikti ir cilvēki, kuri vēl joprojām nav to līdz galam izpratuši un nespēj izdarīt izvēli – planšete vai viedtelefons? Planšetes lielākais mīnuss ir arī tās galvenais pluss un tas ir milzīgais ekrāns, kas ir ērts darbam, bet kabatā to neievietot. Ja ne tik sen vēl apgalvojām, ka planšetes ir starpklase starp tīmekļa datoru (netbook) un viedtelefnu, tad tie laiki ir pagājuši. Planšetes ir iekarojušas savu nišu un pakāpeniski nostiprina savas pozīcijas, bet Samsung ir noriskējis un radījis jau starpklasi starp planšetēm un viedtelefoniem – šo te hibrīdu – Galaxy Note! Es viņu sāku dēvēt par mini planšeti, bet ja jums tīk, varat to saukt arī prasti – par viedtelefonu ar milzīgu ekrānu!

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_aizmugure_9.jpg[/img]

    Jā, ekrāns ir tik tiešām milzīgs, veselas 5,3 collas, kas nodrošina 800 x 1280 px izšķirtspēju. Kā redzat, tad izšķirtspēja ir teicama, lai pārlūkotu interneta plašumus, rakstītu, caurskatītu e-pastus, sēdētu soc.tīklos un kaut vai skatīties kādu filmu kāda garākā braucienā. Tāpat arī par saskari un krāsu attēlojumu sūdzēties nevar, jo tam ir Super AMOLED ekrāns ar kapacitatīvo tehnoloģiju un multi-touch atblastu. Lai arī nesēdi pie milzīgas planšetes vai galda datora ekrāna – sajūta ir laba, un labākā nekā ar kādu 4+ collīgu telefonu (tā viena colla daudz dod…pat ļoti).

    Š ādi izskatās mūsu portāls pozitīvi domājošiem cilvēkiem – Notepad.lv:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_notepadlv_no_galaxy_note_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_notepadlv_no_galaxy_note_1_1.png[/img]

    Tā kā planšetes neatņemams kritērijs ir rakstīšanas iespēja, tad der piefiksēt:

    1) Planšeti darbina Anroid sistēma, tā nodrošina rakstīšanu arī latviešu valodā.

    2) Rakstīt varam ar pieskārienu ekrānam un izvēlēties horizontālu vai vertikālu klaviatūru:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note_klaviatura_1.png[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note_keyboard_1.png[/img]

    Lai cik nešķistu ērta un pietiekama virtuālā klaviatūra mūsu viedtelefonam – ar šo būs ērtāk un ātrāk! Tomēr ir arī sava negatīvā puse – vajadzēs izmantot abu roku palīdzību, toties daudziem viedtelefonam šāda problēma mēdz izpalikt.

    3) Varam būt arī konservatīvi un izmantot integrēto irbulīti, lai nav jābakstās ekrānā ar pirkstu:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_irbulitis_1.jpg[/img]

    Kur tie laiki, ka vajadzēja izmantot šādu uzparikti, un mēdzu teikt, ka tas bija liels mīnuss, ja irbulītis nebija iekļauts komplektācijā. Tie laiki ir pagājuši, tāpēc biju pārsteigts par šādu komplektāciju un jau nopriecājos, ka būs liels ieguvums komfortam, bet beigu beigās atskārtu, ka vai nu es esmu atradis no šādām mantām vai tas nekam neder – un vairāk to neizmantoju. Saskare šķita sliktāka nekā bez irbulīša palīdzības, un kādēļ gan mocīties un bakstīt ko ar kociņu, ja ekrānam ir lieliska saskare ar pirkstiem tāpat – ērti un ātri uzrakstīt vajadzīgo bez liekas atribūtikas!

    Tomēr Note nav tikai telefons un uz to var arī mēģināt rakstīt rokrakstā vai zīmēt. Š īm nodarbēm vitāli nepieciešams ir augstminētais skārien-irbulītis:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note__note_1.jpg[/img][img]https://notepad.lv/userpix/29_samsung_galaxy_note_template_note_1.jpg[/img]

    Tiesa, neesmu gleznotājs un ar šo nodarbi neaizrāvos. Toties sapriecājos par rokraksta rakstīšanas iespēju un nospriedu, ka tagad man būs elektroniskā klade, kur veikt visādas piezīmes. Tomēr vīlos… Iespējams, ka esmu ļoti neakurāts, bet rakstīšana bija ļoti neērta un pat traucējoša, jo visu laiku nejauši pieskāros pie ekrāna un tas atstāja savas sekas, kā arī makten prasījās pēc lielāka ekrāna. Lai nu kā, paliku pie parastās metodes – virtuālās klaviatūras.

    Otra lieta, kam pievērsu uzmanību bija tālruņa bloķēšana, jāatzīst, ka tā ir mazliet nepārdomāta. Bloķēties jau bloķējas viegli, izmantojam labā sāna taustiņu, kur parasti viedtālruņiem ir skaļuma regulators. Pierast pie tā var ļoti viegli, bet problēma ir kur citur – tieši pretī (kreisā sānā) ir pārcelti skaļuma regulatori un satverot šo ierīci, lai nobloķētu – sanāk nereti saspaidīt skaļumu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_skaluma_un_blokesanas_poga__galaxy_note_1.jpg[/img]

    Nākošā lieta, kam nevar nepievērst uzmanību, ir tā izmēri (146,9 x 83 x 9,7 mm) un svars (178 grami). Ja salīdzinam ar planšeti, tad uzskatām to par mini variantu, bet ja par telefonu – sajūta, ka rokās ir kaut kāds bloknots…

    No sākuma pat bail bija bāzt bikšu kabatā, nēsāju krekla priekšējā kabatiņā, beigās jau nēsāju arī džinsās. Protams, kabatā tas liek par sevi manīt abos variantos un brīžiem rada diskomfortu, apspīlēto ādas biksīšu nēsātājiem tas noteikti nav domāts. Labākais variants ir iegādāties kādu speciālo maciņu un nēsāt rokas somā (dāmās šis variants problēmas nesagādātu un makten labi varētu iet pie sirds).

    Nākošais plāna punkts, kam vēlos pievērsties, ir Galaxy Note veiktspēja. Pamatā to varētu salīdzināt ar jau popularitāti guvušo Galaxy S2 viedtelefonu, jo atšķirība ir diezgan maza. Neskatoties uz programmatūru (jaunākā Android versija: 2.3.5), lācītim (vai varbūt šajā kontektsā labāk būtu teikt – Goliātam?) vēderā ir divkodolu ARM Cortex-A9 procesors ar 1,4 Ghz (nevis 1,2 Ghz, kā tas ir S2 tālrunim) un Mali-400MP grafiskais procesors. Arī čipsetā ir bez izmaiņām, tas pats: Exynos. Jau Galaxy S2 iekaroja uzmanību ar savu naskumu, var teikt, ka galaxy Note ir tehniksi uzlabotais variants, jo ir vēl spēcīgāks. Te uzskatāms salīdzinājuma tests:

    Galaxy Note:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note_antutu_benchmark_test_1.jpg[/img]

    Arī kameras ziņā abi ir vienlīdz spēcīgi – nodrošina 8 Mpx foto uzņēmumus un Full HD (1080p) video materiālu uzņemšanu pie 30 kadriem sekundē.

    Attēli sanāk tik tiešām labi un jāatzīst, ka tā ir viena no labākajām mobilajām foto kamerām.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_foto__galaxy_note__riga_plaza_1.jpg[/img]

    )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_foto_test__riga_plaza__galaxy_note_1.jpg[/img]

    )

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note__nakts_foto_test_cam_1.jpg[/img]

    )

    Vēl bildes var aplūkot šajā rakstā: Tele2 atklāj inovatīvu klientu apkalpošanas centru

    Secinājums:

    Kā jau teicu,tad šis ir hibrīds jeb lielisks kompromiss cilvēkiem, kuri nespēj izdarīt izvēli starp planšeti un viedtelefonu. No sevis varu teikt to, ka tas ir paredzēts tiem, kuri ļoti aktīvi sērfo internetā. Tā tik tiešām ir lieliska manta! Bet, ja internets nav tik būtisks un galvenokārt pērkat telefonu pēc tā pamatbūtības, tad ieteiktu izvēlēties Galasy S2 vai kādu citu viedtelefonu, kurš tehniski nebūs daudz sliktāks par Note, bet toties būs ērts un parocīgs telefons, ar kuru var darboties arī bez otras rokas palīdzības.

    Vēlos vēl piebilst par akumulatora darbības laiku – tas bija neticami ilgs! Parasti viedtelefoni knapi novelk vienu dienu, tāpēc ieraugot milzīgo ekrānu un tā parametrus nospriedu, ka neturēs pat pusi dienas. Rezultātā iekārta stabili novelk visu dienu, un pat līdz otrās dienas vakaram. Apsveicami!

    Izmēģināju arī interesantu akumulatora testēšanas programmu un tā sniedza šādu novērtējumu:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_note_battery_test_1.jpg[/img]

    Toties šis prieks izmaksās diezgan smuku summiņu – ap 400 Ls (cena uz 2011.gada decembri). Par šo naudu var iegādāties vai nu labu viedtelefonu vai kārtīgu planšeti, vai palikt pie šī hibrīda – izvēle paliek jūsu pašu rokās.

    Plusi / Mīnusi:

    + Liels ekrāns

    + Vairākas ievades metodes (ar pirkstiem, ar irbulīti)

    + Laba kamera

    + Akumulatora darbības laiks no 1 – 2 dienas

    – Gabarīti ir diezgan lieli, lai ērti pārnēsātu to kabatā

    – Strādāšanai nepieciešamas ir abas rokas

    – Cena

    #279741
    Jaunzems
    Participant

    Es ceru, ka foksis nebūtu angry, ja es iespamotu vēl dažus šī lieliskā aparāta apskatus:

    https://ctrl.lv/2011/11/apskats-samsung-galaxy-note/

    https://parasts.lv/2011/12/13/apskats-samsung-galaxy-note/

    #279742
    Willis
    Participant

    Planšetdatoru tehnoloģijas attīstās tik ātri ka tomēr gribētos lai tajā būtu virtuālā klaviatūra, rakstīt ātrāk – varbūt, ērtāk – domāju noteikti nē, ‘klaviere’ ir un paliks ‘klaviere’ …

    🙂 Samsung I9100 Galaxy S II rullē !

    #279743
    aviators
    Participant

    Labs tests. Uzskatāmi un saprotami. Pats gaidīju Note, bet paņemot rokā, sapratu, ka velti cerēju. Pārāk liels. Tas, ka nevar lietot vienā rokā ir traucējoši. Tā arī nenopirku. Un turpinu lietot veco labo podziņtelefonu.

    #279744
    Edzjus
    Participant

    Man arī šķiet, ka ērtāk tomēr ir galaxi telefons vai planšetre, nevis hibrīds, bet kā teica klasiķi, katram savs 🙂

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā