NVIDIA prezentē mobilo superčipu Tegra X1

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas NVIDIA prezentē mobilo superčipu Tegra X1

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160461
    samurajs
    Participant

    Īsi pirms Lasvegasas izstādes CES 2015 atklāšanas NVIDIA paziņoja par savu jaunāko izstrādni – mobilo superčipu Tegra X1. Kā izteicās NVIDIA vadītājs Jen-Hsun Huang – X1 ir pirmais mobilais procesors, kurš nodrošina 1 TFlops skaitļošanas jaudu. Š is cipars atbilst jaudai, kāda 2000. gadā bija pasaules vislielākajam superdatoram. Bez tam NVIDIA Tegra X1 ir arī ļoti energoekonomisks.

    NVIDIA Tegra X1 konstruktīvi ir 64-bit procesors, kurš satur 8 pamatkodolus un papildus 256 grafikas kodolus. Salīdzinājumā ar pagājušā gada modeli Tegra K1 skaitļošanas jauda ir dubultojusies. GPU bāzēts uz jaunāko Maxwell arhitektūras modeli. Viss kopā minimāli patērē baterijas jaudu, kas mobilo ierīču gadījumā ir noteicošais faktors.

    Energoekonomiskums tika demonstrēts Elemental-Demo režīmā videospēlītē Unreal Engine 4. Š eit Tegra X1 patērēja tikai 10 W jaudu, kamēr pirms gada Xbox One prasīja 100 W, bet pirms diviem gadiem jaudīga galddatora videokarte patērēja veselus 300 W enerģijas. Protams, reālā viedtālrunī vai planšetē nenāksies pielietot masveida 3D renderēšanu kā Elemental-Demo, bet arī parastajās lietotnēs mazāks energopatēriņš būs jūtams.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_x1_3.jpg[/img]

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā