Oficiāli prezentēts Android 6.0 Marshmallow – patīkami jaunumi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Oficiāli prezentēts Android 6.0 Marshmallow – patīkami jaunumi

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161392
    samurajs
    Participant

    Jau ļoti drīz – no 5. oktobra Google sāks atjaunināt mobilās ierīces Nexus 5, 6, 7v2, 9 un Player. Jaunināšana notiks ar OTA paņēmienu, tātad “pa gaisu”, un visu šo procesu grib pabeigt rekordīsā laikā – 7-10 dienās. Tad ko mums piedāvās jaunais “zefīriņš”? Android 6 attīstības virzieni ir: drošība, ērtības, autonomija.

    Fingerprints API un citi drošības līdzekļi

    Visiem skaidrs, ka tālruņa pazaudēšana vai nozagšana ir liels pārdzīvojums tā īpašniekiem. Vēl lielāki pārdzīvojumi ir gadījumos, kad uz tā glabājušies kādi sensitīvi dati. Tāpēc Android 6.0 Marshmallow sastāvā ietverti API, kas ļaus izstrādātājiem ieviest dažādus biometriskos sensorus, un piekļūt tiem “pa tiešo”. Protams, pielikt pirkstu skanerim ir daudz vienkāršāk nekā atcerēties un ievadīt sarežģītu daudzzīmju paroli.

    Aizsardzība pret spiegojošiem Wi-Fi pieejas punktiem paredz šādu scenāriju: kad tālrunis skanē ēteru uz brīvpiekļuves Wi-Fi, tas nespīdīna savu MAC adresi, bet tā nemitīgi mainās pēc nejaušības principa.

    Funkcija Verified Boot brīdinās lietotāju, ja partīcijā /system parādījušās kādas nesankcionētas izmaiņas (piemēram, vīrusu darbības rezultātā).

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_23f1efa970f446f2b669408950bfb323_1.gif[/img]

    Lietotņu piekļuves konfigurēšana katram ierīces mezglam

    Pieņemsim, ka esam uzstādījuši aplikāciju “Lukturītis”, kas vienkārši ieslēdz viedtālruņa zibspuldzi. Priekš kam šādai lietotnei piekļuve mikrofonam vai atrašanās vietai? Skaidrs, ka galvā nāk aizdomīgi pieņēmumi. Tagad būs iespējams katrai aplikācijai individuāli definēt, ar ko tā drīkstēs savienoties, un ar ko nē. Vienkārši un droši.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_630034ee799e482392507cfedc0cad00_1.png[/img]

    Automātiskas pilnvērtīgas rezerves kopijas

    Ja līdz šim mums rezerves kopijās vajadzēja fiksēt visas izmaiņas, kas notikušas uz tālruņa, mēs lietojām kaut ko līdzīgu Titanium Backup * Root. Tas vairs nebūs nepieciešams. Turpmāk uz Google Drive varēs automātiski sinhronizēt pilnīgi visu – līdz pat neatbildētajiem zvaniem un ievadītam, bet nenosūtītam SMS. Arī keša saturu. Tāpēc gadījumā, ja mums viens tālrunis salūzis, ņemam nākamo, un turpinām dzīvi no tās pašas vietas. Bekapi glabājas šifrētā un neredzamā veidā uz Google Drive mākoņa, un vietu lietotāja kontā neaizņems. Papildus pluss – tāpat kā Windows System Restore, būs iespējams glabāt arī vairākus vecākus bekapus ar jau nodzēstām aplikācijām, to iestatījumiem utml.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_googledrive1662png_1.jpg[/img]

    Google Now on Tap

    Sīkums, bet patīkami: paturam pirkstu uz Home pogas, un Now on Tap asistents tūlīt izleks. Tas kļuvis arī sasodīti gudrs un prot sadarboties ar aplikācijām. Pieņemsim, ka mums atskaņotājā skan kādas grupas dziesma. Pietiek paturēt pirkstu uz Home un pajautāt “Kas spēlē ģitāru šajā dziesmā?”

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ba5751e83fea486fa9f908449f6f0f86_1.gif[/img]

    Iebūvētās atmiņas paplašināšana ar microSD

    Budžeta viedtālruņu īpašniekiem nereti bijusi situācija, kad nelielā ierīces iekšējā atmiņa piepildīta, bet uz SD kartes instalēt neļauj. Uz Android 6.0 Marshmallow tā vairs nebūs, ārējo atmiņas karti montēs kā iebūvētās atmiņas paplašinājumu. Režīmā Flex Storage varēs šifrēt visu microSD informāciju, un ārpus tālruņa tā nebūs pieejama.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_200gbmicrosd1_1.jpg[/img]

    Doze un citi energotaupīšanas zvēri

    Jaunais energotaupīšanas režīms Doze vidēji ļauj par 10-15% paildzināt darbības laiku bez lādēšanas. Bet, ja tālrunis ilgāku laiku vienkārši guļ nekustīgi uz galda – laika ietaupījums sasniedz jau 40-60%. Algoritms uzskata, ka miera stāvoklī esošam tālrunim nav nepieciešams darbināt kādas aplikācijas, kaut ko sinhronizēt, vai darbināt tīkla interfeisus. Viss tiek apturēts, izņemot radiokanālu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_screenshot20150528at1804031_1.png[/img]

    #320710
    Andron MacBeton
    Participant

    Tie pajoli jau aizgājuši tādā pašā ānusā kā M$.

    Skaita tik cipariņus, kļūdu labojumus sauc par jaunumiem.

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā