No šodienas NSA okšķeriem grūti laiki

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas No šodienas NSA okšķeriem grūti laiki

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161571
    samurajs
    Participant

    No šodienas, 29. novembra, ASV specdienests NSA izbeidz patvaļīgu pilsoņu izspiegošanu un telefonsarunu noklausīšanos – tā piektdien paziņoja prezidenta B. Obamas administrācija. NSA būs aizliegts arī kolekcionēt izdarīto zvanu metadatus cerībā, ka tur pavīdēs kas aizdomīgs. Turpmāk viss būs pēc likuma – ja vajadzēs izsekot kādas personas vai grupas telefonsarunas, nāksies doties pēc tiesas ordera, kas būs derīgs sešus mēnešus. Zinot, ka tā būs, lielākie IT giganti kā Apple un Google jau laicīgi atteicās ieviest jebkādus mākslīgos drošības caurumus savos produktos.

    Par to jāpateicas Edvardam Snoudenam, kurš 2013. gadā publiskoja informāciju par NSA slepenajiem projektiem PRISM, X-Keyscore un Tempora, kas paredzēja vākt datus par daudzu pasaules valstu pilsoņu komunikācijām. ASV augstākie ierēdņi sakarā ar terorisma aktivizēšanos gribēja pārcelt spiegošanas beigu termiņu uz 2017. gadu, bet tas negāja cauri, jo nākamgad notiks jaunā ASV prezidenta vēlēšanas. Visu jau savākto informāciju NSA būs atļauts turēt uz serveriem līdz 2016. gada februārim.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_prism11_1.jpg[/img]

    Avoti 1, 2.

    #321714
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Pilnīgs fufels. Kā klausījās tā klausīsies. Paziņot ka izbeidz jau var, bet tāpat parastam pilsonim nav nekādas iespējas aiziet un pastaigāt pa NSA ēkas kabinetiem un pārliecināties ar ko viņi nodarbojas.

    Zāles pret NSA ir Tor, Freenet, PGP, OTR ar XMP, TorChat, Debian u.c.

    #321715
    Crow
    Participant

    NSA jau arī tas vairs nav jādara – tagad to dara Microsoft 😀

    #321716
    usins
    Participant

    Un lielais datucntrs, ko uzbūvēja tagad stāvēs tukšs. Neticu. Visticamāk viņi tā pārpludinās ar orderu pieprasījumiem tiesas, prokurorus vai ko tur viņiem vajag, ka beigās būs vienkāršs auto-apstiprinājums un viss. Uz papīra viss būs korekti, bet dzīvē viss turpināsies pa vecam.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā