KB3133977 nograuj Windows 7 x64 sistēmas uz ASUS mātesplatēm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas KB3133977 nograuj Windows 7 x64 sistēmas uz ASUS mātesplatēm

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162051
    samurajs
    Participant

    15. martā Microsoft caur Windows Update izdeva nenozīmīgu atjauninājumu KB3133977, kura vienīgā nozīme bija labot kļūdas kādā citā jauninājumā. Sākotnēji update bija “optional” statusā, tāpēc reti kuram tas bija vajadzīgs, un neviens nepamanīja, ka ielāps nav saderīgs ar ASUS mātesplatēm, kuru UEFI darbojas Secure Boot režīmā. Par nesaderību zināja ASUS, un zināja Microsoft, bet stāvēja klusu. Neraugoties uz to, atjauninājums 12. aprīlī tika pārslēgts “recommended” statusā. Un sāka birt nost kompīši…

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_19c0b7aecac748689ec1c7dda69e95e0_1.png[/img]

    Ko saka Microsoft? Atjauninieties uz Windows 10, un jums šī problēma izpaliks! Un ASUS pats vainīgs, ka viņu mātesplatēs Secure Boot tiek ieslēgts noklusēti, kaut arī Windows 7 to nemaz neatbalsta. Windows 10 atbalsta Secure Boot, un pat norādīta vietne, kur to var dabūt.

    Ko saka ASUS? ASUS nekas cits neatliek kā norīt pamatīgu krupi un atzīt savas kļūdas. Izdots BUJ, kurā bildēs step-by-step parādīts, kā kļūdu labot.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_5a927bd01e554a00941c39108abcbd67_1.png[/img]

    #325124
    ruukjis
    Participant

    Ä€ hahā, ASUS had it coming. Man liekas viņiem vienīgajiem, lai atslēgtu Secure Boot, vajag operēt mandeles caur dirsu – neesmu redzējis nevienu citu BIOSu, kur tas būtu tik samudrīti.

    Varbūt es kļūdos, bet man liekas ASUS pamācība nav īsit pareiza, jo noraujot UEFI vispār nost, kompīši ar GPT partīcīju shēmu sāks bļaut, ka nahren nevar uzstartēties. Tā korektā Secure Boot atslēgšana bija iekš Key Management un tur to vajadzēja nahrenizēt… vismaz daļai portņu, gar kuriem man nācās grābstīties, tā bija.

    #325125
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Visiem normāliem cilvēkiem, kuri lieto WindSLIC uz win7, tāpat ir atslēgts Secure Shit.

    #325126
    Crow
    Participant

    Ä€ā, ASUS. Love & hate relationship. Es te biju pat tāds kā bišķi jamo fanbois palicis (tiem, kas zin: nē, man par to nesamaksāja :D)

    Un rau, viens no iemesliem, kāpēc. Priekš Skylake ASUS [gandrīz] vienīgajiem var:

    * MCH Full Check atslēgt

    * MRC Fast Boot ieslēgt

    …kā rezultātā pie katra “aukstā starta” POST vairs nav 10-15+ sek. melns ekrāns (citreiz pat ar pirmo reizi “nelec” – tas nav vienmēr defekts, it’s a feature), bet +/- kā bija vecākajām. Pirmais kloķis ir bezjēdzīgs. Cik man ir bijuši beigti/nesaderīgi DDR4 klucīši, jams nav neko noķēris (vai pakarās un pat nepīkst un nedod pareizu kļūdas kodu). Otrs kloķis WPrime 32M nocērt vairākas sekundes, iestādot optimālu Round Trip un I/O Latency. Renderingam vāārbūt tas kaut ko dod, vajadzētu Cinebench un Luxmark-ā palūrēt, bet man zb jau. Wordam, DOTA-i, pr0nam un kaķbildēm – 100% pie irsas.

    Citādi ir tā, kā kolēģis smējās – kamēr Skylake tikai ieposto, es ar Z97 jau esmu Chromā. True story.

    Nu tas tā, kam interesanti bija.

    #325127
    cesedy
    Participant

    Man ir ASUS laptops, ko pirku ar Windows 7 licenci. Š im nekādīgi nevar dabūt UEFI. Vēlāk šie modeļi nāca ar 8.1 OS, šiem bija UEFI. Cik es saprotu, tad atjaunojot BIOS, tiek pārbaudīts, kāda datuma ražojums tas ir, un līdz ar to – vai būs UEFI vai nē.

    Visticamāk, ka problēmas ir tiem, kuri nopirkuši datoru ar Windows 8/UEFI, bet pašrocīgi uzlikuši Windows 7 (šaubos, vai legāli). Ja atmiņa mani neviļ, tad UEFI parādījās tikai ar Windows 8.

    Tas par laptopiem.

    Te lielākā problēma ir tāda, ka ražotāji savus produktus ražo, lai būtu saderīgi ar visām operētājsistēmām. Bet Windows sāk izlaist atjauninājumus ar mērķi tikai uz jaunāko.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā