Shadow Brokers izlikuši internetā jaunu porciju NSA eksploitu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Shadow Brokers izlikuši internetā jaunu porciju NSA eksploitu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162811
    samurajs
    Participant

    Kad pagājušā gada vasarā hakeru grupai Shadow Brokers izdevās iegūt ASV specdienestu (konkrēti NSA) spiegošanas rīku un eksploitu paketi, viņi sākumā publiskoja daļu no tās, bet pārējo mēģināja pārdot dažādos veidos. Pircēji tomēr neatradās, un materiālus ar nosaukumu Lost In Translation nesen izlika publiskajā piekļuvē. Pakete satur visdažādāko programmatūru gan UNIX, gan Windows ierīču laušanai. Shadow Brokers nopludinātos datus pozicionējis kā protestu pret Donalda Trampa administrāciju un publicējis lielizmēra politisku depešu, kuras beigās pievienota parole arhīva atvēršanai.

    Microsoft jau pamanījies raportēt, ka tās nopludinātās 0day ievainojamības, kuras attiecas uz Windows, esot aizlāpītas jau šā gada martā. Pagaidām gan hakeri, gan datordrošības eksperti tikai studē un vērtē iegūtos materiālus. Eksperts Kevins Bjumonts raksta, ka nopludinātās SWIFT finanšu sistēmas, Cisco un Windows ievainojamības patiešām ir oriģinālas un Virustotal uz tām nereaģē. Pavīdējusi ziņa, ka ar jaunajiem eksploitiem hakeri jau paviesojušies SWIFT Service Bureau of the Middle East tiklā (šis departaments atbild par Tuvo Austrumu finanšu operācijām). Tomēr baņķieri minēto faktu noliedz. Paredzams, ka vistuvākajā laikā parādīsies jauna informācija par nozagto NSA instrumentu īpatnībām un pielietojuma sfērām.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_nsa_2.jpg[/img]

    #329361
    Andron MacBeton
    Participant

    Man kautkā nepiš.

    Lietoju DD-WRT, OpenWRT un Windows XP. Nekāda spiegošana. Jaunos “vīrusus” pat gribēdams nevaru palaist.

    #329362
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Tad kā reiz tu esi kandidāts uz veciem eksploitiem. Pie tam, ja būtu ziedojis laiku un papētīji, tur ir 0-day arī priekš *WRT firmwarēm. Nesaku ka viņas ir sliktas, bet drošība ir kas vairāk kā “uzinstalēju open-sourci vai vecu sūdu un būšu pasargāts mūžīgi mūžos”.

    #329363
    jonjs
    Participant

    Paldies Andrim palasīju par to OpenWRT. Laba fīča. Cik noprotu tieši priekš šāda veida rūteru operētājsistēmas vīrusus tā īsti neražo (jo LINUX). Pārāk maz cilvēku to instalē savos rūteros. Turklāt rūteri uzlauzt ir daudz grūtāk līdz ar to. Respektīvi, kam vairumam no uzlauzējiem mēs, parastie planētas ZEME iedzīvotāji esam vajadzīgi. CIts jautājums par WinXP. Tur Betona Andrim vajag pastāstīt. Kā rūteri dzenošais softs var aizsargāt OS, kas ir aiz tā? Runa nav par Beton ANDRA nekompetenci. Runa ir par to kā dotā rūtera OS aizsargā to, kas ir aiz rūtera? Es jautāju, jo vienkārši nezinu. Starp citu Andri piečuku nemaksāšu par konsultāciju. Ja ir vēlēšanās pastāsti uz pirkstiem. Parastajiem VULGÄ€RAJIEM JŠªZERIEM. 🙂

    #329364
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Ak vai, vēl viens spaisa lietotājs sācis postēt forumā!

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā