Uz Windows 10 S nevarēs lietot ne Firefox, ne Chrome

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Uz Windows 10 S nevarēs lietot ne Firefox, ne Chrome

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162849
    samurajs
    Participant

    Jaunā Microsoft OS Windows 10 S (ex Windows 10 Cloud) nepieļaus darbu ne ar Mozilla Firefox, ne Google Chrome. Tikai Microsoft Edge un viss. Izņēmums varētu būt, ja parādīsies vēl kāds pārlūks uz Edge dziņa bāzes. Tāda iespēja ir paredzēta ar Microsoft Desktop Bridge palīdzību. Tātad alternatīvie pārlūki netiks iekļauti Windows Store “programmu veikalā”, un tāpēc iespēju uzinstalēt tos nebūs. Ir bijuši izstrādātāji, kuri ar Desktop Bridge palīdzību konvertējuši aplikācijas darbam uz Windows 10 S, tomēr līdz šim visi saņēmuši atteikumu ievietot šo programmatūru “programmu veikalā”.

    Oficiālajā paziņojumā Microsoft to pamato ar Windows 10 S lietotāju drošību, ko nodrošinās Windows Store satura sertifikācija. Par drošām tiek uzskatītas tikai un vienīgi Universālās Windows Platformas (UWP) programmas, kuras spēj darboties izolētā vidē, un tām nav mijiedarbības ar sistēmu kopumā. Ar Desktop Bridge konvertētās lietotnes satur virtualizētas komponentes, kā arī spēj iziet ārpus smilškastes rāmīšiem un var veikt potenciāli bīstamas darbības.

    Windows 10 S ir izglītībai domāta OS, optimizēta mazjaudīgiem datoriem, un to plānots preinstalēt Microsoft Surface Laptop, kā arī stipri lētākai citu ražotāju produkcijai. OS iecerēta kā konkurents Google Chrome OS un hrombukiem. Īpatnība tāda, ka uz šiem PC varēs uzinstalēt tikai tās programmas, kuras atrodas Windows Store repozitorijā. Aplikāciju tur netrūkst, tomēr nav pašu populārāko kā pārlūki. Arī sistēmas meklēšanas pakalpojumu nodrošina tikai Bing. Var lietot arī Google, bet tikai caur atbilstošo interneta lapu. Neapmierinātajiem piedāvās piemaksāt par licenci un uzinstalēt pilnvērtīgu Windows 10 Home vai Pro.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_win600_1.jpg[/img]

    #329642
    uldics
    Participant

    Hahahā, jaunajam Žigulim nebūs šofera durvju un drošības siksna būs visiem braucējiem kopīga. Tikai lietotāju drošības nolūkos. Kurš šito mazohismu izturēs?

    #329643
    hackey
    Participant

    Eiropa vinus panjems prieksa … kaa jau parasti 🙂

    #329644
    Andron MacBeton
    Participant

    Lai strādātu Microsoft vadošajos amatos priekšnosacijums ir būt daunim.

    Var jau būt ka tas nau nemaz tik slikti… daunis savukārt to naudiņu samaksā par savam luksus huiņiņām, un Indija ar Meksiku gavilē.

    #329645
    usins
    Participant

    Ja tā, kāpēc tad Apple savos itelefonos un iplanšetēs drīkst lietot tikai safari? Pārējie pārlūki ir tikai safari ar skinu. Apple spiež visus izstrādātājus lietot safari iekļauti dzini. Izstrādātājs var tikai izpušķo, betpamata funkcionalitāti nedrīkst mainīt.

    Kaut kā tā. Bet nesaprotu, kam tas S ir domāts, tas pats RT….

    #329646
    shadow118
    Participant

    RT darbojās tikai uz ARM un nevarēja palaist win32 aplikācijas, S strādā uz x86 arhitektūras un var arī palaist win32 aplikācijas, ja vien tās nāk no windows store, tā kā nav gluži tas pats

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā