Windows 7/8.1 pāriet uz Monthly Rollup atjaunināšanas sistēmu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 7/8.1 pāriet uz Monthly Rollup atjaunināšanas sistēmu

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162312
    samurajs
    Participant

    2016. gada maijā Microsoft izdeva kumulatīvo atjauninājumu Windows 7 SP1 sistēmām, pēc kura vairs nav vajadzības pārinstalēšanas gadījumā stundām ilgi mocīties ar pārsimt jauninājumu. Jaunumu nosauca par Convenience Update, un tas lejuplādei vienmēr pieejams Microsoft atjaunināšanas katalogā. Tagad nolemts iet tālāk, un arī ikmēneša atjauninājumus piedāvāt kumulatīvajā Monthly Rollup formā.

    Tas notiks tā: oktobrī iznāks pirmais Monthly Rollup atjauninājums, kurā vienā failā būs ietverti visi oktobrī plānotie jauninājumi. Savukārt novembra kumulatīvais atjauninājums saturēs jaunos ielāpus plus vēl oktobra porciju. Tas – gadījumam, ja kāds azmirsis jaunināties. Pamazām šiem Monthly Rollup pievienos arī iepriekšējo gadu ielāpus, tāpēc reinstall gadījumos pietiks uzinstalēt tikai vienu Update failu, lai saņemtu sistēmu visjaunākajā stāvoklī.

    Monthy Rollup tiks izplatīts caur Windows Update (WU), WSUS, SCCM, kā arī jau minētajā Microsoft atjaunināšanas katalogā internetā. No pēdējā drīzumā izvāks ActiveX komponentu, tāpēc lejuplādei nevajadzēs obligāti lietot daudzu nemīlēto Internet Explorer.

    Nākamais moments: nevienam nav noslēpums, ka arī Windows 7 sastāvā Microsoft mēģināja iedabūt spiegtelemetriju. Kaut arī Redmonda sola pilnīgu atklātību, un publicēs katra mēneša kumulatīvā jauninājuma laidiena piezīmes – nav zināms, vai lietotājam būs iespējams nodalīt un atteikties instalēt nevēlamos atjauninājumus. Vai vismaz strādās komandas

    Code:

    wusa.exe /kb:3080149 /uninstall /quiet /norestart
    wusa.exe /kb:3075249 /uninstall /quiet /norestart


    Visu šaubīgo un nevēlamo Windows 7 atjauninājumu saraksts – šeit.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_7_3.jpg[/img]

    #326750
    GuntOn
    Participant

    Es domāju, ka šis primāri ir ieviests, lai Win 7 un 8 apgādātu ar Win 10 telemetrijas cienīgu līmeni. Rādās, ka apdeiti būs jāatslēdz pilnībā.

    #326751
    jonjs
    Participant

    Arī šodien jauninos, kārtējo reizi, un jaunināšanās nebeidz pārsteigt. Īsti pat nezinu, kas ir labāk pirātisks Windblows vai legālais ar visu to gemoroju, ko viņi sauc par jaunināšanos. Pirms tam jābaidās, ka nedabū Win10 tagad jāgaida, kad beidzot atjauninās 14 atjauninājumus, labi atjaunināja, tagad vēl 2. Ahhh … u ….. etj var. Izskaidrojums ir vienkāršs, tā notiek, ja dažiem labiem PIĶIS un tā pelnīšana ir aizmiglojusi da jebko. Turklāt vēl vispasaules monopols jāuztur, 90% desktop tirgus tā tiek čakarēts. Ah … mēs nabaga jūzeri 😀

    #326752
    Brutto
    Participant

    Tas Microsoft atjaunināšanas katalogs ir tukšs. Tur var sākt meklēt, bet tikai ko? 🙂

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā