IZZI investēs 10 miljonus eiro attīstībā un jaunākajās tehnoloģijās

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR IZZI investēs 10 miljonus eiro attīstībā un jaunākajās tehnoloģijās

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154330
    shady
    Participant

    Telekomunikāciju operators IZZI līdz 2012. gada beigām investēs 10 miljonus eiro jaunu pakalpojumu izstrādē un infrastruktūras attīstībā, modernizējot un paplašinot esošā tīkla pārklājumu.

    „Telekomunikācijas ir nozare, kas strauji attīstās, piedāvājot aizvien jaunas iespējas patērētājiem. Arī IZZI iet līdzi laikam, un investori pieņēmuši stratēģisku lēmumu ieguldīt uzņēmuma attīstībā, izstrādājot jaunus, inovatīvus pakalpojumus un izbūvējot jaunu optisko telekomunikāciju tīklu. Vēl vairāk, ir uzstādīts ambiciozs mērķis – izveidot modernāko telekomunikāciju tīklu Rīgā līdz 2012. gada beigām,” norāda IZZI valdes priekšsēdētājs Helmuts Kols, uzsverot, ka nozīmīgas pārmaiņas piedzīvos visa IZZI tehniskā infrastruktūra, arī reģionos. „Investori ir pārliecināti par IZZI izaugsmi un spēju sasniegt izvirzītos mērķus. IZZI vienmēr bijis viens no tehnoloģiju līderiem, un šī tendence tiks saglabāta arī turpmāk.”

    Jau šobrīd IZZI ir izbūvēts viens no plašākajiem maģistrāliem optikas tīkliem Rīgā, ar kopējo garumu vairāk nekā 400 km.

    Vienlaicīgi ar jaunu pakalpojumu izstrādi uzņēmums uzsācis arī optiskā tīkla attīstības darbus, kas nepieciešami jauno pakalpojumu ieviešanai dzīvē. „Lai vēl vairāk nostiprinātu savas līderpozīcijas tirgū, jau šī gada jūlijā plānojam piedāvāt pavisam jaunu, unikālu produktu Latvijas telekomunikāciju tirgū – IZZI Prime,” skaidro IZZI attīstības direktore Sandra Kraujiņa.

    Pieslēdzot jauno pakalpojumu, klients saņems ātru optisko internetu, digitālo televīziju ar interaktīvās televīzijas iespējām un izdevīgus fiksētās telefonijas risinājumus. „Vēl vairāk, IZZI Prime piedāvā unikālu risinājumu, ko nesniedz citi operatori Latvijā, proti, visas mājās esošās telekomunikāciju iekārtas, piemēram, dators, televizors, printeris, un pakalpojumi tiek apvienoti vienā integrētā mājas komunikāciju tīklā. Realitātē tas nozīmē, piemēram, ka cilvēkam vairs nevajadzēs ierakstīt videomateriālu no datora kādā citā datu nesējā un tad atskaņot to televizorā – abas ierīces jau būs saslēgtas vienotā tīklā. Jaunais pakalpojums nodrošinās pilnu tīkla datu nesēja (NAS – Network attached storage) un mediju centra funkcionalitāti,” norāda S. Kraujiņa.

    IZZI Prime mājas telekomunikāciju tīkls piedāvās arī vēl virkni citu nozīmīgu iespēju. Piemēram, pieslēdzot IPhone un Android viedtālruņus tīklam, tos var izmantot zvaniem pēc fiksētiem tarifiem – īpaši izdevīgi veicot starptautiskos zvanus. Tāpat jaunais pakalpojums sniedz iespēju mājas tīklā pieslēgt līdz pat sešiem radiotelefoniem, turklāt zvani iekštīklā būs bez maksas. Zvaniem var tikt izmantots viens izejošais numurs, bet katram ģimenē vai nelielā birojā būs savs telefona aparāts. Klients varēs izmantot arī integrētu automātisko atbildētāju, saņemot neatbildētās ziņas kā audiofailus savā e-pastā, tāpat arī faksi automātiski nonāks elektroniskajā pasta kastītē, nepieslēdzot papildu iekārtas, būs arī virkne citu būtisku funkciju. Tādējādi klientiem ir iespēja ietaupīt līdzekļus, nepērkot papildus faksu, autoatbildētāju, NAS iekārtas un citas ierīces: to visu jau nodrošinās IZZI Prime pieslēgums.

    „Iepriekš minēto funkciju dēļ jaunais pakalpojums ir īpaši piemērots risinājums gan ģimenēm, gan nelieliem uzņēmumiem, jo citkārt līdzīga funkcionalitāte, katru pakalpojumu nodrošinot atsevišķi, klientam izmaksātu daudzkārt dārgāk,” pakalpojuma mērķa auditoriju ieskicē S. Kraujiņa.

    Jau šobrīd daļā Purvciema mikrorajona ir izbūvēts jaunās paaudzes optiskais tīkls, un plānots, ka līdz 2012.gada beigām tas tiks izbūvēts gandrīz visā Rīgā. Paralēli tehniskās infrastruktūras modernizācijas darbi tiks veikti arī reģionos.

    Līdz ar jaunā telekomunikāciju tīkla izbūvi IZZI klienti iegūs vienotu mājas telekomunikāciju tīklu, TV pakalpojumu ar iespēju individualizēt TV saturu, interaktivitāti, televīzijas tiešsaistes pakalpojumus, digitālo televīziju un ātru optisko internetu, kā arī citas priekšrocības.

    „Uzņēmums iegūs modernāko un labāko telekomunikāciju tīklu ar vēl plašāku pārklājumu un faktiski neierobežotu kapacitāti, lai attīstītu jaunus inovatīvus pakalpojumus, ieviestu jaunas tehnoloģijas un sniegtu klientiem modernākos komunikāciju risinājumus arī turpmāk”, pārliecināts H. Kols.

    IZZI ir pilna mūsdienīgu telekomunikāciju pakalpojumu klāsta sniedzējs un viens no lielākajiem kabeļoperatoriem valstī pēc apkalpoto klientu skaita. Uzņēmums Latvijas tirgū strādā jau 15 gadus un nodrošina kabeļtelevīzijas, interneta, kā arī mobilo un fiksēto sakaru pakalpojumus. Par uzņēmuma īpašnieku 2008.gada augustā kļuva kompānija “Contaq Latvian Cable”, kuras dibinātājs ir Luksemburgas uzņēmums “Contaq Latvia Cable Holding S.a.r.l.”.

    Autors
    Ieraksti
Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā