Publisko Wi-Fi AP ātrumu varēs palielināt līdz 700%

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Publisko Wi-Fi AP ātrumu varēs palielināt līdz 700%

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157457
    samurajs
    Participant

    Ziemeļkarolīnas štata (ASV) zinātnieki izstrādājuši metodi, kas ļaus līdz 7 reizēm palielināt publisko Wi-Fi pieejas punktu ātrumu. Katrs saskāries ar problēmu, ka publiskais Wi-Fi ir daudz lēnāks nekā tāds pat mājās. Tas tāpēc, ka daudzie pieslēgumi darbojas viena kanāla ietvaros, kura caurlaides spēja pati par sevi ir ierobežota. Bez tam datus jāraida abos virzienos. Rezultātā veidojas datu plūsmas sastrēgumi, kas pamatīgi ierobežo ātrumu.

    Zinātnieku atrastais risinājums ir tīri programmatisks, un algoritms ir routera firmwares sastāvdaļa. Tam dots nosaukums WiFox. Algoritms seko līdz aizkavēm datu apmaiņā, un ja tādas parādās, momentāli pārslēdz routeri augstākās prioritātes režīmā, likvidējot datu sastrēgumus. Pēc tam routeris atkal atgriežas normālā darba režīmā. Ideja līdzīga policista – satiksmes regulētāja darbam. Lielākā problēma bijusi panākt, lai pārslēgšanās notiktu ļoti ātri.

    Reālos laboratorijas apstākļos ar WiFox izdevies panākt līdz 400% datu ātruma pieaugumu sistēmās ar 25 lietotājiem un līdz 700% – ar 45 lietotājiem. Lietotāju pieprasījumus Wi-Fi sistēma spēja apstrādāt vidēji 4 reizes ātrāk.

    Lielākais WiFox pluss ir, ka tas neprasa būtiskas izmaiņas jau funkcionējošās sistēmās – pietiek izgatavot atbilstošu atjauninājumu routeru firmwarei. Oficiālais ziņojums “WiFox: Scaling WiFi Performance for Large Audience Environments” tiks nolasīts konferencē ACM CoNEXT 2012 Nicā, Francijā. Pēc tam arī varēs sākties risinājuma komercializācija.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_wirelessrouterthreeantennae640x353_1.jpg[/img]

    Oficiālais ziņojums

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā