Facebook gatavojas piegādāt internetu ar bezpilota lidmašīnām

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Facebook gatavojas piegādāt internetu ar bezpilota lidmašīnām

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159446
    samurajs
    Participant

    Līdzīgu projektu kā Google Loon iecerējis arī Facebook. Tikai šoreiz nebūs vis gaisa baloni, bet bezpilota lidmašīnas, kas bez nosēšanās 20 km augstumā spēj riņķot 5 gadus no vietas. Š im nolūkam Facebook plāno nopirkt kompāniju Titan Aerospace, kas ražo šādus lidaparātus. Darījuma summa tiek lēsta uz 60 miljoniem USD.

    Paredzams, ka attālo reģionu apgāde ar internetu norisināsies projekta Internet.org ietvaros. Facebook kopā ar citiem IT dūžiem kā Ericsson, Mediatek, Opera Software, Samsung, Facebook, Nokia un Qualcomm atbalsta šo iniciatīvu. Facebook gatavojas palaist ap 11 tūkstošus bezpilota lidaparātu “Solara 60”. Lidmašīnas ar Saules baterijām nodrošinās ar sakariem attālos zemeslodes nostūrus, sākot ar Ä€friku. Bez tam Solara sērijas lidaparāti var tikt izmantoti arī aerofotografēšanai, laikapstākļu monitoringam utml.

    Solara 50 un 60 var tikt palaisti nakts laikā, un sākumā tie barosies no akumulatora enerģijas. Uzlecot Saulei, energobarošanu pārņems Saules baterijas. Lidaparāti patstāvīgi var sasniegt 20 km augstumu un atrasties tanī līdz 5 gadiem bez papildus lādēšanas vai tehniskās apkopes. Titan Aerospace savu produkciju pozicionē kā “atmosfēras satelītus”, jo tie var darīt visu to, ko parasti dara pavadoņi. Bet šādas tehnoloģijas ir daudz lētākas un universālākas.

    Pilnīgi visu valstu teritorijās Solara lidaparāti lidot nevarēs, jo šķērslis var būt šo valstu likumdošana. ASV savā gaisa telpā reglamentē augstumu līdz 18,2 km – tātad, kas lido augstāk, tas ir atļauts.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s50_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_s60_1.jpg[/img]

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q7Z_-nfVUS4[/youtube]

    Mājaslapa

    #306789
    garaisezis
    Participant

    drīz gaidāms Ä€frikā lidmašīnu lietus

    #306790
    Brutto
    Participant

    Virs kosmodromiem šie diez vai varēs lidināties 🙂

    P.S. Gultņiem gan jabūt varen izturīgiem 😮

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā