Huawei kļuvis par otro lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē

Kā ziņo vadošais tirgus analītiķis International Data Corporation (IDC), pasaules lielāko viedtālruņu ražotāju topā notikušas izmaiņas: pēc šā gada otrā ceturkšņa datiem otrajā vietā pirmoreiz izvirzījies  Huawei, atbīdot Apple uz trešo vietu. Nē, Apple te nav pie vainas – cik ražoja ābolfanu apetītes apmierināšanai, tik arī ražo un pat mazliet vairāk. Huawei pēdējā gadā saražojis par 40% vairāk viedtālruņu nekā pirms gada, kamēr līderis Samsung bijis spiests pierauties un izlaidis par 10% mazāk produkcijas.

Ja viss notiks līdzšinējos tempos, tad vēl pēc gada arī Xiaomi apsteigs Apple, jo ķīnieši uzrādījuši neticamu izaugsmi – 48% pēdējo 12 mēnešu laikā. Piektajā vietā ierindojies OPPO, kura 5% pieaugums nodrošinājis 8.6% lielu gabalu no “tirgus pīrāga”.

 

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

2 Responses

  1. Ķīnas tirgus izmērs ļauj izplesties iekšienē saražojot pietiekošu daudzumu viedtālruņu un pēc tam var lauzties arī uz āru. Pa lielam, kā Huawei viedtālruņa īpašniekam, man pret to nav nekādu pretenziju, ja nu vienīgi tas, ka dempingošana cenu ziņā, ar mērķi iekarot tirgu, no viņu puses ir beigusies un lēti šie viedtālruņi vairs nav noteikti.

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt