Kas jāzin, pērkot LG OLED televizoru

Latvijas veikali jau vairākus gadus piedāvā LG OLED televizorus, kuru cenas sākas ar 1000 EUR. Laikam katrs būs redzējis reklāmas ar īpaši košām, pārspīlētām krāsām un slavas vārdiem īpaši dziļajai melnajai krāsai. Ir jau labi šie OLED paneļi, vienīgi iespējams, ka jau divu gadu garantijas perioda beigās bildīte kļūs ievērojami blāvāka. Tāpat kā plazmas paneļiem, arī LED ir tendence izdegt. LG gadījumā visvairāk izdeg tieši sarkanā krāsa.

Resurss RTINGS.com iegādājās 6 jaunus 2018. gada televizorus LG OLED C7 un veica objektīvus testus. Katra ierīce darbojās 20 stundas dienā ar stundas pārtraukumiem, šādi imitējot normālu ekspluatāciju 4 stundas diennaktī. Pirms katra cikla darbināja aplikāciju ‘Pixel Refresher’. Katrs TV rādīja tikai vienu, nemainīgu programmu: CNN max spilgtumā, futbolu, spēli Call of Duty, CNN normālā spilgtumā, NBC, spēli FIFA 18 – kā tas attēlā redzams.

Ik pēc 2 nedēļām palaida krāsu testus un veica ekrāna fotografēšanu un rezultātus ievietoja internetā. Testi turpinās, bet pieejami ir 32 nedēļu rezultāti.  Diemžēl tie ir neapmierinoši. Ja saturs bija dinamisks, kaitīgas sekas praktiski nav redzamas. Vistraģiskāk ir ar ziņu programmu CNN, kurā daudz logo, statisko elementu, skrejošo rindu utml.  GIF attēlā tas ir uzskatāmi redzams. Avotā var apskatīt izdegšanas ietekmi uz visām krāsām, no kurām visizturīgākā izrādās zilā krāsa.

Secinājumi. Kaut arī LG apgalvo, ka viņu OLED ekrāniem izturība pret izdegšanu esot vismaz 30,000 stundu, patiesībā tā nav. Logotipi stabili iecepas jau pēc 4000 stundām. Ja nu izšķiraties par OLED TV iegādi, tad vajadzētu biežāk mainīt skatāmās programmas, un izvairīties no tādām, kur ir statiski logo.

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt