MediaTek nākamgad gatavojas apsteigt Qualcomm

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas MediaTek nākamgad gatavojas apsteigt Qualcomm

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161890
    samurajs
    Participant

    Mobilo procesoru tirgū nu izveidojusies tāda pat situācija, kāda jau daudzus gadus eksistē starp Intel un AMD. Qualcomm ražo dārgus, bet advancētus un veiktspējīgus SoC ne īpaši plašā sortimentā. MediaTek pazīstams ar plašu procesoru klāstu, kuri ir ievērojami lētāki, bet visai apgraizītu funkcionalitāti – īpaši tanī daļā, kura atbild par grafiku. Lētuma dēļ lielākā daļa Ķīnas kompāniju viedtālruņu apgādāti tieši ar MediaTek SoC.

    Ja līdz šim viedtālruņu cienītāji pret MediaTek ražojumiem izturējās nicīgi, tad pēc Helio līnijas nākšanas tirgū domas sāk mainīties. Astoņu un desmit kodolu SoC jaudas netrūkst. Pats lētākais no Helio ir modelis X10 ar astoņiem 2,2 GHz Cortex A53 kodoliem, kuru atradīsim jaudīgajā budžetniekā Xiaomi Redmi 2 Note. Savukārt šīgada flagmani Helio X20 varēja redzēt MWC 2016 izrādītajos Ķīnas ražotāju viedtālruņos Zopo Speed 8 vai Doogee F7 Pro.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_864263d0e4f011e5a1d0b3299597985f_1.jpg[/img]

    Nav grūti saskatīt līdzību Helio X10 = Snapdragon 810 un Helio X20 = Snapdragon 820. Līdzīga politika būs arī nākamajam gadam paredzētajam “monstram” Helio X30, kuram jākonkurē ar Qualcomm nākamo modeli Snapdragon 830. Kā komentē MediaTek vadītājs Zhu Shangzu, X30 pirmoreiz varētu pārspēt jaunākos Qualcomm un Samsung Exynos produktus. Eksperti gan to apšauba, jo grafikas risinājumi MediaTek vēl atpaliek.

    Helio X30 desmit kodoli būs sadalīti 4 klasteros, no kuriem jaudīgākais saturēs 4 Cortex A72 2.5 GHz kodolus. Pārējos klasterus pieslēgs pēc vajadzības energoekonomijai. Grafiskā daļa – Mali-T880 MP4, RAM – LPDDR4 tipa.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_mtk2_1.jpg[/img]

    Visu 46 MediaTek procesoru salīdzinājumu skatāmies šeit.

    #324087
    Crow
    Participant

    Īsumā…

    [img]https://i.imgur.com/RgiZxp8.jpg[/img]

    Bļaķ, es viens pats te redzu totālu najobku jeb man rādās? Nu kādi tur 10 kodoli, ja tie nestrādā vienādā ātrumā, nav vienādas uzbūves. Kur skatās FCC? Kāpēc te nav tiesvedība? Salīdzinot ar šito naturālo diršanu Buldozera moduļi un APU Core Count pēc prastas drukas kļūdas izskatās, mhh…

    #324088
    akms47
    Participant

    Pilnīgi piekrītu.

    #324089
    poisins
    Participant

    Kam telefonam vajag n-tos kodolus? Nu jau budžetnieki sāk vilkt uz budžeta PC parametriem. Jēga? Kamēr programmētājiem rokas augs no di…, tikmēr pat ar PC parametriem telefona galvenā funkcija – zvans – turpinās lagot. Labāk būtu optimizējuši softu nevis audzējuši ciparus uz papīra.

    #324090
    MeistarsUnVergs
    Participant

    ARM procesori ne tuvu nav budžeta x86-64 procesoru jaudas līmenī. Kodolu skaitu, GHz un RAM salīdzināt ir tikpat korekti kā salīdzināt zirga un suņa spējas vilkt ratus. Jā, sunim arī ir 4 ķepas un skrien tikpat ātri kā zirgs.

    #324091
    darklight
    Participant

    Vispār jau līdzšinējās problēmas ar Mediatec nebija veiktspējā, bet gan dažādos dīvainos un kaitinošos gļukos. Nezinu, kā 10 kodoli tur ko varētu mainīt. No otras puses – ja jau Xiaomi pāriet uz Mediatec, tad tas varētu nozīmēt, ka kvalitāte tiešām ir uzlabojusies.

    #324092
    iKey
    Participant

    Galvenā skabarga pakaļā ar MTK ir tas, ka džeki ir skopi ar draiveriem, tobiš, ieķēri kādu dzelzi ar MTK kodolu – par jaunāku Andžas versiju vari pat aizmirst, vienīgie apdeiti būs kaut kādi hotfiksi.

    Un kā jau pasen daži NP.lv džeki teica, ka kodolu skaits ir viens veikalings.

    Kaut vai salīdzinam svaigāko flagmani no HTC, Samsung, Sony un citiem dzūžiem ar Apple iTelefonu. iTelefons kruķī savu iOs ar TIKAI diviem kodoliem. un ko no tā mēs varam secināt?

    #324093
    Aldis
    Participant

    Tas gan, un kad izlaida jauno iTrubu ar jau diviem kodoliem, tiešām veiktspēja manāmi uzlabojās… 🙂

    #324094
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Dators MS-DOS 6.22 ar vienu kodolu darbina ātrāk nekā cits ar i7 un 4 kodoliem darbina Windows Vista.

    iOS ir cita uzbūve, kas nodrošina interfeisa darbību bez aizķeršanās. Tas nenozīmē ka Apples dzelži ir labāki vai firmware funkcionālāka.

    #324095
    Crow
    Participant

    Quote:

    Tas nenozīmē ka Apples dzelži ir labāki


    Неужели?

    https://www.gsmarena.com/apple_iphone_6s-review-1314p6.php

    https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s7-review-1408p5.php

    (piedevām apskats veikts uz 4+4 varianta)

    #324096
    iKey
    Participant

    Ieslēdz smadzenes – dzelžu arhitektūra viena un tā pati – programmas līdzīgas satura ziņā, arī spēlītes ir vienādas.

    Kovārnis tev varēs vēl labāk pastāstīt.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 11 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā