27” monitors un krāsas

Sākumlapa Forumi Tehnika Audio/Video/Foto un TV 27” monitors un krāsas

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160320
    osy
    Participant

    Ir problēma nokalibrēt krāsas uz 27 collu monitora. Visas krāsas izskatās normāli, izņemot dzelteno, kura ekrāna apakšdaļā klūst manāmi blāva, bet cyan nedaudz maina trāsas toni.

    Monitors: XL2720Z

    Zinu, ka TN panelis un skatu leņķis daudz ko ietekmē, bet domāju, ka skatoties tieši perpendikulāri viņam virsū tādai problēmai nevajadzētu būt? Vismaz vecajam 22” TN panelim krāsas izskatījās daudz maz vienmērīgi pa visu ekrānu..

    Kādam ir pieredze ar 27” TN monitoriem? Es domāju varbūt apmainīt veikalā pret citu monitoru, bet varbūt nav vērts, jo saņemšu tādu pašu? Jo lielāks TN panelis, jo krāsu pārejas ir vairāk redzemas?

    #312499
    Foxsk8
    Participant

    Ieteiktu pievērst arī pašai video kartei uzmanību, paskatīt kartes softa iestatījumos, arī tur var daudz ko izdarīt, noregulēt krāsu gammu, neatkarīgi no monitora. Varbūt kaut kas ar draiveriem nav kā vajag. Ieteiktu sākumā apskatīt, vai tur viss ir ok.

    #312500
    Aldis
    Participant

    Veikalā nepārbaudīji kā rāda tavs monitors? Izsķirtspēja pareiza?

    Nu šis ir tieši paredzēts kā monitors, biežas problēmas ir ar tiem, kas paredzēti kā televizori (Ar iebūvēto dekoderi, un iespēju pieslēgt PC) – lieli, itkā laba izšķirtspēja, bet pieslēdzot PC bilde mirguļo un krāsas ar ne tādas rāda.

    #312501
    usins
    Participant

    Emz, uz aci liekas, vai arī kalibrē kā pieklājas?

    #312502
    nevertell
    Participant

    >Emz, uz aci liekas, vai arī kalibrē kā pieklājas?

    Tu izliecies ?

    TN vai IPS vai VA, viss pie kājas, ja tu attēlo pilnībā baltu (tukšu) attēlu un redzi nobīdes krāsās, no sākuma paskaties, vai kabeļi stingri iesprausti. Tas, protams gadījumā, ja lieto arhaiskos analogos savienojumus.

    Ja lieto DVI/HDMI/DP, droši ved uz garantiju un saki, ka ar šitādu kerņu nesadzīvosi.

    #312503
    usins
    Participant

    Nu ja raksta cilvēks, ka skatās kādai krāsai, lai nokalibrē ar normālu aparatūru, un kalibratoru var likt arī monitora apakšā, kur čakarējas bilde. tad aparāts pats pateiks, ka nekā laba nesanāca. Ja kas.

    #312504
    osy
    Participant

    Nekādu speciālu aparatūru gan neizmantoju, bet vizuāli var redzēt ka krāsas nav īsti pareizas. Izmantoju CheckeMON.exe. Š eit būs daži attēli:

    https://www.bildites.lv/viewer.php?file=ki8kugmq47x9f0hb2eld.jpg

    https://www.bildites.lv/viewer.php?file=l4727woi9c5gbhn8gu7e.jpg

    Dzeltenā krāsa gan neizskatās tik zaļgana, tā ir kameras vaina, bet var redzēt ka paliek blāvāka uz leju. Krāsu pārejas arī ir manāmi redzamas. Izšķirtspēja ir uzlikta kā paredzēts 1920×1080, 32-bit color, 144Hz, savienots ar dual link DVI. Esmu regulējis daudz ko gan pašā monitorā, gan nvidia control panelī, bet būtisku uzlabojumu neredzu.

    It kā atsauksmes monitoram ir labas, tapēc arī izvēlējos.

    https://www.amazon.com/BenQ-XL2720Z-27-inch-Performance-Monitor/dp/B00GWFNMJS#customerReviews

    https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824014375

    Tāpēc tagad nevaru izlemt, vai tas ir ražotāja brāķis un ir jēga ņemties ar atpakaļ sūtīšanu? Vai uz tik liela TN paneļa ir grūti cerēt uz labāku attēlu?

    #312505
    m_janis
    Participant

    Ja vienādā krāsai tonis dažādās matricas vietās atšķiras, ne “uz aci”, ne ar Pro kalibratoru neko nepanāksi. Kalibrators nomēra pamatkrāsu “pareizumu” dažādās gaišuma pakāpēs un izveido konkrētajam monitoram piemērotu krāsu profilu (TN matricai gan uz to var īpaši necerēt), bet ja vienai krāsai tonis un intesitāte atšķiras, tad vai nu dzelžu (matrica, videokarte, hvz kas) problēma, vai tomēr skatāmies no nepareiza leņķa (kas notiek, ja pamaini acu augstumu attiecībā pret monitora centru )?

    Taču, ja vēlamies skatīt normālas krāsas, tad no TN matricas jebkurā situācijā jāturas pa gabalu un arī no lētā gala IPS. Un protams – kalibrēt ne jau uz aci pāris reizes gadā.

    #312506
    3Dklucis
    Participant

    Tev tur kautkads CRT laikmeta gluks:) -nezin tu te doma ka 27″ liels panelis,bet man uz 39″ TV pie prasta VGA porta rad krasas ka tām jabūt un izškirtspeju videokatre pec TV celtspejas jau pati izveelas un vis ir super …Un tas viss uz kautkadu FUNAI TV,precīzāk uz šadu https://www.707.lv/?id=33&pid=488994 nekaadu krāsu problēmu..

    Ar kādu kabeli esi sasledzis to PC…?

    #312507
    Aldis
    Participant

    Osy, tā arī neatbildēji.

    Pēc bildēm izskatās, leņķis nepareizs, bet skatos uz saviem vecajiem LCD 19″ monitoriem, man pat neIr tāda slikta kvalitāte, pat no slīpuma uz viņiem nobrīnoties.

    Neticu ka lai arī 27″, priekš mūsdienāmtas neskaitās baisi liels, viņiem jārāda tā kā Tev tur rāda.

    #312508
    osy
    Participant

    Tu laikam nemaz necenties iedziļināties manis rakstītajā…

    #312509
    osy
    Participant

    Skatos tieši pret monitoru, krāsu pāreja nedaudz mazāk izpaužas, ja sktās no apakšas, bet tad kopējais attēls liekas daudz tumšāks.. Pamēģināsu vakarā ar benq display pilot vēl kaut ko izdarīt.

    #312510
    osy
    Participant

    Pirku internetveikalā. Izšķirtspēja 1080p.

    #312511
    osy
    Participant

    Š ķiet, ka izdevās nokalibrēt krāsas ar benq display pilot, izskatās daudz labāk tagad. 🙂

    #312512
    usins
    Participant

    Nu es tak rakstīju, ka vajag normāli kalibrēt, ieteicams ar tam paredzēto iekārtu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 15 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā