Windows 11 ir pieejams arī uz Apple datoriem 

Windows 11

Ar Microsoft apstiprinājumu, Windows 11 ir iespējams baudīt arī uz Apple datoriem ar silicon mikroshēmu – M1, M2 vai M3.

MacBook ražotāji 2020. gadā pārgāja no Intel mikroshēmām izmantošanu uz pašu ražotajām silicon ARM (Advanced RISC Machines) mikroshēmām. Lietotājiem, kam patika izmantot Microsoft operētājsistēmu vai tās lietotnes, nācās atvadīties no iespējas izvēlēties starp abām operētājsistēmām. 

Klienti, kam piederēja Mac ierīces ar Intel mikroshēmām, ar lietotnes Boot Camp palīdzību, varēja viegli pārslēgties no macOS uz Windows un izvēlēties sev piemērotāko. Taču tie, kuru ierīces ir aprīkotas ar Apple silicon jaunajām mikroshēmām, vairs nevar izmantot Boot Camp nesaderības dēļ.

Windows 11 zaļā gaisma

Bloga ieraks Microsoft ziņo, ka oficiāli sāk atbalstīt divas metodes, kā Mac (ar M1, M2 vai M3 mikroshēmām) īpašnieki var izmantot Windows 11. Tās ir: Windows 365 Cloud PC, ko piedāvā pats uzņēmums un Parallels

Microsoft autorizējuši Parallels Desktop 18 un 19 versiju, lai varētu darbināt Windows 11 Pro un Windows 11 Enterprise ARM specifiskas versijas. 

Windows 11 operētājsistēmas ARM versijai ir daži ierobežojumi, kas ietekmē, kā darbojas spēles un dažādas citas lietotnes. Taču šāda veida iespēja dod lietotājiem pieeju lielākajai daļai operētājsitēmas funkciju, piemēram, dažādas multivides tehnoloģijas. 

Daži no lietotnes ierobežojumiem ietver funkcijas, kas izmanto Windows virtualizācijas iespējas. Tās iekļauj – Windows Subsystem priekš Android, Windows Subsystem priekš Linux, Virtualization-Based Security un Windows Sandbox. Kā arī Parallels Desktop priekš Mac nevar darbināt 32-bitu Windows ARM versijas, jo Microsoft pagājušā gada janvārī beidza atbalstu 23-bitu UWP ARM lietotnēm. 

Kādu laiku arī Apple vairs neatbalsta 32-bitu lietotnes, nav arī zināms neviens veids, kā to apiet modernajās macOS versijās.

Microsoft pašu veidotā alternatīva – Windows 365 Cloud PC – ļaus Mac silicon mikroshēmu īpašniekiem baudīt pilnībā izstrādātu un pielāgotu Windows versiju. Uzņēmums to apraksta kā “programmatūra-kā-pakalpojums jebkura lieluma organizācijām”. Tas norāda, ka tāda veida pakalpojums vēl nav pieejams individuāliem klientiem. 

Avots: TechRadar

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt