Dienas baumas: Lenovo pērk Nokia

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Dienas baumas: Lenovo pērk Nokia

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156921
    samurajs
    Participant

    Uzreiz brīdinu – šobrīd tās ir tikai un vienīgi baumas. Bet, ja ziņa par iespējamu darījumu starp ķīniešu PC ražotāju Lenovo un Nokia par pēdējās pāriešanu Lenovo īpašumā šodien izraisīja Nokia akciju lēcienu par 17% – tam noteikti bijis kāds pamats.

    “Tas noteikti bija joks” – tā šo ziņu komentēja Lenovo EMEA reģiona vadītājs Džanfranko Lanči (Gianfranco Lanci). Nokia vispār atteicās komentēt.

    Kāds no Reuters anonīmi intervētajiem baņķieriem gan nenoticēja šāda darījuma iespējamībai, jo Lenovo un Nokia esot pavisam dažāda profila kompānijas. Mazāka vai ciešāka sadarbība – jā, tas varētu būt gan.

    Birža ilgtermiņā ir diezgan precīzs barometrs, un pēc līguma noslēgšanas ar Microsoft par Windows Phone ieviešanu Nokia akcijas pamazām nometa svaru par 70%. Tik lielam kritumam patiešām vajadzētu izraisīt nopietnas pārdomas par lēmuma pareizumu, tomēr Stīvens Elops spītīgi pastāv pie sava.

    Kas notiktu, ka Lenovo tomēr nopirktu Nokia? Zinot to, ka Lenovo kā ražotājs nav “cimperlīgs”, var prognozēt, ka gada-divu laikā tirgus būtu piesātināts ar pircējiem izdevīgiem Android viedtālruņiem, kuri nestu Nokia zīmolu un peļņu kompānijai. Un daudzi miljoni pircēju izdarītu izvēli par labu kvalitatīvajai Nokia, ar to atņemot Apple un Samsungam pamatīgu daļu tirgus pīrāga.

    Kas attiecas uz Lenovo – nauda šiem ir. Kompānija ir otrais lielākais portatīvo datoru ražotājs pasaulē ar 14,7% tirgus daļu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_reu_1.jpg[/img]

    Reuters

    #288665
    Jaunzems
    Participant

    Pat nebūtu slikti.

    Gribētu pat atsevišķu biznesa aparātu sēriju Thinkpad gaumē ar kriptētu savienojumu, QWERTY tastatūru un pirkstu nospiedumu lasītāju, veidotu no kvalitatīviem un izturīgiem materiāliem.

    #288666
    Crow
    Participant

    Seconded. Bet ar cerību, ka neiebāztu tādos cienījamos biznesa aparātos nešķīsto Hrendroid.

    #288667
    Piskadrons
    Participant

    Jā, un Benq nopirka Sagem.

    #288668
    Aldis
    Participant

    Samsung saņēmās un ierieba Apple-m.. nopirka visu foxcon ražotni.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā