Google gatavojas izslēgt novecojušus Android no Google Play

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google gatavojas izslēgt novecojušus Android no Google Play

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159366
    samurajs
    Participant

    Google sadomājis spēcīgu līdzekli, kā stimulēt ražotājus uzstādīt jaunajiem viedtālruņiem visjaunākās Android versijas. Kā labi zināms, pat lielākie ražotāji šeit grēko: ņemsim, piemēram planšetfonu Sony Xperia T2 Ultra, kurš vēl nemaz nav iznācis, bet kad iznāks, tad ar Android 4.3. Jāprasa, kāpēc ne ar 4.4 KitKat? Par mazpopulārajiem ražotājiem pat nav ko runāt – tie joprojām sēd uz Jelly Bean 4.1 un 4.2.

    Bubulis ir sekojošs: viedtālruņiem un planšetēm ar vecām Android versijām tiks liegta sertifikācija lietot Googles mobilos pakalpojumus (GMS), un tie nevarēs savienoties ar Google Play utml. Vienīgais līdzeklis ir atjaunināšanās uz aktuālajiem Android laidieniem. Kā var redzēt no tabulas, katram Android laidienam turpmāk paredzēts derīguma termiņš viens gads.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_and_4.jpg[/img]

    Protams, gala lietotājiem, uz kuru viedtālruņiem atrodas novecojis Android, jāuztraucas nebūtu – viņiem visdrīzāk nekas nemainīsies. Ražotājiem ir cita situācija: ierīces ar vecu programmatūru nevarēs sertificēt pie Googles, līdz ar to nevarēs legāli uzinstalēt Google Apps ar visām izrietošajām sekām. Atliks vienīgi nelegālais ceļš.

    Pagaidām šis Googles projekts vēl nav oficiāli stājies spēkā; atsevišķi OEM partneri to saņēmuši neoficiālā veidā. Jebkurā gadījumā paredzamas lielas vaimanas, jo piemēram, MediaTek jaunākā 8-kodolu čipkopa pat nav piedabūjama darboties ar Android 4.4 KitKat. Domājams, ka ja lēmumu pieņems, tad stipri mīkstinātā veidā.

    Avots

    #306327
    Quagmire
    Participant

    Ļoti labi, sen bija laiks ko tādu ieviest.

    #306328
    pele
    Participant

    Bet vai tad nav tā, ka ar katru laidienu tas uzpūšas?

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā