Viewsonic – monitors ar kontrastu 12000:1

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Viewsonic – monitors ar kontrastu 12000:1

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #146474
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/bildes/pic/20080123235821366.jpg[/imgl]Kompānija Viewsonic izlaidusi 22″ widescreen LCD monitoru VLED221wm ar dinamisko kontrastu 12000:1. Tik augsts rādītājs sasniegts, pierasto “dienasgaismas spuldžu” vietā izgaismošanai lietojot baltās gaismdiodes (LED).

    Monitors atšķiras ar īpaši precīzu krāsu atainojumu un paredzēts īpaši profesionāliem datordizaineriem un poligrāfijas nozares darbiniekiem. Kā zināms, parastie LCD monitori pareizi spēj atainot tikai 70-80% no kopīgās krāsu skalas. Jaunajā modelī lietota OptiColor korekcijas metode, kura ļauj atainot visas krāsas.

    Vievsonic VLED221wm ekrāna izšķirtspēja ir standarta – 1680×1050, reakcijas laiks – 5 ms. Kā jau šai firmai kļuvis par tradīciju, apakšējā daļā iebūvēti stereo skaļruņi.

    Modelis apgādāts ar 2 analogajām un digitālajām ieejām un patērē tikai 38W elektroenerģijas.

    Cena – 800 USD

    [img]https://notepad.lv/bildes/pic/20080124000107541.jpg[/img]

    #174789
    Sid
    Participant

    Tīri tā neko, cena arī pieņemama, priekš tāda zvēra. :]

    #174790
    shady
    Participant

    Quote:


    Kā zināms, parastie LCD monitori pareizi spēj atainot tikai 70-80% no kopīgās krāsu skalas. Jaunajā modelī lietota OptiColor korekcijas metode, kura ļauj atainot visas krāsas.


    Sanāk, ka pareizas krāsas ir jāredz tikai profesionaļiem? Nu ja…kam tad normāla bilde ir vajadzīga patērētājam? Lai tak skatās štruntus – galvenais, ka LCD!

    PSC…es sēžu pie sava CRT un nemainīšu pret LCD, kamēr kvalitāte netiks uzskatīta par pašsaprotamu lietu, jo pareiza, kvalitatīva bilde man ir svarīga (laikam es viens tāds dīvainis – cik manu, tad pārējiem vienalga).

    #174791
    samurajs
    Participant

    Mjā – cenai jau arī nozīme! Monitori ar superprecīzām krāsām ir dārgi, ne katram pa kabatai… tāpēc jau dalās sadzīves un profesionālajos.

    #174792
    shady
    Participant

    samurajs wrote:

    Mjā – cenai jau arī nozīme! Monitori ar superprecīzām krāsām ir dārgi, ne katram pa kabatai… tāpēc jau dalās sadzīves un profesionālajos.


    Laiks iet uz priekšu, tehnika attīstās, bet tu man pasaki – kāda heka pēc man jāpāriet no vecā CRT modēla uz jauno, ja viņš ir sliktāks? wtf? No kura laika pareiza bilde tiek uzskatīta kā ekstra??? Tā ir pašsaprotama lieta, ja to nespēj nodrošināt, tad to sauc nevis par “sadzīves” klasi, bet gan par “brāķu” klasi!!!

    #174793
    msh
    Participant

    shady wrote:


    PSC…es sēžu pie sava CRT un nemainīšu pret LCD, kamēr kvalitāte netiks uzskatīta par pašsaprotamu lietu, jo pareiza, kvalitatīva bilde man ir svarīga (laikam es viens tāds dīvainis – cik manu, tad pārējiem vienalga).


    Tu par mani aizmirsi [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/27.gif[/img] [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/crazy1.gif[/img]

    #174794
    samurajs
    Participant

    shady, msh: LCD moņa krāsu atveidojums ļoti atkarīgs arī no tā lietotāja roku taisnuma. Defaultie iestatījumi bieži ir priekš kaķiem.

    Pašam monitoram ir uzstādījumu virkne un videokartei arī. Ja kāda no pamatkrāsām ir par spilgtu un kādas pietrūkst – visu var koriģēt. Tāpat baltā balansu un vēl šo to. CRT patiešām ir + krāsu attēlojuma ziņā, bet stipri atpaliek izšķirtspējas, energopatēriņa, drošības utt. ziņā.

    #174795
    shady
    Participant

    samurajs – Ne tikai pa krāsu kalibrēšanu es runāju, bet par skata leņķi.

    Uz laptopa, kad skatos filmu, tad vnk zb – sēdi skaties (90 grādu leņķis), kad sagribas mazliet slīpāk atlaisties uz dīvāna, tad atkal jāņem un jāatgāž attiecīgā leņķī ekrāns…nu kamŠn – tas nekam neder.

    Nemaz nerunājot par stacionārajiem, kuri vairums nav ar iespēju grozīt.

    Š obrīd es viņus uzskatu kā biroja preci, jo komfortam, kvalitātei mājās viņi neder.

    #174796
    samurajs
    Participant

    Shady: manam Viewsonic LCD 20″ šitas trūkums nepiemīt. Tiem Acer superlētučiem varbūt…

    #174797
    Sid
    Participant

    Man ir 22″ acer lētucis, 5ms un es filmas varu lūrēt bez probām. 😛

    #174798
    samurajs
    Participant

    Sid: 22″ jau vairs nav pie lētučiem… 😀

    Kaut kad senāk, atceros, bija kkādi moņi, kuriem bija jāsēd taisni pretī… tagad vairs nav manīti…

    #174799
    shady
    Participant

    Nu labi, es redzu arī no sāniem, bet gar malām jūtami ir atšķirība krasu gammā un spilgtumā.

    Varbūt man arī ir augstākas prasībās nekā jums.

    #174800
    msh
    Participant

    Acers pats par sevi ir lētucis, un tas ir ĻOTI SEN PIERÄ€DĪTS, ka LCD moņu ražotāju specifikācijām TICĒT NEVAR [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_exclaim.gif[/img] [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/27.gif[/img]

    Neticu, ka pēdējos trīs – četrus gadus ražotiem LCD moņiem ražotājs dod virs 5 ms, bet bilde? Prosts desktops vēl tā, vislabāk uzsist kādu san andreas, vai need for speed, lai monis parāda, ko spēj. Tīri uz krāsām man vēl joprojām ir paticis tikai viens LCD monis – tas bija kaut kāds fujitsu – siemens 17″ [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_super.gif[/img] To sidiņa lētuci esmu redzējis dzīvē – citu, protams, bet neticu, ka starp diviem acera 22″ būti īpaši liela starpība, kaut kā īpaši neaizrāva [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_smile.gif[/img] Nerunājot jau par to tizlumu, ka tas monis ir widescreen [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_mad.gif[/img]

    #174801
    samurajs
    Participant

    Patiešām specifikācijās mēdz būt daudz sviesta, reakcijas laiks zem 10 ms – vispār, jo nez kādu supertrenētu aci vajag, lai saredzētu atšķirību starp 5 un 2 ms.

    #174802
    Sid
    Participant

    Quote:

    Nerunājot jau par to tizlumu, ka tas monis ir widescreen

    Tu tek kko pukstēji, ka XP ir akmenslaikmeta, bet pašam nešķiet, ka esi iestidzis akmens laikmetā lietojot kantainu kluci? WS > koka klucis Konstantīns, tas, ka Tu neesi pieradis pie tās bildes ir Tava problēma, ieraugot šamo pirmo reizi, pārsvarā neviens nav apmierināts, bet kad pierod, tad man ir riebums piesēsties pie 17″ vai 19″ moņiem, man viņi liekas mazi un neērti, jo bilde ir vnk kantaina, nemaz nerunājot par to, kā uz tāda ir skatīties filmas. Vispār es gribētu 30″, šodien Rīgā sanāca vienu tādu redzēt – skaisti. 🙂 Kas attiecas uz SA un NFSU – esmu spēlējis abus uz max gfx un max rezolūcijas – nekādu sūdzību vismaz pagaidām man nav. 😛 Vienīgi mazliet riebj tas, ka šitais ir lētā gala 22″ so vairāk par 60Hz tas sučka nevelk, pie normālas rezolūcijas, protams. :D:D

    #174803
    msh
    Participant

    Pie tā, ka tizli skatīties filmas, ir vainīga holivuda, tam, ka daļa slimo tagad sēž pie widescreen moņiem, nav nekāda sakara ar progresu 😉 Padomā pats, kas ir praktiskāks – 16:9 vai 4:3 😉 Neticu, ka visādi arhitekti un tamlīdzīgu profesiju pārstāvji 16:9 izmantos ārpus mājas kinozāles 😉 Tāpat kā widescreen tēvē kastes – atrautas no dzīves – it kā TV kanāli [neskaitot dažus satelītkanālus] būtu widescreen… Visstulbākais ir tas, ka viena otra videokamera tagad arī ir widescreen – vēl viena slimība…

    #174804
    msh
    Participant

    Ak jā, un par tām sūdzībām – nav ar ko salīdzināt 😉 Ir gadījies pasist SA uz kaut kāda 17″ LCD samsunga – pēc mana 17″ CRT – Š AUSMAS 🙂 Tieši pats krāsu attēlojums.

    #174805
    samurajs
    Participant

    msh: Par widescreen un TV: Vācijas valsts TV ARD un ZDF praktiski pilnībā pārgājušas uz WS, arī privātkanālos aizvien lielāka daļa WS raidījumu. To saku kā zinātājs, kas var uztvert ap 500 SAT programmu. Arī Latvija uz to kādreiz pāries (protams, kad budžetā būs attiecīga $$$, jo visi dzelži jāmaina).

    WS TV un kino vajadzībām ir ļoti pateicīgs formāts. Bet to nu nekādi nevar teikt par nopietnu darbu uz PC (sevišķi projektēšanu). Tāpat strādāt ar Office uz WS -sviests pilnīgais. Tāpēc arī atteicos no domas par WS un nopirku jēdzīgu 4:3 20″ moni.

    #174806
    msh
    Participant

    Tas ir tizli, ka pāriet, tā teikt, bez iemesla. Vienīgais pluss – lietotājs var nopirkt nedaudz lētaku televizoru [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/icon_mrgreen.gif[/img] Savulaik holivuda tak šito huiņu izgudroja, lai taupītu filmas… [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/hihi.gif[/img]

    #174807
    samurajs
    Participant

    msh wrote:

    Savulaik holivuda tak šito huiņu izgudroja, lai taupītu filmas… [img]https://www.audi-style.lv/forum/images/smiles/hihi.gif[/img]

    Varbūt tu kādreiz sāksi arī domāt līdz ko raksti? Ietaupīt filmas, he! 😀 Platekrāna lentei katra kadra laukums par kādiem 25-30% mazāks nekā parastajai, līdz ar to radikāli pieaug prasības izšķirtspējai. Tāpat pieaug prasības stabilitātei, jo projekcijas lampa nežēlīgi karsē. Rezultātā šāda filmas lente sanāk pat dārgāk.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 22 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā