Tests: Samsung NetBook – NF210

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Samsung NetBook – NF210

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #152849
    shady
    Participant

    Š oreiz manos nagos ir ticis NetBook, kuru piedāvā Samsung. Tādēļ lasītajiem varēšu pastāstīt gan par pašu NF210 modeli, gan NetBook kā tādu – ar ko viņš reāli atšķiras no portatīvajiem datoriem un vai vispār tāds jums ir vajadzīgs.

    Ne mazums ir dzirdēts, ka šos NetBook (jeb kā tautā saka: netbuks jeb tīmekļdators) vienkārši uzskata par maziem portatīviem datoriņiem, kuriem uzsvars tiek likts tieši uz uz tā fizisko atšķirību- izmēru un svaru. Jā, protams, NetBook klases datoriņi tik tiešām izmēros ir mazi un nav noslēpums, ka liela daļa cilvēku tos izvēlas tikai dēļ šiem lielumu raksturojošajiem parametriem. Kaut vai šis pats Samsung NF210 modelis – 275 x 187,5 x 25,3 ~ 30,9 mm – atradīs vietu ikvienā somā un viņu nēsāt līdzi nesagādās nekādas problēmas, jo to praktiski nejūt – sver tikai nieka 1,37 kg. Ar to viegli ir strādāt turot klēpī, gan novietot uz galda, un vajadzības gadījumā pieslēgt tam papildus perifēriju, piemēram, peli.

    Arī šī modeļa stils neliks vilties, jo tā dizains līdzinās Apples ražotajiem datoriem, jo tā ārējais korpuss ir baltā krāsā ar izliektām plūdlīnijām.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_augsa_8.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_sans_1.jpg[/img]

    Iekšpuse ir darināta no melnas plastmasas, kas kopā veido savdabīgu kontrastu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_iekspuse_1.jpg[/img]

    Tomēr cilvēkam, kurš ir apsvēris iegādāties šo vai kādu citu tīmekļdatoru, ir jāsaprot, ka ne tikai dēļ tā mazā svara un izmēriem to tā ir nodēvējuši. Ir jāsaprot, ka tā tehniskie parametri nav tik augsti kā mūsdienu portatīvajos datoros, kas nozīmē to, ka tā veiktspēja ir stipri ierobežota, un ir labi jāpārdomā savas vajadzības un prasības pirms noskatīt šāda veida datoriņu. Lai pārāk nesabiedētu potenciālos pircējus, es aprakstīšu tās darbības un novērojumus, ko veicu ar šo tīmekļdatoru, lai jums būtu vieglāk saprast – jā, tas ir tas, kas man vajadzīgs vai liktu saprast to, ka ir jāpameklē cits risinājums savu vajadzību apmierināšanai.

    1) Operētājsistēma. Tā nāk jau komplektā ar šo datoriņu un Samsung ir izvēlējies tos tirgot ar Windows 7 Starter. Mans spriedums ir mazliet negatīvs, domāju, ka šī sistēma tomēr ir par prasīgu šī NF210 tehniskajai komplektācijai, jo izjutu zināmu aizkavi darbā ar ikdienas lietām. Zinātājiem ieteiktu pameklēt citu operētājsistēmu un nedaudz paeksperimentēt, lai sasniegtu optimālāku rezultātu. Tā kā man jāpieturas pie standarta komplektācijas, eksperimenti izpaliek.

    2) Internets. Sērfot internetā ir dzīves nepieciešamība, kam galvenokārt šis dators ir radīts un dēļ kā to vispār pērk. Š ajā lauciņa tas savu uzdevumu veic labi, nekādas problēmas man nesagādāja. Š eit jāpiemin ekrāna izmēri – 10,1 colla ar 1024 x 600 px izšķirtspēju. Sanāksmēs, studijās, kursos, konferencēs, izbraukumā utt – ideāls rīks, lai sekotu līdzi visam, kas notiek interneta plašumos un veiktu pierakstus. Lai gan pie ekrāna izmēra var pierast un lieki nesūdzēties, jo tas tomēr ir noteicošais datoriņa izmēra faktors, tomēr jāatzīst, ka nav nekas labāks, kā apsēsties krēslā pie mājas datora ar lielu ekrānu.

    3) Izklaide. Š eit pieskaitīšu filmas un mūziku. Protams, būtu muļķīgi salīdzināt ar lielā mājas TV ekrāna izmēriem un mājas kino zāles un skaņas kvalitāti, bet nevar noliegt faktu, ka ir apstākļi, kad arī uz NetBook gribas paskatīties kādu filmu. Vai tas ir iespējams? Protams, iespējams ir un uz šī datoriņa noskatījos pat vairākas filmas, tomēr HD kvalitātes cienītājiem es ieteiktu nemaz nemēģināt – skatāmies vien parastajā formātā, jo lielāku tas vienkārši nepavilks un filma būs nebaudāma.

    Skaņas stiprums ir diezgan labs šādai portatīvai iekārtai un nesūdzējos ne par to, ka filma ir par klusu vai nevar dzirdēt kādu mūzikas failu -viss ir ok.

    4) Ofisa darbi. Dokumentu apstrādi var veikt mierīgi mierīgi, bet ieteiktu izvairīties no smagajām ofisa programmām, ja vien tas nav nepieciešams. Tomēr labāk pameklēt alternatīvas, lai saudzētu tīmekļdatora atvēlētos resursus.

    5) Grafikas darbi. Ikdienā lietoju programmu GIMP, tā darbību fonā var just, bet apstrādāt attēlus var. Lai gan nemaz nemēģināju, bet noteikti varat aizmirst par visiem Photoshop’iem nemaz nerunājot par kaut kādu video apstrādi – aizmirstiet.

    6) Spēles – tie, kuriem patīk uzspēlēt kādu visnotaļ vecu un mazjaudīgu spēlīti, var to izdarīt, bet par lielajām un jaunākajām spēlēm varat nesapņot – šī iekārta tam nav domāta.

    Domāju, ka esmu devis mazu ieskatu tīmekļdatoru lauciņā un tagad variet izvērtēt savas vajadzības pirms atvērt maciņu. Bet daudziem cilvēkiem arī nemaz vairāk neko nevajag un šis datoriņš spēs apmierināt daudzus jo daudzus lietotājus, it īpaši, ja nevarat atļauties iegādāties mazu un jaudīgu portatīvo datoru, tad šī būs lieliska izvēle.

    Nobeigumā vēlos pieminēt dažus sīkumus, ko piefiksēju šim modelim:

    + Labs akumulators, tur vairāk kā 6 stundas un pat vairāk, ja tiek izmantots internetam un ofisa darbiem.

    + Touchpad’am ir multitouch funkcija.

    + Lai atvērtu datoriņu nav jānospiež neviens slēdzītis.

    Touchpad saplūst kopā ar korpusu un līdz ar to vizuāli neizdalās gan ne pēc skata, ne pēc taustes – apgrūtina darbu ar to, it īpaši nepietiekamos apgaismojuma apstākļos.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_touchpad_2.jpg[/img]

    Ekrānam ir ierobežots atlocīšanas leņķis,

    Nav papildapgaismojums taustiņiem, kas palīdzētu darbā nepietiekamos gaismas apstākļos.

    Tehniskie parametri:

    CPU: Intel® ATOM™ pocesors 550 (1,50 GHz, 667 MHz, 2 x 512 KB)

    RAM: 1 GB (DDR3 / 1GB x 1)

    Ekrāns: 10,1″ WSVGA (1024 x 600)

    HDD: 250 GB (5400 apgr./min S-ATA)

    GPU: Intel GMA3150 (Int. Graphic, koplietota atmiņa)

    OS: Windows 7 Starter

    Sīkāk tehnisko specifikāciju var aplūkot šeit: samsung.com – NF210

    Ja šī prece ir ieinteresējusi, tad nav nekādu problēmu to arī iegādāties šeit: dateks.lv

    #255186
    web33
    Participant

    Tādi parametri un tāda cena [img]https://i.smiles2k.net/msn_smiles/msn.gif[/img] wtf?

    #255187
    TrakaisKursis
    Participant

    Man strādāt Photoshopā CS4 uz vēl vājāka procesora nesagādāja problēmas. Bet jāpiekrīt tas nav tā paredzēts. Mazohistu palāta ir aiz stūra. Datortehnikas apskatiem varētu turpmāk pielikt klāt mazus veiktspējas mērījumus (Sisoft Sandra utm.). Tas palīdzētu gūt plašāku ieskatu par datora veiktspēju. A prasa ne vairāk par 5 min.

    #255188
    nevertell
    Participant

    Da labi, paskatieites, cik biezas malas ir apkārt ekrānam. Tā jau ir cilvēku čakarēšana.

    #255189
    robcixx
    Participant

    vaidzeja vismaz uzraxtit kads ir Windows 7 reitings…

    #255190
    Toms
    Participant

    Es arī uz šāda ņetļapa uzstūmu CS3 Photoshop. Tā pat kā Trakajam Kursim, arī manā gadījumā bija vājāks procos.

    Paspēlēties varēja, bet mazie ekrāna izmēri bija kādi bija. Priekš nopietnas darbošanās vajag nopietnāku verķi.

    Drusku labāk piemest/piekrāt naudiņas un iepikrt kādu planšeti. Nu tak ar ņetļepu un ķepļepu nav ērti sēdēt gultā + vēl lasīt kaut kādus PDF. 🙂

    #255191
    elvisburdajs
    Participant

    Re kur viens verķis divu šādu netbūku cenā (kas nemaz nav tik daudz ņemot vērā parametrus) links.

    Quote:

    13.3-inch LED-backlit screen, Intel Core i5-460M CPU, NVIDIA GeForce 310M graphics with 1GB of memory, 2GB of system RAM, a 500GB 7200RPM hard disk, HDMI output, one USB 3.0 port, a 1.66kg weight and Windows 7 Home Premium as the OS.


    Iespaidīgi, ne? Sver par nieka 29 gramiem vairāk nekā apskatītais samsungs.

    #255192
    Ralfie
    Participant

    U135DX

    #255193
    Foxsk8
    Participant

    Shady nedaudz ar aprakstu nošāvis greizi.

    Pirmais jau ir kas, ka jebkura rūpnīcas defoltā instācija ir jāpārliek pašam ar savām rociņām. Ja starters tev vilkās, tad ar W7 premium man ar mazo Asus eee nav nekādas vainas.

    Arī par tām offisa programmām, runājot, MS Office 2007 iet zvērā.

    Par spēlēm arī, sorry man, šādi datoriņi, nespēj pat normāli NFS-UG pavilkt, tāpēc lai kā gribētos kaut ko uzvandīt, atliks vien Colin MC rally 2, kas ir mēģināts.

    Tālāk jau reāli, ja tas lapsis arī tev stāv mājas, ir diezgan vēŠ—ts iepikrt papildus monitoru, lai arī mājas apstākļos varētu pieslēgt pie lielāka ekrāna, ja ir jāveic kas nopietns.

    Un tautā lai kā viņus tur sauc, man tomēr viņš ir ķeplaps.

    Un nav neka labāka, kā no rītiem iečekot mailus, darba lietas, un citas lietas izmantojot ķeplapu. Arī tagad, jau pusaizmidzis guļu, miegs nenāk, hops, mazais kompīts uz kunģa un kapājam.

    W7 Ultimate ratings asus eee 1005HA.

    Vidējais: 2.2

    Vissliktākais ir procis un desktop performance for windows aero.

    #255194
    shady
    Participant

    TrakaisKursis – Labi, nākamajam apskatam būs arī kādi veiktspējas mērijumi ar speciālām programmām.

    foxsk8 – Ko tad es esmu nošāvis greizi? Es tak rakstā minēju, ka nekādas pārinstalācijas neveicu – apskatu defaulto sistēmu, bet tie, kuri iegādājas šo datoru, gribētāji, lai paeksperimentē. Un Office nebūt nav tas, kas visiem vajadzīgs, ja tev tas nepieciešams darbam, lūdzu! Tiem, kam tas nav vajadzīgs, iesaku izmantot “vieglākus” risinājumus. Un ko tad es teicu par spēlēm? Man šķiet, ka vai nu tu esi smagā reibumā, vai jau pusguļus ko lasi un drukā. Tāda sajūta, ka vispār neesi lasījis un iedziļinājies tekstā.

    #255195
    akms47
    Participant

    1) Netbooki ir lētāki par Notebookiem;

    2) Lielākā daļa paļaujas uz “speciālistiem (mums jau visi, kas kaut reizi uzmetuši Xp uz datora auto režīmā, sevi par speciem uzskata).

    3) Elektrību jau mazāk ēd (kaut gan par iespējām jau ar aizmirst). Google, mails un draugiem ir… Tad jau viss ok. Īstenībā, ja tikai sakariem vajag – super. Mazāk jau par super puper notebooku ar 17″ ēdīs 100%. Tomēr ceļojumā katra stunda (kur nu vēl diena) bez uzlādes ir svarīga.

    Un pareizi. Naff tērēt naudu par dārgu portjiku, ja izmatosi tikai daļēji.

    #255196
    rasty
    Participant

    esmu laikam sadists.. 😀 man ir gauja v10.. pēc specifikācijas gandrīz tas pats.. un manējaismis par 50ls lētāks, bet es pirku bez windowsa.. ieliku windows 7 ultimate, autoCAD 2008 iet, bet autocad 2010 bremzē. ir uzlikts arī google sketchup, bet ļoti smagi daudzdzīvokļu mājas vai lielu teritoriju projekti nedaudz nobremzē mainot skatu, renderēšanu vsp nepieminēsu.. speles ir uzliktas daudz un dažādas.. farcry, spore, morowind, heroes4.. iet pat ļoti labi.. photoshop ir uzlikts, bet praktiski nelietoju, darbs ar dokumentiem- vnk super.. nenožēloju pirkumu..

    #255197
    Nelabojams
    Participant

    AutoCAD uz netbooka… nu tur vajag samežģītu fantāziju… ja nu vienīgi kundēm kaukādus prezentācijas materiālus demonstrēt, bet priekš tam ir vieweri visvisādi. Strādāju ar citu smagsvaru (ArcView), esmu pieradis pie pamatīgi iekārtotas darba vides ar diviem 24″ monitoriem un jau 17″ uz notebooka liekas pilnīga perversija.

    Tieši pateicoties šim rakstam, esmu izlēmis pirkt tāda veida verķi, jo esot ārpus mājas, nekas vairāk par rakstāmmašīnu, neta pārlūku, skaipu un pastkastīti nav vajadzīgs. Tieši to šis daiktiņš dara lieliski, tikai nafig tam visam W7???

    #255198
    Foxsk8
    Participant

    Shady: Par Os, varēji jau pieminēt to, ka nevis jāeksperimentē ar OS, bet kā likums ir jāuzliek cita vai no tās pašas Windows saimes. Tu minēji vecākas spēles, bet tieši neminēji cik vecas, cilvēks var padomāt, vo tā, ši gada spēles nejies, bet nu 2008- 2009 gada spēlēm ir toč ka jāvelk, Vajag tad aprakstā nedaudz definēt sīkāk, tas bija vairāk domāts kā papildinājums, lietām, par kurām prasījās plašāks ieskats. Arī par office, tu to pataisi savā aprakstā tā, ka ja lietosiet office, viss būs slikti un nekādā gadījumā to nedariet, tikai tāpēc ka viņš ir smags, kā izpaužās tava smaguma skala?

    Un uzbrauciens nevietā, ko ta es savā postā no papildinošām lietām nepareizi pateicu? Pateikšu, pilnīgi neko, viss ir ņemts reāli no ikdienas lietotāju pieredzes, nevis vienu reizi patestēts ķeplaps. Un tu jau nesaprati, ka tas posts bija vairāk kā papildinošs, nekā nosodošs.

    #255199
    shady
    Participant

    foxsk8 – Atkārtošu trešo reizi, es apskatu tādu sistēmu, kāda tiek oficiāli komplektēta ar šo datoru, kā arī izteicu par to domas. Man nav jāiesaka kāda konkrēti, jo tādā veidā es paudīšu pārāk lielu subjektivitāti. Tu saki, ka W7 Ultimate, kādēļ? Es, piemēram, vispār windows izdzēstu un uzliktu kādu lite linux! Bet es to rakstā neminu, katram ir tiesības izvēlēties savu. Jā, uz Office tik tiešām šajā konfigurācijā griezās ievērojami lēnāk nekā pārs MB smaga programma, jo kā jau teicu, ne visi izmanto visas office sniegtās iespējas, alternatīvas ir. Par spēlēm – nēesmu “geimers”, izteicos tā, kā mācēju – ja vēlies izveidot sarakstu, lūdzu!

    #255200
    Foxsk8
    Participant

    Shady:

    Quote:

    Par Os, varēji jau pieminēt to, ka nevis jāeksperimentē ar OS, bet kā likums ir jāuzliek cita vai no tās pašas Windows saimes.

    Plus savā postā es minēju šo:

    Quote:

    Ja starters tev vilkās, tad ar W7 Ultimate man ar mazo Asus eee nav nekādas vainas.

    Tas ir mans viedoklis, mans novērtējums, papildinājums OS lietām, un W7 ultimate minēju no savas personīgās pieredzes, nevis kā tagad obligāti ir jāliek tieši windows saime.

    Ja vēl neiebrauci, tad saku 2 reiz, mans komentārs bija domāts kā papildinājums tavam aprakstam, jebšu nedaudz dziļāk aprakstīju slidenās lietas, kas parasti izpaušas tieši uz netbukiem.

    Un tagad tu esi uzmetis lūpu, par to, ka esmu papildinājis šo tēmu ar savu viedokli, un redzējumu, kam vajadzēja būt testā pieminētam. Ehh.. laikam jau jānoliek spoguls priekšā, un tad nebūs problēmu, gan izteikties, gan saprast.

    #255201
    root
    Participant

    Nu dvai dvai, izbanojiet viens otru 😀 /ņirdz

    #255202
    Imhoteps
    Participant

    Admini met pūku? Bieži negadās! 😀

    P.S. Kā var redzēt, Samurajs, būdams a priori tolerants, klusi smēķē maliņā :lala: 🙂

    #255203
    bezolaam
    Participant

    nesparotu, kāpēc uz tādiem knapajiem komjiem windauz 7 liekas defoulta. Š odien apskaījos dateksā mazos vajos netbūkus, visiem gandrīz winda 7 virsū. Vai tad viņa ir pareizā izvēle netbõõkiem?

    #255204
    Jaunzems
    Participant

    NetBook neraksta ar lielo burtu pirms Book – tu takšu neraksti BiezPienMaize…or?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 20 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā