"Mobilo OS antivīrusu izstrādātāji ir šarlatāni un krāpnieki"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas "Mobilo OS antivīrusu izstrādātāji ir šarlatāni un krāpnieki"

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155431
    samurajs
    Participant

    “Visi mobilo ierīču antivīrusu izstrādātāji ir šarlatāni un krāpnieki (charlatans and scammers) ” – tik asi izteicās Google vecākais menedžeris darbam ar atvērtā koda programmatūru Kriss DiBona (Chris DiBona, titulattēlā). “Antivīrusu izstrādātāji spēlē uz jūsu bailēm, lai tirgotu bezjēdzīgu aizsardzību Androidam, RIM vai iOS.”

    Tālāk DiBona savā G+ blogā turpina: “Viņi ir šarlatāni un krāpnieki. Ja jūs strādājat kompānijā, kas tirgo pretvīrusu aizsardzību Android, RIM vai iOS, jums ir jābūt kauns.”

    Pēc DiBonas domām, ja arī vīrusu problēmas Android vidē nav mīts, tās ļoti reti sagādā reālas problēmas lietotājiem. “Nevienai mobilajai OS nav vīrusu problēmu tādā nozīmē, kā Windows un dažiem Mac. Problēmas mazina smilškastes modelis (šeit domāts princips kā tiek palaistas lietojumprogrammas mobilajās OS).

    Kā zināms, antivīrusu programmas Android videi jau izlaiduši Symantec, F-Secure, «Kaspersky labs» un «Dr.Web». Pēc Juniper saceltās ažiotāžas par intensīvu kaitīgās programmatūras izplatību Android vidē šo antivīrusu būs vēl vairāk. Tieši tas acīmredzot arī izraisījis Krisa DiBonas sašutumu.

    Š obrīd pastāv risks iedzīvoties kādā trojanā arī caur Android Marketu, jo kodu kontrole tanī ir atslābusi atšķirībā no Apple AppStore. Katram tagad pašam jāizšķiras, vai piekrist DiBonas apgalvojumiem, vai arī mēģināt pasargāt savu maciņu ar antivīrusu palīdzību.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_juniper_1.jpg[/img]

    Avots

    #278885
    richijs
    Participant

    99% piekrītu uzskatu ka antivīrusu ražotāji mākslīgi uzpūš no mušas ziloni.

    Bez zvēru windows (legāls, jeb ņemts no ms lapas) arī ļoti labi strādās bez anti vīrusa un aizsardzībai pietiks ar firewall + limited user un nekrakotas u.c progas.

    #278886
    nabadanga
    Participant

    Smieklīgākais ir tas, ka šim te Krisam no Google, pašam droši vien to nezinot, ir daļēja taisnība. Kārojot ielekt antivīrusu tirgū, mobilajā sektorā ir saviesies bars visādu iesācēju, kuru darinājumi neķer pat salīdzinoši nedaudzos Trojas zirgus.

    Te būs links uz testa datiem PDF formātā: AV-Test

    #278887
    nabadanga
    Participant

    richij, tu aizmirsi pateikt, cik bieži ir jāpārinstalē Windows, kad tavus padomus saklausījušies ierindas lietotāji mēģina tos īstenot dzīvē.

    #278888
    richijs
    Participant

    es personīgi uzskatu ka no tā vai antiviruss ir vai nav īpaši nekas nemainās. ja lietotājs ir galvu iespiedis tad savāks zvēru fermu ar visu antivīrusu. Tiem kuriem bišku galva rukā nevērt vaļā visu kas spīd nekas nenotiks 🙂

    Okey uz jauna datora varbūt antivīruss ir lietderīgs, bet uz vecas rakstām mašīnas gan antivīruss tik procesoru grauzīs.

    #278889
    nabadanga
    Participant

    richij, vairākums interneta lietotāju ir ierindojami klasē “galvu iespiedis”. Tas tā ir un mums ar to ir jāsadzīvo 🙂 Vislabākais risinājums viņiem ir normāla maksas Internet Security programma. Tādā gadījumā ir lielāka iespējamība, ka viņi kaut ko nenoķers un neapdraudēs citus …

    #278890
    msh
    Participant

    Neaizmirsti to, ka idiotam, kurš bez īpašas filtrēšanas visu instalē, aiz neko darīt kaut ko instalē un vēl arī noinstalē arī AV nelīdzēs. Es agrākos laikos reizi pusgadā kaut kādu draņķi atrāvos, pohujistiski palaižot kaut kādus warezus, ja arī intuīcija protestēja. Tagad pusotru gadu kā AV nelietoju, nekādu problēmu. Tiešām nesaprotu kur tie ierindas lietotāji atraujas tos savus sūdus ar visiem AV – nu nopietni 😀

    #278891
    Evers
    Participant

    turklāt šos antivīrusus piedāvā neveiksminieku kompānijas, kuras nevar nopelnīt izstrādājot kvalitatīvu produktu priekš PC un kuru produkti nav īpaši atzīti. AVG Win98 laikos vēl bij tīri labs. Tagad tikai tāds, ka nedaudz labāk kā nekāds. Nortona dzīvesstāsts ir vēl skumjāks, vēl tālajos laikos bija cienāms antivīruss, bet tagad vairs nav nekas, mēģina vēl iekasēt naudiņu salienot visos līkrocīgāko datorlietotāju datoros, visīstākais spyware. Ja datorā nav uzinstallēts Norton Security Scan vai kas tml., tad tas jau ir uzskatāms par advancētāku lietotāju. 😀

    Protams, abiem minētajiem izstrādātājiem ir arī izstrādāti AV priekš Android. :>

    #278892
    BSOD
    Participant

    Pilnā piekrītu jo ja lietotājam abas rokas ir kreisās, tad info no viņa PC, telefona vienmēr nozags būs tur AV vai nebūs. Lielāks darbs būtu jāveic lietotāju izglītošanā jo pats nevienu vien reizi esmu labojis PC kuri ir sajāti tikai tāpēc, ka lietotājs ir ticējis visam ko viņam raksta. Sākot ar kodeksiem kuri ir vajadzīgi, lai skatītos filmu bez makas un beidzot ar viltus antivīrusiem…un trakākais jau, ka vidējais PC lietotājs tam visam tic.

    #278893
    BERILS
    Participant

    Biju uzlicis arī uz sava dzelža[HTC G7] avg security , neredzēju jēgu no tās programmas.. iestrādāts kautkāds backup skriptiņš , “tipa” failu skanētējs ,un vēl visāds bullsh!t , kuri protams lika vilkties manam kleperim lēnāk nekā 79.gada lovraiderim kurš skrāpē asfaltu….

    #278894
    Aldis
    Participant

    Windowa AV pat ir diezgan lieli šarlotāni. Meklē visādas tādas lietas kuras nav.

    #278895
    bluebird
    Participant

    Nezinu cik reāli ir trojānu un vīrusu draudi Android vidē, bet es labāk nopērku to AV pa dažiem latiem savam droīdam, nekā uzraujos uz kaut kāda brīnuma, kas manā bakas kartē caur telefolnu ielāčo 🙂

    #278896
    ruukjis
    Participant

    Neesi kaut ko sajaucis? Kredīt/Debet kartes liek bankomātos, nevis izgriež čipu un mēģina to izmantot kā SIM.

    #278897
    iKey
    Participant

    A varbūt viņš no telefona iepirkās, ievadot kredītkartes datus? Virtuālie tripperīši, kuri sper personisku infu, tagad ir modē.

    Bet AV kodētājiem ir viena taktika – uztaisa kkādu nejauku vīrusu, šausmināš, un pēc kāda laika reklamē, ka tikai viņu produkts to spēj noķert

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā