Debian WiFi

Sākumlapa Forumi Software Linux/BSD Debian WiFi

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156070
    Alekss112
    Participant

    Sveiki,

    Pirmo reizi nolēmu uzinstalēt kādu Debian. Izvēlējos AMD64 6.0.4. Tā kā pieredzes man ar Linuksiem nav, problēmas sākās uzreiz – WiFi tīkla karti (D-Link DWL-G520) tas, protams, ignorēja. Kā šo ierīci piešķilt apraksti ir pilns internets, taču akli sekojot norādēm ikreiz atduros uz dažādām nebūšanām – terminālis “lamājas”, ka nesaprot ko es te daru. Pēcāk izpīpēju komandu [ifconfig wlan0 up], kas to karti, cik noprotu, ieslēdza. Tad ievadot komandu [iw list scan] uzrādījās reports, ka man vajadzīgais aksess points ir atrasts. Gribēju taujāt, vai ir kāda komanda kas ļautu šai kartei pieslēgties un piekonfigurēties pie atrastā aksess pointa? Ja “vieglā ceļa” nav, tad varbūt ir kāds WiFi menedžeris ar grafisko interfeisu, kuru varētu lietot tāds iesācējs kā es.

    P.S. Tagad sēžot no Ubuntu Live diska ielūkojos Connection Information – karte lietojot ath5k draiveri. IeGūglējot parādās info, ka šāds draiveris esot jau integrēts iekš Debian.

    #282987
    nevertell
    Participant

    Ja jau strādā tā karte, nach nelieto gnome tūli ? nm-settiings

    #282988
    McB
    Participant

    ne ne ne. Nevajag iesācējam konfigurēt karti manuāli. Jāpieslēdz vispirms ar vadu un jāuzliek Network manager vai Wicd. Savādāk AP ta atrod, bet ar wpa2 supplicant varēs mēnešiem pāroties.

    #282989
    Alekss112
    Participant

    Paldies par padomiem. Diemžēl McB minētie Network Manager un Wicd ir cietuši neveiksmi. Network Manager instalācijas laikā pieprasīja GetText, ko novilku un uzinstalēju – gettext-0.18.1.1. Atkārtoti instalējot (pie [./configure]) Network Manager izdvesa līdzīgu protestu par GetText. Wicd instalācija noritēja sekmīgi. Izpildīju restartu un bootošanās laikā dosiskajā vidē pie uzraksta “Kaut kas Network Configuration” viss iesala. Pēc atkārtota piespiedu restarta Debians iebūtojās. Centos palaist Wicd, taču bez rezultātiem. Veicu atkārtotu palaišanu no Termināla [/usr/bin/wicd-client] – atbilde sekoja “Python gļuks, Line 47”. Izskatās, ka nav lemts.

    #282990
    viesic
    Participant

    sāc ar pamatiem, iesākumā apgūsti, kā pareizi instalēt softus uz debian, jo izskatās, ka mēģini nokompilēt nm.

    https://wiki.debian.org/WiFi/HowToUse tur ir aprakstīts, kā uzinstalēt.

    #282991
    Alekss112
    Participant

    Droši vien daru ko nepareizi, taču kā lai savādāk dabūju Network Manager darba stāvoklī? Debian vidē interneta man nav – WiFi tak nestrādā. Caur Ubuntu Live es ierāpoju https://projects.gnome.org/NetworkManager/, novilku velkamo tar.bz2 pakotnē, pārstartējos Debiānā, atarhivēju to un centos “instalēt”. Varbūt esmu ko pārpratis?

    #282992
    WordPad
    Participant
    #282993
    nevertell
    Participant

    sudo apt-get install network-manager

    Beton, a kā ir arto wpa-supplicant ? Nekad nav sanācis iemēģināt. Galīgi nav neķādas dokumentācijas ?

    #282994
    Alekss112
    Participant

    Tikko pārinstalēju Debian. Rīkojos tāpat kā iepriekšējo reizi, instalācijas gaitā WiFi nestrādāja, taču pēc instalācijas izrādās ka WiFi strādā un internets aizgāja. Kur loģika?

    #282995
    McB
    Participant

    Nu ja tik maz saprot no domāšans tad vienīgais variants ir samaksāt kādam, kas uzinstalē.

    P.S. Kādu dokumentāciju vajag wpa-supplicantam? Ir google un ir –help

    #282996
    Imhoteps
    Participant

    Totālam iesācējam Debjānis nu nebūtu tā piemērotāka distra, ar kuru eksperimentēt. Debjānim vajag skilu. Nē, nu darīt jau var, bet tomēr…

    Pačakarējies ar kādu Mintu, vai Susi (neielsaku dēļ .rpm). Katrā gadījumā padarbojies ar distru ar user-friendly instalēšanas menedžeri.

    Partīcijas izveido juniksveidīgas – obligāto swapu (min. – RAM izmērā, labāk x2), root 5-10 Gb, pārējo home-am.

    #282997
    McB
    Participant

    Ja tu neproti debianim palaist apt-get install synaptic tad aizveries!

    #282998
    Imhoteps
    Participant

    MUTI, kāmi!

    #282999
    McB
    Participant

    You proved my point.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 14 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā