Konami nedienas turpinās

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Konami nedienas turpinās

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160907
    SFiX
    Participant

    Varbūt esat dzirdējuši par kompāniju “Konami”. Jau kopš astoņdesmito gadu beigām, šis japāņu izdevējs ir devis pasaulei daudzas lieliskas videospēles, kā piemēram, “Contra”, “Metal Gear Solid”, “Pro Evolution Soccer” un “Silent Hill”. Taču pēdējo mēnešu notikumi liecina, ka šai kompānijai nākotne rādās drūmās krāsās.

    Problēmas sākās jau martā. Neskatoties uz to, ka šobrīd tiek izstrādāts jaunais “Metal Gear Solid” (MGS), paklīda baumas, ka tiks izbeigtas darba attiecības starp “Konami” un tā ilggadējo darbinieku, MGS autoru Hideo Kodžimu (Hideo Kojima). Eļļu ugunij pielēja “Konami” lēmums dzēst talantīgā japāņa vārdu no spēles reklāmas materiāliem, kā arī viņa studijas nosaukuma maiņa no “Kojima Productions Los Angeles” uz “Konami Los Angeles Studio”. “Konami” noraidīja šos pārmetumus, atturīgi izsakoties, ka “Hideo ir vērtīgs darbinieks”, un, ka “viņs turpināšot darbu pie MGS:V”, tomēr atturējās paskaidrot, vai viņu sadarbība turpināšoties pēc jaunās MGS relīzes.

    Videospēles nav vienīgais “Konami” ienākumu avots. Jau izsenis slaveni ar saviem azartspēļu automātiem, pēdējā laikā “Konami” ir metis acis uz mobilo spēļu tirgu, kas strauji attīstās arī Japānā. Līdz ar ko, no biznesa skatupunkta ir saprotama vēlme pāriet no dārgā videospēļu veidošanas procesa uz daudz lētāko un lielāku peļņu nesošo mobilo spēļu tirgu. Š ādu biznesa moduli apstiprina arī nesenais paziņojums, ka ir atcelts jaunais “Silent Hills”.

    Vakar neizpratni videospēļu entuziastu vidū raisīja fakts, ka “Konami” ir pieteicis autortiesību strīdu (DMCA takedown) pret Youtube video, kurā tika apspriests šīs kompānijas pēdēja laika neveiksmes. Tā kā video nesaturēja “Konami” piederošu saturu, tas jau ir atgriezies Youtubē un ir atkal skatāms. Tomēr šis gadījums, kā arī visi pārējie, raisa jautājumu, kādas būs Hideo Kodžimas un “Konami” nākotnes attiecības, un, vai Metal Gear Solid V nebūs pēdējā “Konami” lielā videospēle.

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā