Jauni iPad Pro un Mac Mini atdzimšana – Apple Event apskats

Noslēdzies nu jau otrais šī gada “Apple Special Event”, kurā Apple prezentēja savu ierīču jaunumus. Daļa no paziņojumiem jau bija gaidāmi, bet citi – patīkams pārsteigums.

Macbook Air

Pasākuma ievadā Apple izpilddirektors Tims Kuks cildināja Mac un tā 100 miljonu lielo lietotāju loku, no kuriem 51% ir jaunie pircēji. Viņš paziņoja, ka ir pienācis laiks jaunam Macbook Air.

Jaunajam Air būs 13.3″ Retina ekrāns, ar 4 miljonu pikseļu izšķirtspēju. Tastatūrā iebūvēts Touch ID sensors, kas līdz šim bija iPhone un iPad ierīču ekstra. Apple sola, ka tam būs arī labāks procesors, datu glabāšanas opcijas, stabilāka tastatūra un lielāks skārienpaliktnis. Neskatoties uz jaunajām izmaiņām, tas svērs tikai 1.25kg.

ASV to varēs nopirkt jau nākamajā nedēļā, sākot no $1199(€1057). Paredzamā Latvijas cena ir sākot no €1379.

Mac Mini

Pasākuma turpinājumā Kuks atklāja “mazu, bet varenu” ierīci – jauno Mac Mini. Četrus garus gadus šai ierīcei netika veikti uzlabojumi. Bet tagad Mac Mini ir atdzimis kosmiski pelēkās nokrāsās.

https://youtu.be/hVEaL9izgjs

Kompānija kārdina lietotājus ar jaudīgākiem procesoriem. Būs pieejamas četru kodolu un pat sešu kodolu opcijas, kas padara ierīci līdz pat piecām reizēm ātrāku. Datoram sākotnēji būs 8GB RAM un 128GB SSD, bet tos varēs paplašināt līdz iespaidīgiem 64GB RAM un 2TB SSD.

Tāpat kā Macbook Air, arī Mac Mini izstrādē izmantots 100% pārstrādāts alumīnijs. Tam ir arī jauna dzesēšanas sistēma, kas ir laba doma, ņemot vērā jauno datora jaudu. Ierīces cena ASV būs sākot no $799(€704), bet Latvijā tā varētu būt ap €919. Jāņem vērā, ka jaudīgākās opcijas izmaksās krietni vairāk.

IPad Pro

Kā jau gaidīts, pasākuma zvaigzne neapšaubāmi bija jaunie iPad Pro. Tie būs pieejami 11 un 12.9 collu variantos, 5.9mm biezi, kas ir par 15% plānāki nekā to priekšgājēji. Home pogas vietā planšetei būs Face ID, kas tiks izmantots atbloķēšanai un žestu ievadei (tie būs vienādi ar iPhone X).

https://youtu.be/LjaKHqDbzSA

Jaunie iPad darbosies ar A12X Bionic procesoriem un to grafiskās spējas ir pielīdzināmas Xbox One S. Ierīces korpusā iebūvētie magnēti ļaus piestiprināt Apple zīmuli un jauno folio tastatūru, kurai ir bezvadu lādēšana. Lightning ports ir pilnībā aizstāts ar USB-C, kas ierīcei dod plašākas savienojamības un uzlādes iespējas.

ASV cenas būs sākot no $799(€704), par mazāko modeli un $999(€881) par lielāko. Ņemot vērā iepriekšējo iPad cenas, Latvijā tā mierīgi varētu uzkāpt līdz €2000.

Citi jaunumi

Papildus visām jaunajām ierīcēm, Apple paziņoja, ka pievienos 60 jaunas sesijas savām izglītojošajām programmām “Today at Apple”. Tajās tiks iekļauta video, mūzikas un attēlu rediģēšana, speciālas programmas  bērniem un atsevišķas pamācības skolotājiem.

Tims Kuks iepazīstināja arī ar jaunāko operētājsistēmas atjauninājumu iOS 12.1. Būtiskākās izmaiņas ir grupas Facetime opcija un 70 jauni emoji, kurs lietotāji gaida jau kopš jūlija.

Avots

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 Responses

  1. Agrāk Apple Special Event bija iemesls skatīties, bet diemžēl tagad palikuši vāji… Šoreiz iPad PRO ir kas interesants, cena, protams, arī laba. 😀
    Godīgi sakot nesaprotu, kas tādus lieto – peles nav… Varbūt kādai daļai touch labāk tīk.. , bet nu, manuprāt, portatīvais MacBook vai jebkurš jaudīgs ar Windows, ir daudz labāka izvēle.
    iMac mini nekad neesmu sapratis., tapat arī MacBook AIR…

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt