Google Chrome – ne tikai izspiego darbības, bet tagad arī noklausās

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google Chrome – ne tikai izspiego darbības, bet tagad arī noklausās

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161059
    samurajs
    Participant

    Googles produktu cienītāji atklājuši, ka pārlūka Chrome 43. laidienā iekļauts paplašinājums Chrome Hotword Shared Module, kurš pārņem savā kontrolē datora mikrofonu un nav atslēdzams. Minētā interneta aplikācija ir pliks binārais mašīnkods bez sources, un pie instalācijas atļaujas neprasa. Arī pie paplašinājumiem tas neparādās. Tas, ka Windows vidē datu vākšana notiek pa labi un pa kreisi, nav nekāds noslēpums. Tomēr fakts, ka minētais Chrome Hotword Shared Module ielādējas arī atvērtā koda pārlūkā Chromium (kurš savukārt iekļauts OS Debian Linux un pieejams arī Apple OS X), diskreditē arī šīs platformas. Pēc Debian Linux filosofijas, tanī nedrīkst atrasties neviena proprietārā, īpašniekiem piederoša, koda rindiņa.

    Pilnīgi paslēpties minētajam paplašinājumam nav izdevies. Tas uz ekrāna izraisa paziņojuma parādīšanos ar tekstu “Mikrofons: iesl.” un “Skaņas ieraksts atļauts: Jā”. Fakts visdrīzāk gan izraisītu neizpratni.

    Ko tad dara Chrome Hotword Shared Module?

    Pēc Googles nupat plaši sniegtās informācijas Chrome Hotword Shared Module nedarot neko kriminālu. Tas vienīgi caur PC mikrofonu klausoties, kas notiek telpā, analizē fona trokšņus, un gaida, vai kāds tuvumā esošais neizrunās maģiskos vārdus “OK, Google”. Mēs zinām, ka šī komanda iedarbina balss meklēšanu un mijiedarbojas ar citiem kompānijas servisiem. Tā kā programmas kods nav pieejams, neviens nevar pārbaudīt, ko tieši analizē Googles add-ons. “OK, Google” vietā tas tikpat labi var reaģēt uz atslēgvārdiem “Allah akbar”, “Kill Obama”, vai arī digitalizēt visas sarunas tuvumā un nosūtīt uz serveri.

    Tomēr ir viens mierinājums: nevēloties traci no Debian kopienas puses, šobrīd Google izdevis Chrome 43 atjauninājumu, no kura Chrome Hotword Shared Module ir izņemts. Acīmredzot vēlāk izdomās ko viltīgāku.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_googlespy_2.jpg[/img]

    The Register

    #318119
    Andron MacBeton
    Participant

    Tapēc vajag lietot vecas versijas un sakarīgus softus.

    Man chrome ar ir uzlikta, pa retam kautko apskatīties vai nau savādāk nekā Firefox. Un katru reizi ieslēdzot kompi googles spamservisi un “appi”(sieni) man izsauc VPN logu, lai es lūk kautkur ielogojos. Nu un kāda shuja pēc tas notiek? Ko viņi grib no tā dabūt?

    #318120
    Participant

    Pagaidiet, es kaut ko nesaprotu. Daudzi zināja par tādu “Ok, Google” funkciju Android telefonos un datoros ar Chrome. Ir pat iespēja Android telefonos izsaukt ar balsi Voice Search, ja telefons ir nobloķēts. Es nesaprotu, kur te ir pārsteigums? Kāpēc tieši TAGAD ir radusies presē kaut kāda paranojiska histērija?

    #318121
    SWC
    Participant

    Dziļi pohuj ka google nokausās, ka es pie PC pirdienu palaižu. tapat sen zināms, ka viss tiek ierakstīts

    #318122
    Crow
    Participant

    Es ar nesaprotu histēriju. Aunu bars, ja tam dala banānus, ies, kur tam rādīs. Un tāpēc nekāds privātums neeksistē. Deal with it.

    #318123
    samurajs
    Participant

    Cilvēki, kuriem privātums ir nr.1, diezvai lietos Android tirliņfonus un Microsoft produktus. Tie izvēlas uz Debian bāzētas pārbaudītas OS (kā Edvards Snoudens lieto distributīvu Tails). Loģiski, ka šaubīgas programmatūras iekļūšana Debian Linux izraisa lietotāju sašutumu.

    Ļoti iespējams, ka minētais add-ons tiešām vienīgi meklē burvju vārdiņus “OK, Google”. Bet kur ir garantija?

    #318124
    SWC
    Participant

    Code:

    Cilvēki, kuriem privātums ir nr.1, diezvai lietos Android tirliņfonus un Microsoft produktus.

    Tu tak esi taurenis, nav starpība kādu telefonu izmanto kaut vai vecu ripinieku, tapat viss tiek centrāle ierakstīts. Un tā tas ir kopš laika gala bijis un visur pasaulē.

    #318125
    samurajs
    Participant

    Pats pterodaktīlis 😀 Ne jau par centrāli runājam, bet par spiegsoftu. Nu bija senāk Andrim tāda populāra aplikācija, kas tikai iededza lukturīti un vairāk neko. APK svēra >1 MB, zaga lietotāju failus un sūtīja uz serveri.

    #318126
    Y
    Participant

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SGnPUUQ1ZoA[/youtube]

    Nu būs dirsā mati. 😀

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā