Iznācis Ubuntu 17.04 Zesty Zapus

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznācis Ubuntu 17.04 Zesty Zapus

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162810
    samurajs
    Participant

    Canonical paziņojis par Ubuntu Linux 17.04 Zesty Zapus iznākšanu. Uz Linux kodola 4.10 bāzētais distributīvs vairāk domāts kā kārtējais “milestone”; produktīvam darbam iesaka lietot Ubuntu 16.04 LTS ar ilgtermiņa atbalstu. Canonical atteicies no anahronisma kā 32-bit PowerPC platforma. Kā alternatīvu iespēju var ievērtēt grafisko vidi Unity 8, bet jau zināms, ka to tālāk neattīstīs un pāries uz GNOME. Tiek atbalstīta druka bez specifiskajiem printeru draiveriem (Driverless Printing); bez IPP Everywhere un Apple AirPrint platformām tiek atbalstīti arī daļa PDF, Postscript, un PCL printeru. Drukāšanai pietiek printeri pieslēgt caur USB savienojumu vai tīklu.

    Interesantākais moments ir tas, ka jaunās Ubuntu 17.04 Zesty Zapus instalācijas vairs neprasa izveidot speciālo SWAP partīciju. Tā vietā sistēma virtuālo RAM izvieto uz swap faila. Par visiem jaunievedumiem var izlasīt Ubuntu Wiki, turpat arī var lejuplādēt ISO ar dažādām grafiskajām vidēm.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_ubuntu1304_1.png[/img]

    #329360
    uldics
    Participant

    Sveicieni no Stylenazi, grammarnazi brālēna.

    Anahronisms. Nav par stipru teikts? Atbalsts normāli izzūd. Platformu lieto arvien mazāk, pamazām zūd lietotāju un izstrādātāju interese. Nav jau tā, ka desmit gadus nebija atbalsta un tad pēkšņi uzstutēja no jauna un tagad atkal atmet.

    DNS dēmonu gan viņi varētu salabot, man divi PC palika “bez neta”. Citiem gan tas jau 16.10 notika. Salaboju divos dažādos veidos, redzēs, kad nāks jau salabots no repo.

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā