Kā sargājam savu veselību?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv Aptaujas Kā sargājam savu veselību?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153220
    shady
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/29_cuku_gripa_1.jpg[/imgl] Tā nu ir sanācis, ka es un mana ģimene esam noķēruši ko rukšu slimībai līdzīgu, tādēļ pierastā iknedēļas aptauja ir drusku aizkavējusies. Bet slimība lika man par šo to aizdomāties. Tad kad sāku saņemt gudros padomus no apkārtējiem par “efektīvākajām” ārstēšanās metodēm, tad sapratu, ka to ir bezgala daudz, un katram sava liekas vislabākā cīņā ar slimību. Tad nu šonedēļ parunāsim par to, kā mēs cenšamies jau laikus sagatavoties ikgada gripas apciemojumam, vai arī visu atstājam pašplūsmā un paļaujamies uz laimīgu varbūt nesaslimšanu. Varbūt kādam no jums ir zināma tā īstā un vienīgā “zālīšu tējiņa”, kura spēj slimnieku dabūt uz pekām dažu stundu laikā. Padalīsimies…

    #259758
    Kon
    Participant

    Par tematu. Saaukstēšanās sākumā mēdzu percovočku 200ku paņemt un pēc tam ar placebo efekta palīdzību izveseļoties, bet tas līdz tikai pašā sākumā.

    Nākamais solis ir karstas tējas, tā, ka mēli apdedzina.

    Pēc tam dajebkādas, aptiekā nopērkamās šķistošās tabletes no teraflū sērijas.

    A pēc tam .. vse .. netu korna.

    #259759
    KristoZ
    Participant

    Man – apmēram tā:

    Neārstējoties, slimoju veselu nedēļu; bet – dzerot zāles – slimoju tikai septiņas dienas!

    #259760
    Crow
    Participant

    Pret vieglu saaukstēšanos, nogurumu, stīvumu, apetītes trūkuma – upeņu zapte. Vai dzērveņu uzlējums ar cukuru. Veikala variantus neesmu “testējis”. Zāļu tējas neciešu.

    Pret augstu temperatūru – Daleron Cold3 trieciendeva. Un iepriekšminētais. Un noteikti villāzeķes :>

    Lai atbrīvotos degunu no puņķošanās, der uzlikt rādītājpirkstus pie deguna katrā pusē pirksta tiesu zem acu caurumiem galvaskausā. Un tad vidēji stipri piespiežot riņķveidā pretējos virzienos masēt kādas 20-30 reizes uz vienu, tad uz otru pusi. Pat ja viena nāss ir vaļā, vajag abas puses tā. Tāda dīvainā metode, bet vismaz īslaicīgi līdz. Pēc tam just tajā rajonā tādu spiedošu sajūtu ir normāli, acu ābolus izbakstīt gan nav vēlams, tad kaut kas nav darīts ritīgi. Metodes apraksts ir “as is”, EULA paredz jūsu pilnu atbildību :>

    Potējies pret visādu hreņu (rukšiem, gripām, nagu un ragu sērgu :>) neesmu gadus desmit. Jo man šķiet, ka tās dažādās gripas un to ātrās mutācijas nav gluži dabiskas. Laikam biedra Evers pie visa vainotie lamināti tās nelietības bīda :>

    #259761
    BOFH
    Participant

    A es vislaik kramā, neko nezin. Tikko sāk atiet ta gan jūt ka šnups un kāss’ nāk virsū.

    #259762
    Jaunzems
    Participant

    nekad neslimoju. nopietni!

    #259763
    jonjs
    Participant

    Nu jau man arī mājās lazarete, pats gan izskatās, ka esmu atgājis no tās cūku gribpas.

    Ja runājam par to, ko darīt, lai neslimotu, tad jāsaka, ka parasti ir slinkums tās visas darbības īstenot. Protams ķiploki, mandarīni C vitamīns u.t.t.

    Galvenais gan esot norūdīšanās līdz pat ziemas peldēm. Man viens kolēģis ir tāds, kas to visu piekopj. Un jāsaka, ka tiem trakajiem ziemas peldētājiem nekas vispār nelīp klāt.

    Starp citu arī alkohols un cigaretes pavājina imunitāti. Viens normāls tusiņš un pēcāka izbraukšana sabiedriskajā transportā vai atrašanās kādā sabiedriskā vietā var ļaut vīrusiem uzlauzt iekšējo organisma ugunsmūri 🙂

    #259764
    RicoPico
    Participant

    Slimoju vienu līdz divas reizes gadā. Tad arī darbā ņemu slimības lapu, guļu gultā, dzeru upeņu tēju un skatos Discovery Channel. Ilgāk par nedēļu, tādu gultas režīmu izturēt nevaru, tāpēc, varu teikt, ka slimoju reti un īsi.

    Iesnas un mini-klepu es nemaz neņemu par pilnu. Nu, varbūt kāds piliens tēva kandžas- uz savu veselību- pa skādi gan nenāk.

    Starp citu, pret pirmajiem saslimšanas simptomiem palīdz džentlmeņa komplekts (glāze konjaka un tāds kārtīgs kniebiens (vajag izsvīst)). Taču, ja draudzenei līdīsi virsū ar kādu nopietnāku bacili, var gadīties norauties lukturi zem acs.

    #259765
    BOFH
    Participant

    Lab lab, ned! Sak godīg, ka vienkārši pēc nedēļas pa Discovery sāk iet atkārtojumi un tev apnīk! 😀

    #259766
    RicoPico
    Participant

    BOFH wrote:

    Lab lab, ned! Sak godīg, ka vienkārši pēc nedēļas pa Discovery sāk iet atkārtojumi un tev apnīk! 😀

    Ja Diskaverī sāk noriebties, skatos meksikāņu seriālus. 😀

    #259767
    usver
    Participant

    Kad sākas drudži, tad vienkārši – ķiploki, karsēšanās, tējas, reizēm melnais balzams tējā, ja pavisam slikti. Ja aizdomas par vīrusiem – skenēšana ar ķiplokiem 😀 Un daudz tējas.

    Stipram klepum bronholitīns, kamēr pāriet. Kad veselība ir OK, tad skalošanās aukstā dušā no rītiem. Rezultātā nemaz tik bieži nav jāpaliek mājās uz pavisam. Nu varbūt reizi gadā uz pavasari.

    Sintētiskos vitamīnus neņemu par pilnu – magnijs jā, ginko jā, taukos šķīstošie jā, bet nu askorbīnskābe pulverītī – tas liekas jocīgi. B grupas vitamīni no rupjmaizes un citām vietām salasās, C – no citroniem, A – no burkāniem + to sulas.

    #259768
    Mr.Death
    Participant

    Nekas nevar buut labaaks par kaaju karseesjanu, 100g dienaa tiira snjabja un 3 litriem karstas teejas ar medu. Smagaakaa gadiijumaa – sinepju plaaksteri, terpentiina ziedes, un karsts piens. :>

    #259769
    McAnder
    Participant

    Nesargāju 😀 tiko nedēļu slimnīcā nogulēju, bet nebija variantu kā vien vilkties pāris dienas sākumā ar augstu temperatūru apkārt, tad nu arī iekritu tā pamatīgāk. Principā slimoju reti, bet ja slimoju tad tā nopietni bez aiztures 😀 Pat iesnas nekad nespēju pārlaist mierīgi :/

    #259770
    zemith
    Participant

    Nopietni nekad neslimoju, tik temperatūra moš un iesnas.

    #259771
    grisha
    Participant

    Ar iisti neesmu slimojis. KAd pa LV dziivoju, tad ziemaa garshoja balzaams.

    Tikko UK, ar it kaa slimoju ar gripu, taa vismaz aarsts staastiijua, pie kura vilkos. PAsaakums beidzaas slimniicaa ar sachakareetaam aknaam. TAadi UK gjimenes aarsti, novelj vainu uz populaaraako slimiibu tajaa briidii un tik iesaka dzert Paracetamolu.

    Man kaa reiz, no riita aarsts taa ieteica, bet vakaraa jau morfija devu deva aatrie… ..

    #259772
    Foxsk8
    Participant

    Ja ir saaukstējies, iekapāju tēju ar medu. Apmēram izēdu puslitra burciņu, divu dienu laikā, paliek labāk.

    Ja ir galīgi traki, dzeru vārītu pienu ar ķiplokiem.

    Ja vēl nelīdz, iešauju ribās pipara rūgto.

    Līdz slimnīcām utt… nekad vēl neesmu ticis, bet vispār ir tā, ka, ja tev mājās ir daudz cilvēku, tad kamēr viens ir izveseļojies, atkal pa rinķi sākās citas drazas.

    Ikdienā vajag ēst, augļus, dārzeņus, uzkrāt vitāmīnus, hmz ja godīgi man jau neliekās, ka regulāri viņus ēdot kaut kas līdz, bet nu es kādu gadu, vispār neesmu slimojis ar lielākām drazām, par parastu 2 – 3 dienu saaukstēšanos.

    Bet vispār, Gripas paveidi, ir visbīstamākie.

    Man Tēvs saslima ar Gripu, vidējā formā, gribu izārstēja, bet no gripas radās komplikācijas ar sirdi, nācās veikt vairākas operācijas, gala rezultāts 3 grupas invalīds. Tāpēc ir jābūt uzmanīgiem, un pēc iespējas, mazāk riskēt, ja ir kādi pirmie simtomi, prom pie ārsta, vai jau lapbrātīgi likties kādā nopietnākā ārstniecības iestādē. Vispār jau tās Slimnīcas nav drošas. Tas pats stāsts ar manu Tēvu, vecais nokrita no Jumta, salauza ribas, ielikās slimnīcā ar laustām ribām, bet beigās jau diagnoze palika plauškarsons, ko bija saķēris tur.

    #259773
    shadowmen
    Participant

    Slimoju reizi gada(paldies smekeshanai ),kad slimoju riju visas saibas pec kartas(dabas zales sen jau kaa vairs nepalidz),bet vispar uzskatu,ka labakais veids neslimot-viskijs katru vakaru nedaudz un sekot lidzi ko dari(parasti,kad iedzeru par limeni nez kapec patik iet ara pipet pusplikam,auksti jau nav,bet pec tam jut biskinj 😀 )

    #259774
    dzhonsons
    Participant

    Jau izslimoju :> Dabūju padzert antibiotikas.

    #259775
    Evers
    Participant

    Nekādus īpašus pasākumus neveicu. Pāris reizes gadā paguļu pa kādai nedēļai ar kautkādiem klepiem, iesnām, temperatūru. Bet gripas man kautkā neķerās, pat bez potēm.

    #259776
    ruukjis
    Participant

    Tiklīdz sajūtos nelāgi un spēju atcerēties vakardienu, pirms došanās gulēt, ierauju asperīnu, ietinos segā un lieta darīta. Ja vakardiena ir pazudusi no atmiņas vai par to ir saglabājušies miglaini fragmenti, tad nakts solās būt mokoša un asperīns nepalīdz.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 39 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā