Kādu varat ieteikt portatīvo ar Intel Atom Procesoru ?

Sākumlapa Forumi Tehnika Cita tehnika Kādu varat ieteikt portatīvo ar Intel Atom Procesoru ?

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150033
    jauneklis
    Participant

    Varbūt kādam portatīvais ar atom un varētu padalīties ar savu pieredzi ? Kādas firmas, modeļus ar kādu takts frekvenci utt !

    #218602
    ob1
    Participant

    Darba vajadzībām instalēju (un mazliet lietoju) EEE 1000. Vienu brīdi pat rakstu gribēju uzrakstīt, bet sanāca viena vienīga slavas dziesma. Kompis vienkārši super! Hmm, bet ne defaultā – jāpiestrādā pie win uzlikšanas nopietni.

    #218603
    WerNeo
    Participant

    Eee 1000 patiesi pelnījis slavas dziesmu. Bet tie mazie ekrāni…

    #218604
    ob1
    Participant

    WerNeo, man uz vecumu redze sāk klibot, 9″ priekš manis jau ir par mazu, bet EEE 1000 ar 10″ ir ok. A ekrānu var palielināt ar win piefīčošanu, ja kas. 😀

    #218605
    jauneklis
    Participant
    #218606
    ob1
    Participant

    Izskatās ok, tikai HDD dos papildus bremzi… bet pacelt var… vai arī nomainīt to HDD uz SSD.

    #218607
    jauneklis
    Participant

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=pJMGAdpCLVg [/youtube] Laikam jāliek SSD

    #218608
    WerNeo
    Participant

    Ob1. Būtu Tu savus gadus pavadījis uz mazajiem ekrāniem, tad tagad tā nelielītos. 🙂 Eee (arī 10”) ir labi tikai ceļojumos vai kādiem vienkāršiem rādžiņiem, vai IRC botiem (u.tml.). Pārējām lietām, tikai bojāt acis.

    P.S. Domāju gan, ka esi savu “nolauzis” arī pie CRT (ne tiem jaunākajiem) monitoriem, pēc kuriem nereti acis “tek laukā” 🙂

    #218609
    WerNeo
    Participant

    Jauneklis. Par SSD nešaubies!

    #218610
    Evers
    Participant

    pašam jau pusgadu ir Acer Aspire One D250 ar 1.6 Ghz Atomreaktoru un 1 GB rāmi.

    Nu līdzpaķeršanai ideāli, darbā ļoti noder, viegli paņemt līdzi, neaizņem uzreiz visu somu utt.

    Bet nu par performance runājot – nu jā, iztikt var, lai gan mūsdienu internetam (daudzie JS, FLASH un other stuff) processors tomēr nedaudz par švaku, iztikt var. Citādi būtu ciešami, spēlēm loģiski ka tāds nav paredzēts.

    Par ekrānu – nu neder 10 collas ilgākam darbam, neder, acis saiet konusā un pasliktināsies redze.

    Izšķirtspēja – nu neder 1024×600, neder – ir programmas, kuru logi vienkārši nesalien 600 punktos, tiesa var jau arī uzlikt kaut 1920×1080 izšķirtspēju, bet tad ekrāns jābīdelē, visu neredz uzreiz.

    Pašam ir HDD, sauciet mani par paranoiķi, bet SDD negribu un nevienam neiesaku (nav ko mētāt datoru) , tomēr ir tas rakstīšanas ciklu skaits – ja neveicam ahūno ob1mitizāciju datoram ar flash ssd un nespēlējam futeni ar laptopu kurā ir hdd, tad hdd kalpos daudz ilgāk.

    (Laba lieta ir RAM SSD – praktiski mūžīgi, bet tiem visi dati zūd pie elektrobarošanas pārtrūkuma, kā jau RAM)

    Rezumē, ja gribi netbuku ar atomu, tad pērc lielāku par 10 collām un ar lielāku res par 1024×600, citādi nožēlosi. Par disku – iesaku HDD, vairāk vietas un manuprāt ilgāk dzīvos, bet nu tas ir strīdīgs jautājums, jāskatās pēc vajadzībām, uzskatiem, un tā kādu OS lietos, ja Win, tad noteikti jāob1mitizē.

    #218611
    ob1
    Participant

    1) Ekrāns. Piekrītu, pastāvīgam darbam mazais ekrāns ir par mazu. Bet var taču pieslēgt lielo ekrānu un mazo izmantot tikai kad neesi ofisā/mājās.

    2) Interneta ātrdarbība. Jālieto FlashBlock, tad ir ok. Un vēl es lieku, lai animētie gifi animējas tikai vienu reizi. Nu jā, keša ramdiskā arī noderēs uz šāda verķa.

    3) SSD. Evers, tev it kā taisnība par tām rakstīšanas reizēm, bet it kā nav. Vienkārši jāsaliek win tā, lai rakstīšanas reižu skaits ievērojami samazinās (es samazinu apmēram 50x pret defaulto). Tad SSD strādās daudz ilgāk kā HDD. Nu jau vairāk kā gadu izmantoju vairākus SSD un neviens vēl nav radījis problēmas.

    Vēl vienu lietu atcerējos – tām Intel iebūvētajām “videokartēm” nevar normāli monitoru nokalibrēt – gammu nevar uzlikt zem 1.0. Nekas traģisks jau tas nav, bet nepatīkami.

    #218612
    Evers
    Participant

    Mājās man taisni netbuks strādā kā nettops – klāt gan 22 collu monis, gan USB klaviere un mausis.

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā