Tests: Samsung Galaxy S II – telefons, kuram slava iet pa priekšu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Testi Tests: Samsung Galaxy S II – telefons, kuram slava iet pa priekšu

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #154825
    Graafiene
    Participant

    [align=justify]Kam gan patīk gari ievadi un tukša ūdens liešana par to, cik šis vai tas ir labs vai slikts. Varbūt nemaz neko nevajag rakstīt un pietiks tikai ar to ka pateikšu īsi – Samsung Galaxy S II ir viedtālrunis, kuru es gribu? Un šoreiz tā nav sievišķīga kaprīze, bet tehnoloģiski pamatota iegriba. Bet nu par visu pēc kārtas. Par Samsung I9000 vai saprotamāk Galaxy S II runāja jau ilgi, vēl pirms tas parādījās Latvijā. Ieraugot tā bildi un uzzinot izmērus, pirmā asociācija bija ar kādu no pirmajām ķieģeļveidīgajām nokiām, tādēļ arī īpašu interesi par šo tehnoloģijas brīnumu neizrādīju. Nu, ja večiem vajag to spēļmantiņu, lai jau pērk, bet, nu, mani tas nesaistīja. Tomēr tās atsauksmes, kuras dzirdēju visapkārt, sāka manī radīt sievišķīgu ziņkāri, bet kad mani paziņas un kolēģi iegādājās Galaxy S II, es sāku zondēt, kas tad šim tālrunim ir tik apburošs, ka neskatoties uz tā paprāviem izmēriem (66,1mm x 125,3mm), to pērk gan jauns, gan vecs un pat kaimiņos dzīvojošais viedtālruņu neatbalstītājs izdvesa, ka vēlētos to iegādāties.

    Tā nu saņēmusi sūtījumu ķēros pie izpakošanas. Pati kaste bija tik viegla, ka pat uz brīdi radās šaubas, vai telefons maz tur ir iekšā, bet manas bažas bija veltas. Tās pārvērtās par izbrīnu, kad sajutu cik telefons ir plāns (8,49mm) un viegls (116g). Samsung Galaxy S II darbojas ar pašu jaunāko Android 2.3 (Gingerbread) un tam visam pa virsu ir uzstādīta svaigākā Samsung TouchWiz 4.0 grafiskā saskarne. Telefons normālā lietošanas režīmā spēj darboties pilnas divas dienas pateicoties ietilpīgajam 1650 mAh akumulatoram, tomēr intensīvāk izmantojot telefonā pieejamās iespējas, vakarā tālrunis jau prasās pēc uzlādes. Š iem parametriem klāt nāk telefona trumpis – tā 4,27” lielais SUPER AMOLED Plus ekrāns ar izcilu krāsu gammu, augstu kontrastu un telefonam neraksturīgi asu attēlu, līdz ar to, nebija nekādu problēmu pat tad, kad telefonā bez manis vēl lūkojās spoži saules stari.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_samsung_galaxy_sii_s2__kopskats_1.png[/img]

    [align=justify]Un ko gan dotu šāds ekrāns, ja visu laiku būtu jāuztraucas par tā drošību? Ar šo telefonu ietaupīsim nervus un lieku reizi neizdzersim kādu tableti pret galvassāpēm, jo tā ekrāns ir skrāpējumdrošs. To nodrošina viens no pasaulē labākajiem aizsargstikliem – Gorilla. Tas jau ievieš drošību, jo sievietes rokassomiņā bieži vien ir visādi nieki par kuriem aizmirstas, un tie par sevi atgādina atstājot smuku švīku uz telefona ekrāna. Vēl tas ir aprīkots arī ar HyperSkin, kas sniedz elegantu metālisku izskatu ar nesmērējošos un neslīdošu akumulatora vāciņu.

    No izturības pārejot pie izskata, varu teikt, ka tas ir savdabīgi elegants. Tam priekšā ir tikai viena fiziska poga (sākuma taustiņš), un divas skārienpogas ( izvēlne, atpakaļ). Sākumā pukojos, jo skārienpogas izgaismojās tikai darbības laikā, bet vēlāk jau pieradu, un automātiski pieskāros vajadzīgajā punktā. Kreisajā sānā tam ir poga +/- skaļums. Telefona apakšā ir micro USB pieslēgvieta, augšā ir 3,5 mm izeja, bet labajā malā – ieslēgšanas / izslēgšanas / bloķēšanas poga ( jāsaka gan, ka tā bija ļoti ērta, ņemot vērā telefona lielos izmērus).

    Ja runājam par izmēriem, tad neskatoties uz tiem telefonu bija ērti turēt un lietot. Es kā sieviete iemanījos telefonam atrast arī citu pielietojumu, jo tā gludā virsma, pie attiecīga apgaismojuma lieliski aizstāja spoguli, un man nevajadzēja lieki tērēt laiku meklējot tam atbilstošu aplikāciju. Bet ko tur gari par izskatu, jo jebkuram viedtālrunim svarīgāks ir tas, kas paslēpts korpusā, un ko no tā var izdabūt ārā.

    Ja man jāizsakās gudri, tad ar 1.2 GHz ARM Cortex-A9 divkodolu procesoru šis tālrunis ir pārspējis pats sevi. Tam ir 1 GB operatīvā atmiņa (RAM) un 16 vai 32 GB iekšējā atmiņa, kuru varat papildināt ar līdz 32 GB ietilpīgu micro SD atmiņas karti. Telefons strādā 3G tīklā, un to ir iespējams izmantot kā WiFi piekļuves punktu. Tāpat arī starp atbalstītajām savienojumu iespējām ir A-GPS un Bluetooth 3.0.

    Un ja vēl kādam māc šaubas par tālruņa žiperīgumu, tad piedāvāju aplūkot veiktspējas testu:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_s2_benchmark_test_2.jpg[/img]

    [align=justify]Kādam fanātiskam Twitterotājam, Facebookistam vai Gtalkotājam lieti noderēs sociālais centrmezgls 2.0, un tam varētu atvēlēt vienu no pieejamām darba virsmām. Tas palīdz organizēt un sinhronizēt savus tiešsaites kontaktus, tas nozīmē, ka visa e-pastu, SMS, SNS un IM informācija tiek apkopota vienā kopējā plūsmā. Jebkurā gadījumā sērfošana internetā bija viegla un varēju to izbaudīt pilnībā.

    Arī tie, kuriem patīk pakavēt laiku spēlējot spēlītes savā telefonā, būs gana apmierināti, jo ja latiņa tiek pacelta augstāk par ierasto Angry birds, tad izmantojot Samsung Galaxy S II spēļu centrmezglu var lejuplādēt augstas kvalitātes spēles. Iebūvētais paātrinājuma sensors, magnētiskais sensors un žiroskops ļauj spēlēt spēles, kam nepieciešama roku un plaukstu dinamiska kustība, līdz ar to dažās spēlēs ir vajadzīgas diezgan lielas iemaņas, lai sasniegtu augstu rezultātu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_speles_galaxy_s2_sii_1.jpg[/img]

    Ja no spēļu izklaidēm pārejam pie citām, tad varam pievērsties kamerai. Galaxy S II varam fotogrāfēt izmantojot 8 Mpx kameru ar autofokusu un dubulto LED zibspuldzi, priekšējā kamera ir 2 Mpx, bet ar aizmugures kameru varam filmēt full HD kvalitātē ar 1080p / 30 kadri sek., un šie parametri tiešām ir iespaidīgi.

    Tāda, nu, man sanāca testa bildes:

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_testa_bilde_galaxy_sii_s2_samsung_foto_2.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_s2_foto_test_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_s2_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/29_galaxy_sii_ugunskurs_1.jpg[/img]

    samsung.com .

    Tā, nu, dažos vārdos centos aprakstīt šo tehnoloģijas sasniegumu, un lai arī Galaxy S II jau kādu laiku ir iekarojis Latvijas lietotāju simpātijas, man ir aizdomas, ka neviena cita ierīce tik drīz neizkonkurēs šo viedtālruni no top virsotnes. Vienīgais kas vairākumu attur no šī viedtālruņa iegādes ir tā cena, kurā šobrīd i-veikalos ir no 320Ls.

    Un rezumē:

    + Ļoti plāns un viegls

    + Ä€trdarbīgs

    + 2.3 Android

    + WiFi

    + Liels ekrāns

    + Teicama saskare

    + 8 Mpx kamera

    – Ļoti pietrūkst atsevišķa kameras poga

    – Baterijas darbības laiks

    – Cena

    – Izmērs (somas mobilā telefona kabatiņā nevarēju ielikt, un nācās domāt citu risinājumu)

    #274976
    msh
    Participant

    Re, un maksā tik, cik normāla mašīna.

    #274977
    depo
    Participant

    Fm-transmitteru vēl varēja iemontēt.Kā šamējam ar navigāciju?

    #274978
    BERILS
    Participant

    Siekala gar vaigu man notek , jo raksts tiešām ir ideāls !! 😀

    Un telefons , tiešām nežēlīgs !!!

    #274979
    Jaunzems
    Participant

    Lielisks telefons, lielisks raksts. Patīkami lasīt.

    Un, jā, nemāku uzvesties atkal.)

    #274980
    Foxsk8
    Participant

    Jaunzem: Neuzprasies. Tavu komentu nedaudz parediģeju. Tas nav smuki no žurnālistikas viedokļa, ko tu te centies darīt. Pateikšu lai shady ar tevi kādā mītingā aprunājās par šo tēmu 😀

    #274981
    Foxsk8
    Participant

    Vispār par pašu telefonu, neesmu vīlies, esmu viens no tiem, kam siekala vairāk netek, jo šāds aparātiņš atrodās jau uz galdu un tiek aktīvi izmantots. Jāsaka, kopš iegādājos SII, visas interneta ģēlas, utt.. ir baigi ērti lietot, ir salikts twiteris, visādi sociālie tīkli, e-pasti, un kas tik vēl nē. No rīta pamožos, nevajag vairs pat mazo Asus EEE netbūku, paņemu telefonu, izbrowsēju e-pastus, palasu twitteri, palasu ziņas, utt…

    Var teikt SII ir īsts biznesa un izklaides klases telefons. Pirkums tiešām ir vērtīgs, jo domāju, ka pat pēc 2 – 4 gadiem, modelis būs aktuāls un nebūs novecojis, so pērkot aparātu, pēc ss datiem ap 350 Ls, ieguldījums uz 2 – 4 gadiem ir diezgan normāls pirkums.

    #274982
    daGrevis
    Participant

    No pieredzes (mēnesi pašam tāds ir?) varu teikt, ka šim telefonam ir divas sliktas lietas, kas varētu pārejiem likt padomāt, pirms ko pērk: baterijas darbības laiks (diena? maksimums divas?) un nekvalitatīvie materiāli, kas izmantoti tā apdarei.

    #274983
    msh
    Participant

    Vai viņš ja viņu lietos, maz tos 2-4 gadus izturēs? 😀

    #274984
    bumbulis
    Participant

    Fiziski – iespējams, morāli – diezvai.

    #274985
    Jaunzems
    Participant

    Probléma ir taada, ka taadi ir visi Android telefoni, un Galaxy S Ii baterijas taupiibas zinjaa ir viens no labaakajiem 🙂

    #274986
    Evers
    Participant

    Stipri atkarīgs no lietošanas, pie manas lietošanas paradumiem mans Wildfire S velk 3 diennaktis. Varbūt izspiedīšu 4, baterija jau ar vēl nav iestrādājusies.

    #274987
    nevertell
    Participant

    A nacher visi androīdi ir taisīti no lētās plastmasas ?

    Pāņēmu rokā no kaimiņa, kurš iegādājos šo pēc 3gs peldes, un domāju, kur aiziet tā nauda.

    Vai tik tiešām divi cortex a9 maksā tikpat daudz cik i7 ? :>

    #274988
    Anonīms
    Neaktīvs

    Nekas, pēc gada šie tālruņi būs morāli novecojuši [ tāpat kā mans Sensation ] un šādas veiktspējas tālruņi tiks veidoti no kvalitatīvākiem materiāliem [ fucking komcerciālisms ].

    Lai gan par savu nesūdzos, viss tīk, tik, protams, baterija. Nav pierasts vēl no 4 dienām līdz knapi vienai, ar manu lietošanu.

    #274989
    Garinsh
    Participant

    Ne visi Andrīši ir no lētas plastmasas. Tas pats HTC piedāvā modeļus ar alumīnija apdari, kas ir pielietota arī manam Legend`am.

    #274990
    Goldss
    Participant

    Raksts ir lasītājam kā salda zemene siltā vasaras dienā. 🙂

    Gribētu tādu telefonu, taču pagaidām apmierina četrus gadus vecā Nokia N70. Knapi velk, bet zvana un sms sūta. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 16 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā