Virtuālajam eParakstam iespējams pieteikties arī Latvijas Universitātē

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Virtuālajam eParakstam iespējams pieteikties arī Latvijas Universitātē

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155414
    shady
    Participant

    No šodienas Latvijas Universitātes Studentu servisā Rīgā, Raiņa bulvārī 19 studenti un ikviens cits interesents var vērsties, lai apstiprinātu savu pieteikumu virtuālajam eParakstam, informē droša elektroniskā paraksta pakalpojuma sniedzējs VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (turpmāk – LVRTC).

    Š is Rīgā ir jau 12. un pašlaik pilsētas centrā vienīgais virtuālā eParaksta klientu apkalpošanas centrs. Kopumā visā Latvijā nu ir jau 59 klientu apkalpošanas centri, kur iedzīvotāji var vērsties, lai apstiprinātu savus pieteikumus virtuālā eParaksta saņemšanai.

    Pašreizējā kārtība virtuālā eParaksta saņemšanai paredz, ka persona, kas vēlās sākt lietot virtuālo eParakstu, portālā http://www.eparaksts.lv aizpilda pieteikumu, izdrukā un paraksta to, bet pēc tam dodas uz klientu apkalpošanas centru, kur speciālists salīdzina pieteikumā minētos datus ar pasi un apstiprina reģistrāciju. Tad persona portālā var iegādāties sev nepieciešamo parakstīšanas reižu skaitu un tiešsaistē noslēgt līgumu par sertifikācijas pakalpojumu saņemšanu. Kopš 1.augusta SEB Ibankas lietotāji pieteikšanos virtuālajam eParakstam un tā saņemšanu var veikt pilnībā attālināti dažu minūšu laikā, savukārt pārējo banku klientiem pašlaik vēl jāapmeklē klientu apkalpošanas centrs.

    Līdz šim pieteikumus bija iespējams apstiprināt bibliotēkās, kā arī divos uzņēmumos, kas arī savā klientu apkalpošanas procesā ieviesuši oficiālu elektronisku saziņu.

    „Klientu apkalpošanas centrs ir vieta, kur mēs kā pakalpojuma sniedzējs ar savu sadarbības partneru palīdzību un starpniecību pirmo reizi pārbaudām sava klienta identitāti. Latvijas Universitātei, kā nākamo iestāžu vadītāju, juristu, grāmatvežu, datorzinību un citu nozaru speciālistu šūpulim kļūstot par virtuālā eParaksta klientu apkalpošanas centru, ceram, ka beidzot studijas un uzsākot darba gaitas nozaru speciālistiem kā pašsaprotama būs oficiāla elektroniska saziņa,” uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

    „Jaunā virtuālā eParaksta integrēšana ikdienā ir loģisks solis. Mēs vēlamies, lai beidzot studijas absolvents būtu maksimāli konkurētspējīgs darba tirgū un arī biznesa vidē. Mūsdienās, kad viens no konkurētspējas rādītājiem ir arī spēja ātri un efektīvi sazināties un kārtot darījumus, priekšroka ir tiem, kas oficiālus darījumus var nokārtot dažu minūšu laikā, nestāvot rindās, netērējot savu vai partneru laiku dokumentus nogādāšanai adresātam,” norāda Latvijas Universitātes Studentu servisa direktora vietniece Inese Leduskrasta.

    Jaunais virtuālā eParaksta klientu apkalpošanas centrs atrodas Latvijas Universitātes galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19. Studentu servisa telpās (125.telpa).

    #278787
    Nelabojams
    Participant

    Š…ifigā nav iespējams, ja tev nav attiecīgās bankas…

Tiek skatīts 2 ierakstu – 1 līdz 2 (no 2 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā