Google aizlāpīja Android "dižcaurumu". Ko tālāk?

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google aizlāpīja Android "dižcaurumu". Ko tālāk?

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158475
    samurajs
    Participant

    Tikko internetā parādījās un pasauli aplidoja informācija par Android ievainojamību, kas ļauj zem esošo lietotņu izkārtnes iefiltrēt viedtālruņos un planšetēs trojanus bez izredzēm tos atklāt – Google reaģēja zibenīgi. Jau ir izstrādāts atbilstošs ielāps un izsūtīts visiem partneriem – Android ierīču ražotājiem. Samsung jau pacenties pats aizlāpīt savas jaunākās ierīces, bet ko darīt ar pārējiem?

    Tie, kuri lieto Google Stock Android, jauninājumu ar patchu saņems bez problēmām, bet pārējiem varētu sākties problēmas. Ievainojamība skar 99% no visiem viedtālruņiem, sākot ar Android 1.6. Ja inženieri metīsies varonīgā darbā aizlāpīt caurumu visām vecajām ierīcēm – darbs pie jaunajiem projektiem garantēti apstāsies. Tātad visticamāk, ka šos patchus mēs tā arī neieraudzīsim.

    Vienīgais mierinājums – Google izķemmējusi savu Play Market programmu veikalu, un tur šie viltotie APK faili neesot atrasti.

    Ja kāds nav lasījis par Android “dižcaurumu” – ziņa ir šeit.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_120220603776660592blocks_desktop_medium_1.jpg[/img]

    #299235
    Jaunzems
    Participant

    Quote:

    Ko tālāk?


    Laiks visam internetam kopīgi nomainīt biksiņas, kuras, visiem rakstot par šo bagu citam par citu lielākus un skaļākus vārdus, visi pieslapināja

    #299236
    pear
    Participant

    Teorētiski caur play store Google var uztaisīt nelielus atjauninājumus šim tam, būtu bijis ļoti produktīvi, ja Google pati varētu veikt arī nelielus drošības caurumu atjauninājumus (vismaz pašus aktuālākos kā šo).

    #299237
    garaisezis
    Participant

    Pat trīsgadīgs bērns var ielikt google play store savu aplikāciju. Atliek tikai pierakstīt klāt pāris komandrindas, uz izstrādātāju mājas lapu jeb uz API reklāmu, kad no turienes jau var nozombēt. Tā pat kā pilns nets ar kreisajiem APK kas nav mārketā, uzliec tik telefonam Root tiesības caur “su” un lieta darīta.

    Bet mani tas pilnībā neuztrauc, man planšeta, ekspermentālā, ilgāk par divām dienā viens Rom nenodzīvo.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā