HP atsakās no vadlīnijas "Windows+Intel"

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas HP atsakās no vadlīnijas "Windows+Intel"

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #158850
    samurajs
    Participant

    HP Drukas un Personālo sistēmu struktūrvienības vadītājs Dions Veislers (Dion Weisler) Sanhosē analītiķu auditorijas priekšā uzstājās ar kompānijas nākotnes perspektīvu izklāstu. Viņa teiktajam piekrita arī HP CEO Mega Vitmane.

    “Agrāk, ja mēs spēlējām pēc Wintel (Windows + Intel) noteikumiem, mūsu rezultāti bija visai precīzi prognozējami. Vajadzēja tikai būt mazliet veiklākiem par konkurentiem. Viss bija pietiekami paredzams. Toties tagad ir jauna pasaule, kurā ir daudz jaunu OS, arhitektūru, procesoru, grafisko risinājumu un apakšsistēmu,” runāja Veislers.

    “HP tradicionālie segmenti atrodas sabrukuma stadijā,” viņam pievienojās M. Vitmane. “Personālo sistēmu lauciņā Wintel aizvien biežāk un biežāk aizstāj ar PC un mobilajām ierīcēm uz ARM arhitektūras bāzes, uz kuras darbojas konkurējošas OS. Līdz ar to senie partneri Intel un Microsoft kļūst par tiešiem un konkrētiem konkurentiem.”

    “Ķīnā pārdod vairāk planšetdatoru nekā ASV. Uzminiet, kāpēc? Tāpēc, ka tie galvenokārt bāzējas uz neWindows sistēmām,” turpina Veislers.

    Turpmāk HP strādāšot ar četrām platformām: Windows, Android, Chrome OS un Ubuntu. Android + Chrome OS tirgus segments novērtēts uz 46 miljardiem USD, kamēr tradicionālo PC – uz 170. Tomēr pēdējais stagnē, kamēr Android + Chrome OS prognozē 12% kāpumu gadā. Jau noslēgts apjomīgs līgums ar Indiju par PC piegādēm ar preinstalētu Ubuntu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_440_fc02e_1.jpg[/img]

    Avots

    #302275
    jonjs
    Participant

    Iepriekšējā komentāra redakcija bija ne visai vietā, tādēļ sorry.

    Jāsaka gan, ka priecē fakts, ka OS tirgū parādīsies veselīga konkurence.

    #302276
    akms47
    Participant

    Interesanti, ko tu pīpē.

    #302277
    Crow
    Participant

    Igigigi 😀

    #302278
    jonjs
    Participant

    Pīpēju es ALU dažreiz 🙂

    Par MS-DOS “aizņemšanos” faktisku koda kopēšanu, varat pameklēt internetā. Stāsts ir par to, kā Billijs Geitss uzsāka savu ceļu uz pasaules bagātākā cilvēka statusu. Līgumu ar IBM, viņa biznesa partneri, kuram bija OS kura nesaucās MS-DOS un kā tā kļuva par MS-DOS u.t.t.

    Google tante sauc 🙂

    #302279
    Anonīms
    Neaktīvs

    No 1 auzām otrās, un i to pa vēlu. Un par to arī šis “ģēnijs” saņem miljonus.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā