Kibernoziedznieku vidējais vecums šogad – 17 gadi

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Kibernoziedznieku vidējais vecums šogad – 17 gadi

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161606
    samurajs
    Participant

    Lielbritānijas Nacionālā aģentūra cīņai pret noziedzību (NCA) uzsākusi kampaņu #CyberChoices ar mērķi atrunāt jauno paaudzi no slidenās kibernoziedzības taciņas. Izrādījies, ka pēc jaunākās statistikas šogad vidējais urķu vecums nokrities līdz 17 gadiem. Vēl gadu iepriekš tas bija 24 gadi.

    Kampaņa #CyberChoices vērsta uz 12-15 gadu pusaudžu vecākiem. Ä€tri attīstījušies jaunieši nereti dižojas ar saviem IT sasniegumiem, un ļoti bieži nesaprot, kurā brīdī pārkāpuši likumus un kļuvuši par noziedzniekiem. Nav reti gadījumi, kad naivo “mazgadīgo speciālistu” pakalpojumus izmanto pieaugušie “onkuļi”, lai ar pierunāšanas palīdzību vai par nelielu maksu panāktu savus mērķus.

    Kā izsakās NCA vadītājs Richard Jones, vienkārši pasludināt šos jaunos cilvēkus par noziedzniekiem nav izeja: “Tāpēc mēs uzsākām kampaņu, lai motivētu bērnus izmantot savas prasmes pozitīviem mērķiem. Viņu vidū gadās ļoti spilgtas personības; viņiem ir potenciāls, lai vēlāk atrastu pievilcīgu darbu, kas sniegtu apmierinājumu. Bet, izvēloties kriminālo ceļu, bērni ātri evolucionē no zema līmeņa nerātņiem līdz nopietniem kibernoziedzniekiem.”

    Bez DDoS jauno urķu vidū lielu popularitāti izpelnījusies datorvīrusu grupa Remote Access Trojans (RATs). Ar to palīdzību jaunatne izspiego savus vienaudžus. Jaunākajam aizturētajam RAT pircējam “melnajā tirgū” bija vien 12 gadu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_screenshot1000x489_1.jpg[/img]

    #321999
    usins
    Participant

    Gribējāt rakstīt Notverto vidējais vecums ir 17

    #322000
    MeistarsUnVergs
    Participant

    Tieši tā. Es arī 16 gados sāku spēlēties ar tādiem RAT kā leģendārie Sub7 NetBus un BackOrifice kā arī tādam pašam padsmitgadīgam šmurgulim karināju serveri ar savu tolaik “plato” LatNet pieslēgumu.

    NCA var iet girst. Ja kiberpasaulē nav pabijis visos nostūros, tad nekas ģeniāls no kompjūterista vis nav. Un kaut ko urķēties, nepārkāpjot meatspace likumus, nav jēgas, jo lai attīstītu domāšanu un izpratni, ir jādarbojas bez jebkādiem ierobežojumiem.

Tiek skatīts 3 ierakstu – 1 līdz 3 (no 3 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā