Intel grib turpmāk pirkt integrētās grafikas tehnoloģijas no AMD

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Intel grib turpmāk pirkt integrētās grafikas tehnoloģijas no AMD

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #161913
    samurajs
    Participant

    Kopš 2010. gada Intel lielākajā daļā savu procesoru iebūvē integrētās grafikas kodolus. Š im mērķim izmanto NVIDIA tehnoloģijas. 2017. gada martā beidzas sadarbības līgums starp abām kompānijām, un Intel sācis vest sarunas par grafikas risinājumu licencēšanu ar konkurentu AMD. NVIDIA bija ļoti izdevīgi licencēt savas izstrādnes, jo tas ik ceturksni ienesa 67 miljonus. Kopīgā līguma summa sastādīja 1,5 miljardus USD.

    Birža pēc šī jaunuma uzzināšanas sarosījās momentā, un AMD akciju vērtība uzlēca par 6.1%, kamēr NVIDIA vērtspapīri kļuva par 0.7% lētāki. Pēc FBR&Co eksperta Kristofera Rolanda domām Intel AMD grafiku varētu iebūvēt jaunajos serveru procesoros. Š īs tehnoloģijas varētu kāpināt grafikas apakšsistēmas veiktspēju.

    Līguma parakstīšanas gadījumā AMD tas būtu ļoti izdevīgi, jo kompānijai ir ap 2 miljardi USD parādsaistības. Grafiskie risinājumi tās rokas nokļuva 2006. gadā, kad AMD nopirka to izstrādātājfirmu ATI par vairāk nekā 5 miljardiem dolāru.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_126_2.jpg[/img]Extremetech u.c.

    #324203
    Crow
    Participant

    1. Aizņemties RTG (kas ir manā skatījumā vienīgā un pēdējā AMD vērtība, jo Zen ir tikai teorētisks potenciāls), lai izdzītu jamos no portatīvo iekārtu tirgus beidzot pavisam.

    2. Aiz piedurknes turpināt attīstīt Iris Pro, it kā nekas nebūtu noticis.

    3a) Pasūtīt Radeon vienā dienā dēt

    3b) Turpināt finansiāli stutēt RTG, jo “we’re the good guys” 😀

    Viltīgi.

    #324204
    Jaunzems
    Participant

    No šitāda skatu punkta es nebiju to iedomājies, es vairāk biju domājis par šādu manevru kā veidu kā apiet antitrust un pretmonopola regulas. Jebkurā gadījienā, Intel ir solīdi ieguvis savu reputāciju kā fucking shady-as-fuck kantoris 😀

    #324205
    shady
    Participant

    Quote:

    (…) shady-as-fuck (…)


    Ko tu teici? 😀

    #324206
    Jaunzems
    Participant
    #324207
    richijs
    Participant

    Nav jau nekas sensacionāls, amd ir pat ražojis intel procesorus un šīs abas kompānijas saista daudzi patenti galvenie laikam ir x86 un x64 arhitektūru patenti, līdz ar to intel ne pavisam nav izdevīgs AMD bankrots vai pārpirkšana. Intel atkal pabalstīs savu “mazo brāli”.

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā