Google Photos satur jau 13.7 PB selfiju un kaķbilžu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google Photos satur jau 13.7 PB selfiju un kaķbilžu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #162113
    samurajs
    Participant

    Cilvēce turpina intensīvi fotografēties, apgādājot Googles mākslīgo intelektu ar bagātīgu informācijas plūsmu. Googles neirotīkls (tā pie viņiem sauc mākslīgo intelektu) jau iemācījies noteikt valsti pēc foto, atpazīt objektus, šķirot bildes pēc tematiskām grupām, automātiski veidot videoklipus un kolāžas, un daudz ko citu. Lietotāji Photos servisā tiek piesaistīti ar “unlimited” vietu uz mākoņdiska, kas ļauj atbrīvot vietu mobilajās ierīcēs, un neuztraukties, ka kas varētu pazust.

    Apkopojot rezultātus pēc pirmā Google Photos darbības gada, uz mākoni pārsūtīts 13.7 PB bilžu. Sākot ar programmatūras versiju 1.9, pēc kopijas izveidošanas mākonī oriģināli no mobilās ierīces tiek automātiski dzēsti. Visi šie attēli tiek aktīvi izmantoti Googles neirotīkla attīstībai. Sistēma gada laikā notagoja 2 triljonus foto, pie tam 24 miljardus kā “selfie”. Google atpazīst dažādus objektus, un meklēt attēlus var pat pēc “emoji”: [img]https://notepad.lv/userpix/28_4fbaa42d64d94131b49d4faf5e67cdca_1.png[/img]

    Google Photos piedāvā neierobežotu diska vietu pie noteikuma, ka attēli tiks samērīgi kompresēti bez jūtama kvalitātes zuduma. Ja kāds vēlas glabāt milzu apjoma RAW bildes – tad gan ierobežojumi saglabājas. Vēl viens jaunievedums – “ģimenes” albumi: visi saņem paziņojumus, kad rads vai draugs tur pievienojis jaunas bildes.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_adams_1.png[/img]

    Albumi pārvaldīšanas vajadzībām atbalsta “karstos taustiņus” Shift+…

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_00er_1.jpg[/img]

    “Paldies par lielisko pirmo gadu! Tā arī turpiniet; visi šie selfiji paši no sevis neradīsies,” lietotājus uzrunā projekta vadītājs Anil Sabharwal. Viņš solīja arī ieviest automātisku labāko bilžu atlasi jeb “hero shot”. Piemēram, no lielas kāzu bilžu kaudzes varēs izdalīt visskaistāko.

    Geektimes

    #325635
    Leichttraktor
    Participant
    #325636
    Crow
    Participant

    It’s only about the greater good!

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yUpbOliTHJY[/youtube]

    #325637
    msh
    Participant

    Nu bet elementāri – no gūgļa vajag lietot tikai meklētāju, bet viss pārējais – nē, paldies. Vienīgā problēma ka ir mazliet hipsterīgi uz androīda instalēt programmas kā apk failus, kaut kur sameklētus, bet nu savādāk no gugel play neizvairīties…

    #325638
    Evers
    Participant

    Picasaweb likvidēja, bet šim nav vēl pratušies izveidot publisko galeriju fīču, kas bija picasaweb. Lai draugi, radi varētu vienkārši atvērt lietotāja adresi un redzēt visus publiskotos albumus. Patreizējā linku ģenerēšana katram albumam atsevišķi ir zobu sāpes.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā