Botnetu karš

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Botnetu karš

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150586
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_spy_1.jpg[/imgl]Kas ir botu tīkls jeb botnet – nevienam nav noslēpums. Bet tas, ka nesen parādījies jauns Trojas zirgs “Spy Eye 1.0”, kurš iznīcina savu konkurentu Zeus, ir kas pilnīgi jauns. Protams, inficētā datora lietotājam no tā vieglāk nekļūst, jo pirms Zeus iznīcināšanas Spy Eye piesavinās visu informāciju, ko pēdējais saspiegojis. To tad nosūta saimniekam uz attiecīgu serveri. Abiem “kaitēkļiem” pamatmērķis ir viens – internetbankas un to lietotāji.

    Spy Eye ir apveltīts ar visu Zeus funkcionalitāti, un tā ir iespaidīga:

  • • Formgrabber (Keylogger)

    • Autofill credit card modules

    • Daily email backup

    • Encrypted config file

    • Ftp protocol grabber

    • Pop3 grabber

    • Http basic access authorization grabber

    • Zeus killer


  • Pēdējais rīks Zeus Killer vajadzības gadījumā likvidē konkurentu Zeus uz inficētā datora. Abi lieto vienu API komunikācijai (Wininet.dll), kas var izraisīt konfliktus.

    Precedenti, ka viena kaitīgā programma iznīcina otru, jau ir zināmi; piemēram tārpam Netsky iemācīja neitralizēt konkurentu Bagle un Mydoom. Bet šoreiz viss izskatās krietni augstākā līmenī.

    Kā apgalvo interneta mediji, programmu (izejas kodu) Spy Eye 1.0 varot iegādāties par 500 USD, un tā nākusi no Krievijas.

    Attēlā: Spy Eye programma – kompilators

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_spyee_1.jpg[/img]

    Sīkāka info – šeit

#227901
Pieduriens
Participant

Murgs !

#227902
daGrevis
Participant

Spēcīgi… 🙂

#227903
Aldis
Participant

Un ta paši brīnās ka cietumos jāsēž pēc tam!

Š ie gudrīši kakeri, būtu savu gudro galvu likuši pie kautkā sakarīgāka, kautvai linux kerneļa bugu labošanas, vai strādāt MS un Windu padarītu stabilāku!

#227904
Crow
Participant

Vispār viņi to jau dara. Mrakosofts pats necenšās taisīt ciet tos caurumus. Tak šamējie jau sen zin, ka jebkāda bagu ziņošana un labošana (vismaz attiecībā uz Windoze) ir bezjēdzīga.

Nebūtu visādu vīrusnieku, Animal Planet un citu riebeklību, visas OS un programmas būtu vēl caurumainākas kā ir tagad.

#227905
nevertell
Participant

Ja nebūtu viņu, tad nebūtu nepieciešamība pēc necaurumaina softa. Bet necaurumains softs ir relatīvs jēdziens.

#227906
Triggers
Participant

Kādreiz laukos cilvēki braucot uz pilsētu durvis aiztaisīja uz krampīti un nekas nenotikās. A tagad jāliek dzelzs durvis, restes uz logiem utt. un jāslēdz ciet pat ejot pie kaimiņiem lai tik kāds kaut ko nenosper.

Un visi tie kas vāvuļo ka Win vai Linux, Mac ir baigi drošs – bullšit !!! Jebšu ko viens cilvēks ir izdomājis, to cits uzlauzīs, tas jau sen ir pierādījies.

Bet vispār stāsts ir par to, ka ļoti nožēlojami, ka dsļa cilvēku velta savu laiku, naudu un vēl nezin ko, darbībām, kas ved uz cilvēces pašiznīcību nevis tā vietā programmētu tiešām ko cilvēkiem noderīgu un brīvi izmantojamu ….

#227907
Gugols
Participant

Quote:

Un visi tie kas vāvuļo ka Win vai Linux, Mac ir baigi drošs – bullšit !!! Jebšu ko viens cilvēks ir izdomājis, to cits uzlauzīs, tas jau sen ir pierādījies.


Man jau liekas, ka mēs par kaut kādiem Mac, Linux caurumiem dzirdam mazāk, jo vairāk tiek mēģināts exploitot win = vairāk lietotāju, lielāks guvums ielaižot tur vīrusu.

Ja runājām par opensource, tad protams mazāk caurumu, jo kods ir brīvi pieejams un hobijisti var pētīt kodu un noziņot par bugiem.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā