Google Chrome attīsta interneta komunikāciju ar QUIC protokolu

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Google Chrome attīsta interneta komunikāciju ar QUIC protokolu

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #160827
    samurajs
    Participant

    Š onedēļ Google programmētāji savā blogā pastāstīja, ka jau puse no pārlūka Chrome savienojumiem ar serveriem norisinās ar pagājušā gada nogalē izstrādātā interneta protokola QUIC palidzību. Protokols darbojas kā UDP virsbūve un ļauj šifrēt datus tāpat kā TSL un SSL.

    Kāda ir atšķirība? Parastais TCP protokols veic pārraidāmo datu paciņu analīzi, un pieprasa atkārtoti iztrūkstošās paciņas. Tas pamatīgi bremzē sakarus. Reāllaika programmās kā online spēles izmanto UDP protokolu, kurā nav iestrādāta kļūdu korekcija. Interneta plašumos noklīda kāda datu paciņa? “Laimīgu taciņu”, neviens to nemeklēs un nevienam nebūs nekāda kaitējuma. Bet par to viss darbojas daudz ātrāk.

    Integrējot QUIC kļūdu labošanu un šifrēšanu, Google panācis web aplikāciju ātruma pieaugumu. Infografikā redzams, ka QUIC nepieciešams mazāk datu paku nekā pēc tradicionālajām metodēm, un savienojums notiek ātrāk. Kompānija apgalvo, ka no jaunuma iegūšot 75% interneta savienojumu. Īpašs ieguvums ir lēna/slikta interneta apstākļos, kur Googles meklēšanas rezultātus var izvadīt vismaz par sekundi ātrāk. Youtubes cienītāji savukārt apgalvo, ka ar QUIC buferizācijas pauzes gadās vismaz par 30% retāk.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_542add77df513daee49729fd369684e0_1.png[/img]

    Chromium blog

    #316723
    Crow
    Participant

    Ta’ nau jābrīnās, kāpēc Pokebumbai ir tāds pārsvars. Jo tātad patiesi ir ātrāks un lietderīgāks. Psc.

    #316724
    Andron MacBeton
    Participant

    Pag, nu, a kuri serveri to uztur?

    #316725
    nevertell
    Participant

    Normāli biznesi tādus arī uztur.Tavi kaktu kantori https vēl nav kārtīgi apguvuši un tevi šie protokoli vēl neskar. Neuztraucies, peton, ir arī pasaule ārpus taviem kaku kantoriem.

    #316726
    jurgenz
    Participant

    Viss, kā tagad attīstās un kādā virzienā iet web un web aplikācijas vispār ir forši. Kopš nodejs un framework’iem kā angularjs ir atkal parādījies prieks nodarboties ar web development. Vēl ar šo kopā, lapas ielādes ātrumi un tas, cik ‘responsive’ [lasīt – ātras] lapas, servisus utt utjp var uztaisīt, prieks.

Tiek skatīts 5 ierakstu – 1 līdz 5 (no 5 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā