Windows 8 tehnoloģijas: ReFS

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Windows 8 tehnoloģijas: ReFS

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #155819
    samurajs
    Participant

    Windows 8 izstrādātāji savā blogā paziņojuši par jaunu failsistēmu Resilient File System (ReFS), kura nomainīs 19 gadus veco NTFS. Kā stāsta S. Sinofskis, ja reiz ar Windows 8 viņi par jaunu izgudro Windows, tad šādai pieejai jāattiecas arī uz datiem. Vienā teikumā ReFS var raksturot kā failsistēmu, kam prioritāte ir datu saglabāšanās un veselums.

    Izstrādājot ReFS, inženieri paņēma visu vērtīgo no NTFS un izslēdza šaubīgos momentus kā failu kompresēšanu, lai ietaupītu vietu, kvotas, utml. Ieviesta sistēmas spēja pārbaudīt un automātiski labot datus, izolēt iecirkņus ar problēmām, atbalstīt tehnoloģiju Storage Spaces.

    Storage Spaces dos iespēju no vairākām datu glabātuvēm ar dažādiem pieslēguma interfeisiem izveidot vienotus loģiskos datu apgabalus (Storage Pool), piem. “Dokumenti”, “Multimedia”, Arhīvs” utt. Pēc vajadzības šiem apgabaliem varēs pievienot papildus HDD vai SSD.

    Ar kontrolsummu palīdzību ReFS varēs kontrolēt datu fragmentu zudumus vai nepareizu adresāciju. Būs arī degradētu datu (“bit rot”) atklāšanas tehnoloģija, kur tiks pievienots sistēmas process, kas nepārtraukti salīdzinās datu fragmentus ar to rezerves kopijām, lai atklātu atšķirības.

    Gadījumā, ja atjaunot bojātu failu nevarēs, tas tiks automātiski izslēgts no listes, lai neietekmētu sistēmas stabilitāti un izslēgtu uzkāršanos.

    ReFS atbalstīs datu masīvus līdz 5 PB (5000 TB), pie tam to skaits sistēmā varēs būt neierobežots. Ar NTFS tiks nodrošināta pilnīga savietojamība. Jaunā failsistēma tikšot pilnībā pabeigta reizē ar Windows 8, bet sākumā to piedāvās Windows Server lietotājiem galīgai noslīpēšanai. Sākumā arī uz ārējām datu glabātuvēm nevarēs lietot ReFS.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_refs_1.jpg[/img]

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_refs2_1.jpg[/img]

    Sīkumos lasām pirmavotā.

    #281458
    Kon
    Participant

    beidzot ****, beidzot

    #281459
    angelus636
    Participant

    sākumā likās ka būs jāgaida Windows 9, bet sāk parādīties vairāki iemesli, kādēļ uz Windows 8 būs vērts pāriet (kaut vai ar izslēgtu metro)

    #281460
    Grifs99
    Participant

    izskausas labi. 😉

    #281461
    Svens
    Participant

    Mani vairāk interesē, vai šī failsistēma būs noturīgāka pret fragmentēšanos. Kāpēc “ext” failsistēmas radītāji to uzskatīja par ļoti būtisku lietu, bet MS neliekas ne zinis?

    #281462
    Kon
    Participant

    Kāpēc tam ir nepieciešama papildus uzmanība? W7 palaiž defrag 1 reizi nedēļā. Ar to ir pilnībā pietiekami.

    #281463
    nevertell
    Participant

    Nafig vispār defragmentēt, ja fragmentācija praktiski nenotiek ?

    #281464
    Kon
    Participant

    Nez, pēdejo divu gadu laikā es pirmo reizi par to aizdomājos pēc Svena teiktā

    #281465
    usins
    Participant

    nesapratu? Varēs veidot datu masīvus no dažādiem datu nesējiem pieslēgtiem caur dažādiem portiem (sapratu arī usb un firewire, bolt) bet beigās pateikts, ka ārējiem nevarēs. Emz es jau tādu izmantošu nogaidījis vismaz pus gadiņu.. lai cilvēki patestē, tomēr tas ir pats pamats OS…. un datu drošībai.

    #281466
    Aldis
    Participant

    Vislabākais ka Windozim būs jāapkalpo tik daudzas FS.. 😀 Sākot ar FAT-iem, NT, un tagad vēl ReFS. Var sanākt ziepes tā pat kā linuxiem ar tiem ext-iem…

    Jā, un tagad domā par pikabaitiem, e.t.c.. bet vēl joprojām ir tik daudz “mazgabarītu” ierīces, kā fleškas, atmiņas kartes utt.. kas vēl joprojām pēc noklusējuma ir uz FAT. Ar ārējiem cietajiem jau situācija labāka. 🙂

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 10 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā