Problēmas ar netu

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas Problēmas ar netu

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #148758
    iKey
    Participant

    Sveiciens forumiešiem.

    Mani jau kādu dienu nomoka problēma. man mājās ir LTK mājas komplekts 3 (telefons, 10mbit nets un digitālā televīzija)

    Mājās veicu kārtošanu, un abi kompji tiek pārcelti citā istabā, kur man vajadzēja uztaisīt divus jaunus neta vadus (vadi ir salikti tādā pašā secībā, kā orģinalkas), bet tad iesākās problēma: LTK negrib dot IP adreses, ja kompji ir piesprausti pie jaunizveidotajiem vadiem. Eksperimenta pēc pieslēdzu pie sviča un uztaisu lokālo tīklu – viss darbojas.

    Aizstiepju kompi tuvāk modēmam, kur piespraužu orģinālos vadus – viss darbojas.

    Kas varētu būt par problēmu?

    #198721
    krisis32
    Participant

    man bija kas līdzīgs.. es lai ne4akaretos panjemu piezvaiiju tiej LTK un uzprasiju.

    #198722
    grisha
    Participant

    Tiikla vads ir vai nu neapreizi uzkniebts vai arii bojaats kabelis. Kaa to tiikla vadu taisiiji, ceraums jau ar RJ-45 plakjeneem? MOdeemaa jaunos vadus spraudi tieshi tajos pashos portos, kur bija vecie? NEzinu kur tas LTK taa ir aizdomaajies, bet katram portam bija cita noziime.. . Skjiet pirmais un ceturtais bija netam, njiatcerros… .

    #198723
    iKey
    Participant

    Zinu, ka tam modemam pirmais un ceturtais RJ-45 coķis ir netam un pārējie bija digitālajai televīzijai un IP telefonijai. Un orģinālajam vadam secība bija “Straight”.

    Konektorus maucu virsū ar speciālajām RJ-45 “plaķenēm”. Katru kontaktu pat ar multitesteri pārbaudījām.

    Pats LTK neko nepalīdz, ja ir ķēpa ar paša liktiem vadiem

    #198724
    grisha
    Participant

    Hmm, veel viena stulba lieta, cik garsh tev tas tiikla vads? Iemauc starp modemu un kompjiem viduu swithu.

    Aaa, pameegjini piesleegt ar vecajiem vadiem netu, ja shis darbojas, tad uzliec pingoties kaadu adresi, piem. notepad.lv . UN vienkaarshi nomaini tiikla vadus. Ja peec vienkaarshas vadu paarsprashanas shis paarstaaj pingoties, tad kaut kas nav gaish ar vadiem, ja straadaa, varbuut kaut kur ir sanaakusi liikrociiba? Nu mineejumi gan tikai 🙂

    Kaa Tu pieprasi jaunu IP adresi? PAarstartee kompi?

    Ieksh cmd ieraksti ipconfig /release un tad ipconfig /renew . KO shis saka?Tur shis, cik atceros, mazliet vairaak info paraadiijaas. PIenjemu ka Lieto winblows … . Ar kaadu, neesi mineejis.

    #198725
    iKey
    Participant

    paši vadi ir ap 20m gari, un visiem kompjiem ir winda (mājinieki protestē pret Ubuntu).

    IP adresi pieprasu restartējot netvork konekšonu. parasti kompis tiek pie IP adreses, kad piespraužu vadiņu klāt, un tad tas ir 5 sekunžu jautajums.

    Gjau remonta laikā būšu vadus sačakarējis, un nāksies tīkla vadus par jaunu pārvilkt

    #198726
    grisha
    Participant

    Aa, Tu jau vinjus esi iemuureejis 🙁

    Ja jau ar tiikliem mazliet vairaak nodarbojies, iesaku shitaadu kastiiti: https://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&item=400040748464

    Pasham shitaada ir, jauki var atvieglot dziivi, tavaa gadiijumaa. Naakoshreiz uzknieb vadus, paarbaudi vai viss straadaa un tad muuree sienaa. Buus vieglaak atrast vainiigo posmu. Aa, ja ir lieki konektori, paarknieb vinjus veelreiz, mosh saiet.. .

    balti dzeltens, dzeltens, balti zaljsh, zils, balti zils, zaljsh, balti bruuns, bruuns. Viernalga no aukshppuses vai apakshas skataas, galvenais lai abos galos ir vienaadi.

    #198727
    ob1
    Participant

    Ethernet standarts paredz, ka vads var būt 100m (dažas tīkla kartes pat pieļauj vairāk). Tā ka garuma problēma tā nav.

    Tādi ģļuki parādās, ja kabelis nav 5. kategorijas, vai arī ja nepareizi ir izvietoti tie vadi, neiet runa par to, ka taisnais vai kross slēgums, bet gan par to kurš vītais pāris ir pieslēgts pie kuriem kontaktiem.

    Vēl iemesli varētu būt bojāts kabelis vai sliktas stangas, vai slikti konektori, vai līkas rokas.

    #198728
    archeens
    Participant

    Tātad speedtouch modemā tev 4 porti, pirmajā un ceturtajā portā iet tikai nets, 2. portā Lattelecom Interaktīvā TV, nomainot vadu un ja neiet būs vaina tev pašam kkur.

    Tam vadam kurš iet no modema līdz datoram jābūt kā minimums 4 dzīslām. pirms modema var pat būt 2 dzīslas, bet no modema līdz datoram jābūt 4 dzīslām. Visticamāk, ja viss tas ir un neiet, tad pārbaudi vien kabeli, iespējams uzmavas galos ir nepareizi uzliktas. Vai pasauc Lattelecom Klientu Līniju Montiera izsaukumu, izmaksās 12Ls par izsaukumu, vēl 7Ls par 20m vadu, vai arī paprasi lai tev uzliek uzmavas jaunas pats tehniķis.

Tiek skatīts 9 ierakstu – 1 līdz 9 (no 9 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā