OS no atmiņas kartes / USB flash

Sākumlapa Forumi Hardware Pārējās Hardware lietas OS no atmiņas kartes / USB flash

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #157149
    TrakaisZirgs
    Participant

    Ideja, ka ir pavecāks kompis un BIOS neatbalsta boot no USB.

    Problēmu varbūt var risināt ar kādu boot loaderi piemēram GRUB. Bet vai ir jēga likt OS uz kādu atmiņas karti vai flash disku? Būs kāds ātrdarbības pieaugums? Vai varbūt nekas vai pat sliktāk?

    Kādi padomi? (ssd diskus neieteikt – tas būs dārgāks par pašu datoru :D)

    Aizmirsu pateikt, ka man ir USB 2.0 atbalsts.

    #290233
    aoma
    Participant

    Risinājums ir – uzlikt kaut kādu puppy paveidu uz fleškas, norādīt, lai startē kā hdd, un tālāk jau rīkoties pēc saviem ieskatiem un vajadzības.

    #290234
    Crow
    Participant

    Apšaubu. Par piemēru, 5 gadus vecam ripiniekam vidējais ātrums mierīgi praksē ir 60 MB/s, un neinteresē, vai tiek lasīts vai rakstīts. Bet USB 2.0 tas 60 MB/s ir teorētiskais maksimums. Ja arī flaška tāda pavecāka, tur posts vien būs (20 MB/s read un puse no tā write labākajā gadījumā).

    Savukārt no access-time liela jēga nebūs, jo, ja nemaldos, USB visu dzen caur proci, kamēr cietajam ir DMA (PATA) vai kontrolieris darbojas vairāk vai mazāk autonomi (SATA).

    Jāpiebilst, ka, par piemēru, OS instalēšana no flaškas notiek ātri tikai tāpēc, ka tur norisinās tikai

    (un vienīgi) arhīvu (piem. install.wim Windozes gadījumā) failu nolasīšana.

    #290235
    romajo
    Participant

    Ja BIOS neatbalsta boot no usb, tad ideja paliek tikai,kā ideja un grubs ir bezspēcīgs, jo līdz viņam pat netiks. Labākajā gadījumā parādīsies MBR is missing vai melns ekrāns.

    #290236
    TrakaisZirgs
    Participant

    Skaidrs, crow, tad jēgas nav. Cik saprotu, tad jaunam PC arī nav vērts čakarēties tipa Sata3 vs Usb 3.0, Sata3 vinnēs. Ja jaunam kompim, tad SSD.

    Romajo, vai patiesi? Cietais disks datoram ir tāpat, kas tev liedz uz datu disku uzmest virsū boot loaderi ar kura palīdzibu startēt USB uz kura atrodas OS?

    #290237
    romajo
    Participant

    Stāstu no pieredzes, uztaisīju bootablu wxp instalācijas flashu ar grub4dos bootloaderi. Ja uz jaunāka portatīvā viss darbojās, tad uz ~8 gadus veca PC uzlec mbr is missing un viss.

    O sorry missing mbr helper

    #290238
    aoma
    Participant

    Es arī saku no pieredzes. Ir kaut kāds pusjucis porķiks bez cietā diska, uz kura puppy tiek darbināts no aizvēsturiskas fleškas neticamā ātrumā, salidzinot ar oriģinālo xp.

    #290239
    mcb2
    Participant

    Iemācies tai pašā flašā ielikt arī Hirens boot CD! Nav grūti.

    Winsetup.lst sapludini vai pievieno kā ārējo menu iekš tā menu.lst no Hirēņa un miers. Tikai nezinu vai Hirēnis ies no NTFS, vecāki negāja. Vecam kompim gan tieši kautkādu vecāku Hirēni vajadzētu, kādu 11.2 rebuild vai ko tādu. Jo mazāk RAM prasa. Tad iebootojies Linuxā un palaid Gparted vai palaid kādu no vecajiem partīciju toolziem, nojauc smuki VISU, un izveido pa jaunu, tai skaitā arī MBR, nevis tikai partīcijas. Un pie reizes SMART datus apskaties.

    Vienā no šīem soļiem arī būs risinājums.

    P.S. Redz kā neviens lielais pļūtīzers atkal neko pareiz nau ieteics. Tikai tukši trollēt vien prot, bet uzskata sevi par ķeneriem. Tukšpaurdeģenerdauņķuņbērni.

Tiek skatīts 8 ierakstu – 1 līdz 8 (no 8 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā