Lattelecom dod bezmaksas WiFi piekļuvi Tautas skaitīšanai

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas PR Lattelecom dod bezmaksas WiFi piekļuvi Tautas skaitīšanai

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #153468
    shady
    Participant

    Lai tautas skaitītāji varētu online režīmā ievadīt saskaitīto datu bāzēs, Lattelecom nodrošinās visiem tautas skaitītājiem bezmaksas piekļuvi saviem publiskajiem WiFi punktiem visā Latvijā.

    „Š ī Tautas skaitīšana ir ļoti nozīmīga mūsu valstij, jo tā ir pirmā tautas skaitīšana Latvijā, kurā anketas varēs aizpildīt arī tiešsaistē, kā arī pirmā, kas tiks veikta, izmantojot datorus. Tādēļ Lattelecom kā sociāli atbildīgs uzņēmums nodrošinās 1960 tautas skatītājiem iespēju bez maksas piekļūt mūsu publiskajiem WiFi punktiem un bezvadu internetam Latvijas bibliotēkās, lai izmantojot stabilu un ātru internetu, varētu operatīvi papildināt datu bāzi.”- stāsta Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vadītāja Aija Žīgure papildina: „2011. gada tautas skaitīšana tiešsaistē būs pirmais šāda mēroga pasākums ceļā uz e‑pārvaldi, un citas valsts iestādes varēs mācīties no mūsu pieredzes. Turklāt portatīvie datori, ko savā darbā izmantos tautas skaitītāji, ļaus operatīvāk iegūt informāciju par tautas skaitīšanas gaitu un vieglāk organizēt datu apkopošanu un kontroli CSP.”

    Papildus tam Lattelecom nodrošinās bezmaksas pieeju savam WiFi tīklam visiem Latvijas iedzīvotājiem, lai laikā no 1. līdz 10.martam ikviens varētu piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā. Lai šo iespēju izmantotu, cilvēkiem ar savu datoru vai mobilo tālruni, kas atbalsta WiFi funkciju, jāatrod WiFi zona un jāievada adrese http://www.tautasskaitisana.lv. Pēc tam jau atliek tikai sevi pieskaitīt, un piedalīšanās lielajā tautas skaitīšanā būs sekmīgi notikusi.

    Š obrīd Lattelecom ir ap 200 publisko WiFi piekļuves punktu visā Latvijā (Statoil degvielas uzpildes stacijās, kafejnīcās, viesnīcās u.c.) un to skaits nemitīgi tiek papildināts. Turklāt pilnīgi bez maksas Lattelecom nodrošināts WiFi internets pieejams 874 bibliotēkās visā Latvijā.

    Vietās, kur atrodas Lattelecom ātrgaitas optiskais tīkls, publiskās WiFi bāzes stacijas ir pieslēgtas tam un var attīstīt lielāku interneta ātrumu, tādējādi padarot interneta lietošanu ievērojami ērtāku.

    Lattelecom aicina arī visus savus klientus izmantot šo unikālo iespēju piedalīties tautas skaitīšanā online režīmā.

    „Š is būtu īstais brīdis, lai saviem vecākiem, vecvecākiem vai radiem parādītu, ka lietot datoru un internetu nav nemaz tik sarežģīti un tiešsaistē piedalīties tautas skaitīšanā ir lietderīgi, jo tas ietaupa laiku, naudu un mūsu valsts resursus,” norāda J.Gulbis.

    Jau šobrīd WiFi tīklā bez maksas ir pieejami tādi resursi, kā Lattelecom.lv, inbox.lv un Apollo.lv un tiem pievienosies arī http://www.tautasskaitisana.lv.

    #262404
    LooNeY
    Participant

    😀 baigi vajag… izdomajuši 10 dienas pa brīvu atļaut tautasskaitisana.lv lapas piekļuvei.. phh… nekad nesmu izmantojis un neizmantošu lattelecom WiFi punktus tapēc ka uzskatu bezjēdzīgi maksāt par to ko var dabūt pa brīvu 😀

    #262405
    prusaks
    Participant

    @LooNeY

    Cietumā ir bezmaksas ēdināšana un silta gulta. To tu izmanto?

    #262406
    muzikalais
    Participant

    es nekad nesu par maksu izmantojis wifi rīga ir tik daudz vietu kur pat uz iela ķer signālu pie skolām jau vien .origo ir 10 vietas kuras zinu ka apstājies un sēdi. bet par lattelecom nu ko lai saka būs man vairāk vitas kur netā sēdēt par velti

    #262407
    msh
    Participant

    Paskat tik, laikam es tur netikšu ieskaitīts :>

    #262408
    eelektro
    Participant

    drusciņrēka uznāca par “stabilu, ātru” netu bibliotēkās 😀 nu manā čuhņā ir nevien slikts 2mbit nets (varēja jau pieslēgt 10) bet arī tie 3tdkompji ir pilnīgi sačakarēti pēc pilnas programmas 😉 man bija līdzīgas spec. kompis bet gāja 8x ātrāk nekā tie pārčakarētie (vsimaz skaidrs ka ar optimizāciju neviens nenodarbojas) 😀 lainukā skiatam tautu 😀

Tiek skatīts 6 ierakstu – 1 līdz 6 (no 6 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā