Iznācis TAILS 1.0 Final

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Iznācis TAILS 1.0 Final

  • This topic has 3 atbilžu, 3 voices, and was last updated pirms 10 years by Y.
Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #159649
    samurajs
    Participant

    Superdrošā Linux distributīva TAILS izstrādātāji paziņojuši par finālversijas 1.0 iznākšanu. Š inī Live CD operētājsistēmā ar paaugstinātu drošību likvidētas vairākas būtiskas ievainojamības, atjaunināta programmatūra, atslēgti ienākošie I2P savienojumi, tiek atsaukti caur HeartBleed varbūtēji sakompromitētie sertifikāti utt. Ja reiz TAILS lieto Edvards Snoudens, tad viņš jau nu zin, ko dara. Š o OS visiem, kuriem svarīga datu drošība, iesaka arī Preses brīvības fonds.

    Operētājsistēma TAILS (The Amnesic Incognito Live System) tiek veidota uz Debian bāzes. Ielādējot to no zibatmiņas vai CD, lietotājs iegūst pilnu anonimizācijas rīku komplektu: TOR pārlūku, MAC adrešu spooferi, GPG e-pasta kriptēšanai, OTR čatu, paroļu menedžeri KeePassX u.c. Lai neatstātu nekādu pēdu, OS neko neglabā uz datora cietā diska, un to neizmanto vispār. Lai nepievērstu apkārtējo uzmanību, TAILS grafisko vidi var pielāgot līdzīgu Windows XP.

    Izstrādātājkomanda jau strādā pie TAILS 1.1, kas būs uz Debian 7.0 bāzes. Ir arī ilgtermiņa attīstības programma, kas nākamajās relīzēs paredz operatīvu atjauninājumu saņemšanu uzreiz pēc patchu iznākšanas un sandbox tipa atmiņas organizēšanu.

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_tails10_image6_1.jpg[/img]

    Lejuplāde – šeit.

    #308239
    usins
    Participant

    Es esmu vienīgais, kurš domā, ka Snoudens nav gudrs? Nu vismaz ne kriptogr

    afijas un ūber drošības esperts? Viņš visu informāciju ieguva balstoties uz lietotāju lētticību un idiotismu, kuri uzticēja viņam savu paroli kā IT tehniķim, lai tas varētu salabot kļūdas utt. Un tad tikai atliek kopēt, kopēt un bekupot slepeno informāciju.

    Tā pat bija ar TOR… nevar izsekot, bet beigās tomēr var. Ka tik šis atkal nav tas pats variants….

    #308240
    samurajs
    Participant

    Par TOR: izsekot teorētiski var visu. Var dabūt zināt, ka samurajs ir kko sūtījis MOSSAD štāba mītnei, toties konkrēto infu atkost laikam gan nevarēs 😀 Tomēr ar publiskajiem Wi-Fi un MAC spooferi laikam var panākt 100% anonimitāti.

    #308241
    Y
    Participant

    Jau atkal atstāšu savu komentāru, cerībā, ka Aldis mani nenobīdīs ar psiholoģisko profilu.

    Hakeriem un entuziastiem – whonix. Tails ir garbage.

Tiek skatīts 4 ierakstu – 1 līdz 4 (no 4 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā