Netflix eksperiments pret paroļu koplietošanus radījis lietotājiem neizpratni

Saskaņā ar Rest of World ziņojumu Netflix pētījums par paroļu koplietošanu ir radījis lietotājiem neizpratni. Straumēšanas pakalpojums martā sāka eksperimentēt ar paroļu koplietošanas risinājumiem Peru, Čīlē un Kostarikā, mudinot abonentu īpašniekus šajos tirgos maksāt papildu maksu, lai atļautu izmantot viņu kontu citiem ārpus savas mājsaimniecības.

Runājot ar vairāk nekā duci Netflix abonentu Peru, Rest of World atklāja, ka vairums lietotāju nav oficiāli informēti par politikas izmaiņām un nav saņēmuši ne e-pasta, ne īsziņas paziņojumu. Daži lietotāji minējuši, ka vienkārši ignorējuši brīdinājumus par paroļu koplietošanas ierobežojumiem un tik un tā nav saņēmuši nekādus ierobežojumus vai soda naudu. Kāds cits lietotājs teica, ka nekad nav saņēmis paziņojumu par izmaiņām politikā un turpinājis koplietot savu kontu bez problēmām.

Vairumu lietotāju arī mulsinājusi definīcija par vienu “mājsaimniecību”. Daži uzskata visus savus tuvākos ģimenes locekļus kā daļu no mājsaimniecības, kamēr daži to definē tikai ar cilvēkiem, ar kuriem dzīvo kopā. Šķiet, ka Netflix apzinās šo neskaidrību. Kāds anonīms klientu atbalsta pārstāvis Peru paziņoja Rest of World, ka viņam esot bijis jāpiešķir verifikācijas kods tiem abonentiem, kas zvanījuši un sūdzējušies, ka kāds no viņu mājsaimniecības vairs nevar piekļūt kontam no citas atrašanās vietas. Šī situācija ļāvusi citiem, kas atrodas ārpus abonenta mājām bez maksas turpināt izmantot koplietojamo kontu.

Netflix pārstāvis ziņu portālam The Verge ziņo, ka uzņēmums nu jau vairāk kā 5 gadus ir definējis, ka viens Netflix konts ir paredzēts vienas mājsaimniecības cilvēkiem, kas dzīvo zem viena jumta. Pēdējo 18 mēnešu laikā uzņēmums sācis aktīvāk strādāt, lai šie noteikumi netiktu pārkāpti, nosūtot paziņojumu miljoniem abonentu, kas eksperimenta ietvaros izvēlētajās  valstīs ir koplietojušas savus kontus ar kādu citu. Uzņēmuma pārstāvis piemetina, ka uzņēmums ir gandarīts par līdz šim saņemto atsaucību.

Pagaidām nav zināms, cik precīzi maksās papildus konta, kas neatrodas tajā pašā mājsaimniecībā, pievienošana. Ir zināms, ka šāda papildus konta izmaksas ir mazākas nekā atsevišķa jauna konta reģistrēšana. Eksperimenta ietvaros par papildus kontu tika iekasēti 2.13 – 2,99 ASV dolāri (summas nedaudz atšķīrās katrā valstī).

Avots: The Verge

Dalies :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Atbildēt

Jaunākie apskati
Tev varētu interesēt