Prognoze-2010: Microsoft atlaidīs Ballmeru

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Prognoze-2010: Microsoft atlaidīs Ballmeru

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #150247
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_bal_2.jpg[/imgl]Janvārī paliks apaļi 10 gadi, kopš Stīvs Ballmers ieņem Microsoft galvas amatu. Maz ticams, ka viņš to svinēs – tā uzskata NewsWeek. Kā nekā Ballmera “valdīšanas” gados koncerna akcijas nokritušās par 50%, un tas ir vienīgais rādītājs, kas interesē akcionārus. Pēc Dow Jones, Microsoft pat atrodas zem vidējā līmeņa.

    Pēc Windows Vistas izgāšanās Ballmers palaida garām neskaitāmas izdevības. Tā Google uzvarēja meklētāju un teksta reklāmas lauciņā. Apple dominē ar mp3-pleijeriem un mūzikas tirdzniecību. Microsoft varētu kļūt par populāru viedtālruņu ražotāju, bet pat Windows Mobile neviens īpaši nepērk. Nevar teikt, ka Bing un Zune būtu slikti produkti, bet tie jau nav tirgus līderi, labākā gadījumā alternatīvas!

    Jebkurā citā kompānijā Ballmeram jau sen būtu bijušas nopietnas problēmas, bet šinī gadījumā noturēties seglos viņam palīdz draudzība ar Bilu Geitsu. Bet arī šā bagātnieka iespējas nav bezgalīgas. NewsWeek prognozē, ka šis gads Microsoft patreizējam vadītājam būs pēdējais – investori par to parūpēsies. Un vienīgais, ko varēs Geitss – sarīkot savam draugam pienācīgas atvadas.

    Video: viena no “svaigākajām” Ballmera runām

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dv-Zy30wWf4[/youtube]

    Avots

    #222504
    Wuu
    Participant

    Pa šiem laikiem man liekas ir tikai 3 produkti kuri tiešām dara savu darbu pareizi. Windows Server 2003, Jaunā Zune, Offis un vel Table PC izskatās iespaidīgi 🙂

    Pārējais ir pilnīgs craps…

    #222505
    Jaunzems
    Participant

    Njā… Bet es domāju, ka pie sliktajiem rezultātiem vainīgs slikts mārketings – kamēr vien microsoft reklamēsies ballmer-style, tālāk par baumām geeku aprindās neviens par zune neko nezinās. Droši vien vistas sliktā slava ietekmē w7 pārdošanas apjomus.

    #222506
    Funs
    Participant

    Interesanta ideja par Balmera gāšanu, bet maz ticama. 2010. gads parādīs W7 īsto jaudu OS tirgū un MS būs atkal uz viļņa.

    Piebilde tulkotājam, ja tulko un pie viena arī editē pēc saviem ieskatiem, tad ieteicams to darīt par tēmām kurās ir pietiekama izpratne:

    “Kā nekā Ballmera “valdīšanas” gados koncerna akcijas nokritušās par 50%, un tas ir vienīgais rādītājs, kas interesē akcionārus.” <-- ir tāds jēdziens kā *dividendes*. Bet nu dosim vārdu troļļiem :))

    #222507
    Jaunzems
    Participant

    Potenciālos lietotājus no Windows Mobile atbaida nepārdomātā ergonomija. Bet Bing nav populārs dēļ google monopola. Galugalos – skolā māca meklēt uz big G, bez izvēles iespējām!

    P.S. Neņemiet ļaunā dubultpostu! Es no mobilā, tam ierobežots zīmju skaits.

    #222508
    Crow
    Participant

    Jā, ar Vistu nošāva greizi un ir centušies kļūdu labot, diemžēl tad, kad tautai nekas cits neatliek kā vien ticēt, cerēt un pieņemt pat tad, ja ne viss ir labi. Geits bija ķerts, bet Stīvijs ir vēl vairāk vējā stāvējis. Kaut gan šķiet, ka ar Xbox šiem tīri labi iet. PS3 kaut kā diezgan grūti izdodas sabāzt ikskasti.

    Iekš Neowin ir, imho, labs, diezgan analītisks raksts vairākās daļās par Microsoft “stīvo” desmitgadi 🙂

    Lielākā problēma – nesakarīgums. Paķer kaut ko no šā un tā, neattīsta līdz galam un vēl piešauj klasisko Microsoft īpašību sarežģīt vienkāršas lietas līdz bezsakaram. Diez vai tā būtu tikai dancojošā mērkaķa vaina.

    P.S. Man Google sāka besīt pēc nesenajiem portscan. Bet enīvej nekādi nevaru izdzīt gandrīz vai automātiku, kad vajag kaut ko atrast, kaut esmu stūrgalvīgi uzlicis Bing par defaulto “mekli”. Bing = Be Googling 😀

    #222509
    izredzētais
    Participant

    Ä»oti labi, ļoti labi.

    kāds patīkams jaunums uz svētkiem 🙂

    lai arī w7 ir ok, priecē ka citiem programmatūru izstrādātājiem ir iespējas izsisties.

    ja vien googli kāds vēl nedaudz paklupinātu… 😀

    #222510
    QueenZ
    Participant

    balmers aardaas . zveers 😀

    [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Q42D_qVLUA[/youtube]

    #222511
    msh
    Participant

    Jaunzems wrote:

    Njā… Bet es domāju, ka pie sliktajiem rezultātiem vainīgs slikts mārketings – kamēr vien microsoft reklamēsies ballmer-style, tālāk par baumām geeku aprindās neviens par zune neko nezinās. Droši vien vistas sliktā slava ietekmē w7 pārdošanas apjomus.


    Veikalings ir vienīgais iemesls, kāpēc tāds maikrosofts vispār vel eksistē.

    😀

    #222512
    reGative
    Participant

    Un pareizi, ja atlaidīs. Tāpat jau neko Microsoft labā nav darījis, lēkāt prezentāciju laikā un trakot nav prāta darbs 😀

    #222513
    Jaunzems
    Participant

    Msh, ar tādu mārketingu kā tagad MS izdzīvo.

    Bet ar normālu mārketingu, kā, piemēram, Apple, viņi varētu uzdzīvot.

    Būtu labāk TV reklamējušies, nevis lidinājuši balonus pēc prezentācijām.

    Vot, apple. Labs mārketings liek cilvēkiem mesties uz Mac vai iPod.

    #222514
    rATRIJS
    Participant

    Nav jau tā, ka viss slikti ar MS. Pēdējie produkti vispār ir diezgan labi startējuši un, manuprāt, ir veiksmīgi.

    Windows7, viennozīmīgi, ir izdevies un arī normāliem cilvēkiem (ne 1337haxoriem) tas liekas izdevies.

    Arī Bing, lai arī nav top tajā nozarē, ir ļoti labi startējis. Tik īsā laikā iegūt tik lielu daļu lietojamības, nebūt nav viegli. Protams, tika iztērēti miljoni mārketingā, bet tas nostrādāja un lika Googlei sasparoties.

    #222515
    Wuu
    Participant

    rATRIJS, bing ir pilngadīgais craps. Par w7… Vakar man atstiepa PC lai tiktu no w7 vaļā…

    #222516
    samurajs
    Participant

    Funs wrote:

    “Kā nekā Ballmera “valdīšanas” gados koncerna akcijas nokritušās par 50%, un tas ir vienīgais rādītājs, kas interesē akcionārus.” <-- ir tāds jēdziens kā *dividendes*.

    Vot tur jau tā lieta, ka dividendes es pat speciāli nepieminēju, un lūk, kāpēc: šitie investori nav kaut kādi jaunie krievi, kam galvenais ātri nošķibīt kāpostu un saņemto nodzert. Nopietni akcionāri vispirms domā par savu akciju stabilitāti, un to, lai dividendes varētu saņemt ne tikai rīt, bet arī pēc 20 gadiem.

    Bet kas šeit sanāk? Tie, kas pirms 10 gadiem nopirkuši Mazmīkstā akcijas teiksim, par 100 $/gab. – tagad par tām dabūs tikai 50. Ar Windows 7 peļņu arī visiem var nepietikt, vajadzīgs, lai visas M$ struktūrvienības strādātu ražīgi.

    Un kas notiks, ja atkal tiks izlaista kāda Vista-2, kā Mazmīkstam regulāri gadās? Un dancojošais mērkaķis daudziem jau līdz kaklam. Manuprāt, kārtējā akcionāru pilnsapulce gribēs viņa skalpu. Varbūt, ka uzreiz neizmetīs, bet trūkties gan dabūs pamatīgi.

    #222517
    Kefīrs
    Participant
    #222518
    APOC
    Participant

    Kefīrs wrote:

    video


    Bing! Labs! 😀

    #222519
    daGrevis
    Participant

    Video ir labie… 😀

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 17 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā