Telefons un elektromagnētiskais izstarojums

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Raksti Telefons un elektromagnētiskais izstarojums

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #149515
    samurajs
    Participant

    [imgl]https://notepad.lv/userpix/28_ewg_1.jpg[/imgl]Aizvien vairāk dzirdamas bažīgas balsis, kuras pievērš sabiedrības uzmanību mobilo telefonu radītajam elektromagnētiskajam izstarojumam. Īsā laika posmā tas nekādu kaitējumu nenodara, bet, ja ierīci lieto diendienā 10 gadus un vairāk? Kā atzīst Environmental Working Group (EWG) zinātniskā līdzstrādniece Olga Naidenko, “Iespējams, ka līdzšinējie standarti mūs aizsargā nepietiekami, un ilgākā laika posmā lietotāji riskē saslimt ar smadzeņu vēzi.”

    [imgr]https://notepad.lv/userpix/28_440_a72a5_1.jpg[/imgr]Kā mēs visi zinām, jebkurā mobilajā telefonā ir raidītājs un antena. Izstarotie radioviļņi, nokļūstot jebkurā vadītājā, vai nu atstarojas, vai absorbējas, pārvēršoties siltumā. Cilvēka ķermenī norisinās tieši pēdējais process, kad “tiek karsēti” galvā esošie orgāni. Viss tieši tāpat kā mikroviļņu krāsniņā, tikai atšķirībā no telefona mēs tanī nebāžam galvu.

    Uzskata, ka drošs ir telefons, kura absorbētais izstarojums nepārsniedz 1,6 W/kg (pie nosacījuma, ka tiek sildīta tikai viena ķermeņa daļa). EWC ir sastādījusi 1268 ierīču sarakstu, un izveidojusi reitinga tabulu.

    Atbilstoši TOP’am, visveselīgākos mobilos ražo kompānija Samsung, kurai reitingā pieder 5 vietas no 10. Vissmagāko starojuma devu kopumā mums dod Motorola telefoni, kaut arī Motorola RAZR V8 ieņem 2. vietu kā vismazāk starojošais.

    Attēlā: 10 vismazāk starojošie telefoni (pilns saraksts – šeit)

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_bestphones_1.jpg[/img]

    Avots

    #210992
    Stat1CX
    Participant

    Mans verķis izstaro 1.02 W/kg, tad jau laikam nav īpaši par ko satraukties.

    #210993
    Evers
    Participant

    Vispār telefonu neesot labi nēsāt bikšu kabatā un krekla kabatā sirds pusē, jo 1. variantā pēc gadiem cīņubiedrs var vairs necelties, un 2. protams sirdij problēmas 😀

    #210994
    drunk_lizard
    Participant
    #210995
    usins
    Participant

    manam 0.48-0,7

    Manuprāt pieklājīgs rādītājs. Bet nu visi kaut kad mirst- tik ten pastāv iespēja mirt mokošā nāvē.

    #210996
    gangstalv
    Participant

    manējais izstaro 0.740 W/Kg

    #210997
    Tmkks
    Participant

    Mans nemaz nav minēts. Jūtos apkāsts. 😀

    #210998
    iReinis
    Participant

    Ziniet, tas man pilnīgi vienalga, viss uz šīs pasaules ir kaitīgs, nāvējošs un blalalba… takā vien tāpat mirsiet, vai tāpēc, ka par daudz runājat pa telefonu, vai tāpēc, ka uzkritīs ķieģelis uz galvas. 😀

    #210999
    Scandal
    Participant

    Gribās jau teikt, kad pilnīgas muļķības, jo ko tad pētnieki spriedelē un galvas lauž par globālās sasilšanas cēloni, jo pasaule jau pilna ar mobilajiem telefoniem, apraides stacijām, bezvadu interneta raidītājiem un uztvērējiem, signalizācijas pultīm, un tā turpināt. Tad sanāk, kad mēs visa pasaule jau esam kā mikroviļņu krāsnī. Ja pa pamatu ņem, kad veselīgi dzīvoja pirms ~1000 gadiem, tad protams, kad tagad būs pasaules gals un iznīcība uz pasaules. Š is pētījums atkal kalpos kā reklāmas triks “Made of green” telefoniem un cīņai starp ražotājiem.

    #211000
    scorpio666
    Participant

    Motorola KRZR N/A :/

    #211001
    karnaiss
    Participant

    HTC Touch N/A

    #211002
    Andress
    Participant

    LG KP500 – 1.02 W/kg

    Ak dievs es mirstu :> zato mirstu ar 3 collu touch screenu :>

Tiek skatīts 1 ieraksts (no 12 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā