Eiroparlaments ar lielu balsu vairākumu noraida ACTA

Sākumlapa Forumi Notepad.lv IT ziņas Eiroparlaments ar lielu balsu vairākumu noraida ACTA

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Autors
    Ieraksti
  • #156798
    samurajs
    Participant

    Kā ziņo aģentūra LETA, šodien, 4. jūlijā Eiroparlaments pierādīja, ka Eiropas tautu griba tam nav vienaldzīga, un ar milzīgu balsu vairākumu noraidīja skandalozo ACTA nolīgumu. Līdz ar to jautājums pagaidām noņemts no dienaskārtības, un ASV mediju magnāti saņēmuši treknu pigu. Viss paziņojuma teksts:

    Rīga, 4.jūl., LETA. Eiropas Parlaments (EP) šodien ar balsu vairākumu noraidījis Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumu (ACTA), aģentūru LETA informēja EP Informācijas centra pārstāve Iveta Ķelpe.

    ACTA noraidīts ar lielu balsu vairākumu – 478 balsis bija par nolīguma noraidīšanu, 39 – pret, bet 165 eiroparlamentārieši balsojumā atturējās.

    Tas nozīmē, ka ACTA neiegūst likuma spēku Eiropas Savienībā. Š is ir pirmais gadījums, kad Eiropas Parlaments izmanto Lisabonas līgumā tam piešķirtās pilnvaras noraidīt starptautisku nolīgumu.

    ACTA, par ko savā starpā vienojušās ES, ASV, Austrālija, Kanāda, Japāna, Meksika, Maroka, Jaunzēlande, Singapūra, Ziemeļkoreja un Š veice, sagatavots ar mērķi uzlabot intelektuālā īpašuma aizsardzību, apkarot pirātismu tīmeklī un novērst viltotu preču ievešanu.

    Lai nolīgums varētu stāties spēkā Eiropā, EP ir jādod sava piekrišana. Tas nevar ietekmēt nolīguma saturu, vienīgi to apstiprināt vai noraidīt.

    LETA jau ziņoja, ka vairākas Eiropas valdības un likumdevēji ir pauduši bažas par ACTA, un tūkstošiem demonstrantu izgājuši ielās, lai protestētu pret nolīguma radītajiem potenciālajiem ierobežojumiem interneta brīvībai. Protesti notika virknē Eiropas valstu, tostarp Varšavā, Prāgā, Slovākijā, Bukarestē, Viļņā, Parīzē, Briselē un Dublinā. Protesti notikuši arī Rīgā.

    Visasākos protestus izpelnījies uzbrukums nelegālajām lejupielādēm un failu apmaiņas vietnēm, interneta lietotājiem bažījoties, ka ACTA varētu ierobežot viņu brīvību tīmeklī.

    LETA

    [img]https://notepad.lv/userpix/28_acta_legal_weapon_infographics_selection_1.png[/img]

Tiek skatīti 1 ieraksti – 1 līdz 1 (no 1 kopumā)
  • Jums ir jāpieslēdzas sistēmai, lai varētu komentēt šo tēmu.
Jaunākais portālā